vrijdag, december 9, 2022
HomeOverigKrakerrr van de WeekKrakerrr van de Week: Meerburg-SJZ

Krakerrr van de Week: Meerburg-SJZ

-

In Zoeterwoude staat komende zaterdag het treffen tussen Meerburg en SJZ weer op de rol. Een burentwist waar het gehele jaar naar toe wordt geleefd door de Rijndijkers en Dorpelingen. Er zijn genoeg redenen om andere duels aan te wijzen als Krakerrr van de Week gezien de stand op de ranglijst. Er zijn nog wel belangen, maar die zijn minder groot dan op andere velden. Zeker in de vierde klasse. In Zoeterwoude zal deze opmerking echter als lariekoek worden bestempeld en dus zoomen we toch maar even in op deze tweestrijd.

Na 21 gespeelde wedstrijden is Meerburg derde en is er nog een minimale kans om de titel te pakken. Teylingen heeft vier punten meer gehaald en ook Koudekerk staat nog een plekje hoger op de ranglijst met 1 punt meer op de teller. Er zijn nog negen punten te verdienen en dus is het woord ‘kansloos’ niet geheel reëel te noemen. Mocht Meerburg geen kampioen worden dan speelt het in elk geval op zeker wel nacompetitievoetbal en dat heeft alles te maken met eerder geleverde prestaties. Misschien ligt de focus zelfs al op de maand juni bij de mannen van Jelle Korbee en Ronald van Delft. Toch zal men aan de Rijndijk maar al te graag willen winnen. Verliezen van de ‘overkant’ is natuurlijk nooit leuk en op een aansluitende week van zuurpruimerij zit niemand te wachten bij de club met de witte en zwarte clubkleuren.

Okselfris is de nummer drie allerminst. Hoewel Meerburg de beschikking heeft over een grote selectie kampt de formatie momenteel met een ‘peloton’ aan niet beschikbare spelers. Toch werd er in de drie laatste ontmoetingen gewonnen van achtereenvolgens Kickers’69, Football Factory en Roodenburg. Tegen de genoemde Leidse clubs ging dat evenwel bepaald niet achteroverleunend. Doordat Meerburg daarvoor verloor van SJC en Koudekerk verdween de titel wel uit zicht. Zoals gezegd hoeft dat nog niet een definitief oordeel te zijn.

SJZ heeft het de laatste tijd niet of niet geheel. Uit de laatste vijf wedstrijden werden slechts vier punten opgehaald. Toch staat de formatie van Arie van Duijn nog stevig op de vierde plaats en die stek lijkt recht te geven op nacompetitievoetbal wanneer Teylingen kampioen wordt (de KNVB wil gestelde regels echter nog wel eens veranderen tussentijds). Het gat met Meerburg is niet minder dan zestien punten en achterom lijken de groenwitten ook niet te hoeven kijken. Warmunda en SJC hebben zes punten minder en het moet dus gek lopen wil SJZ niet als vierde eindigen. Maar goed, zekerheid voor alles en dus zullen de bezoekers er veel waarde aan hechten om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Het wordt wel een lastig verhaal omdat de ‘Burgers’ negen van de tien wedstrijden winnend afsloten tot nu toe. Enkel Teylingen ging er met drie punten van tussen, maar dat was bij de seizoensopening en dus al lang geleden. SJZ verzamelde tot dusverre vijftien punten uit tien ontmoetingen op vreemde bodem.

In de heenwedstrijd moest SJZ de zege laten aan Meerburg. Daan van Rijn en Marc Griffioen scoorden wel voor de gastheer, maar Max van Steen nam zijn ploeg met drie doelpunten aan de hand. De derby werd in de coronaseizoenen twee keer gespeeld. In het seizoen ’19-’20 kwam er met 1-1 geen winnaar. In het seizoen daarna pakte de ploeg uit Zoeterwoude-Dorp de punten (2-4). Die wedstrijden gingen echter de prullenbak in. Het resultaat van de komende ontmoeting zal wel de geschiedenisboeken in gaan.

Om 14.30 zal er afgetrapt worden aan het Hans Ecklplein. Scheidsrechter Wijnands zal dit treffen in goede banen moeten leiden. Ongetwijfeld zal er gespeeld worden op het scherpst van de snede, maar het is ook vrijwel zeker dat er na afloop flink gefeest zal worden door de twee clubs waar Zoeterwoude trots op is. Ongeacht de uitslag..

O ja, voor de liefhebber…na afloop zullen Danny Vermeer, DJ Danny van Leeuwen en Rubberen Henkie optreden.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read