zondag, mei 26, 2024
HomeRedactioneelNabeschouwingenLuuk Enter (Bernardus) : ,,Wisselvalligheid kan ons nog in problemen brengen”

Luuk Enter (Bernardus) : ,,Wisselvalligheid kan ons nog in problemen brengen”

-

De laatste tot LeidenAmateurVoetbal toegetreden ploeg, het Hazerswoudse Bernardus, staat op dit moment op een “veilige” 9e plek op de ranglijst, echter het verschil tussen nummer laatst en nummer 7 is slechts 5 punten. Komend seizoen komt er een 5e klasse en is er dus een verplichte degradatie van de onderste drie clubs, het degradatiespook waart nog niet rond aan De Sweelincklaan maar volgens keeper en begenadigd waterpoloër Luuk Enter hoeven de Tijssenboys zich ook nog niet rijk te rekenen.

Het seizoen tot nu toe, wat kan je daar over zeggen?

,,Naar mijn beleving is het seizoen tot nu toe redelijk wisselvallig geweest. We begonnen met een korte, maar sterke, voorbereiding waarbij we in oefenwedstrijden prima resultaten behaalden. Vervolgens waren de bekerwedstrijden minder succesvol en pakte ikzelf een rode kaart in de laatste bekerwedstrijd waardoor ik de eerste competitiewedstrijd niet mee kon doen. De eerste wedstrijd tegen MMO speelden we erg goed, kansen werden afgemaakt, en we scoorden viermaal. Tegenstander MMO maakte overigens de mooiste treffer van de eerste seizoenshelft (4-2), vanaf ongeveer 30 meter in de winkelhaak. Deze sterke opening van het seizoen werd gevolgd door een slechte pot tegen SJC, vervolgens verliezen we van Teylingen die gewoon een maatje te groot was en winnen we daarna met weinig marge van Football Factory. Tegen Meerburg speelden we misschien wel onze slechtste pot, dit kwam met name door de inzet die gewoon zwaar onder de maat was. De eerste seizoenshelft werd afgesloten met een goede pot tegen SJZ en weer een mindere tegen LSVV’70. Al met al is het seizoen dus redelijk wisselvallig geweest, dit is echter niet per se terug te zien in de scores.”

De beste en slechtste wedstrijd?

,,De beste wedstrijden waren die tegen MMO en SJZ. MMO omdat we daar de nodige kansen binnenschoten en in beide wedstrijden was de mentaliteit gewoon top. De slechtste wedstrijd was tegen Meerburg, voornamelijk vanwege onze eigen inzet of liever gezegd een gebrek daar aan.”

Wat gaat er goed en wat kan er beter?

,,Wat bij Bernardus nu al een tijdje goed gaat is het gevoel in de groep. We hebben een groep jongens die eigenlijk allemaal van Bernardus komen en echt voor elkaar willen werken. Ook trainer Ron Paling past goed bij de groep. Hij weet goed hoe hij presteren en plezier moet afwegen bij een team zoals dat van ons. Minder goed is natuurlijk de stand, we zouden graag een paar punten meer hebben gehad. We willen toch graag naar het linkerrijtje en daarvoor moet gewoon echt meer gewonnen worden.”

Hoe ziet de winterperiode er voor jullie uit?

,,In de winterperiode hebben wij net als ieder ander team te maken gehad met de COVID-maatregelen. Het 2e elftal heeft nog een paar keer op zaterdag kunnen voetballen, de rest van de selectie trainde dan. Ook zijn we nog een keer de zaal in geweest. Er is als team niet doordeweeks getraind tijdens de avond-lockdown. Ik heb zelf nog geen idee hoe het er verder uit gaat zien en zal ook niet gaan speculeren aangezien alles zo onzeker is.”

Wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?

,,Het is moeilijk om een beeld te krijgen van wat wij als team in de tweede seizoenshelft gaan doen. Ik denk dat iedereen staat te popelen om weer een balletje te trappen en uiteraard ook om elkaar gewoon weer te zien.”

Wanneer is voor jou het seizoen geslaagd, zowel wat het team betreft als persoonlijk?

,,Zelf is mijn seizoen geslaagd als we het seizoen uit kunnen spelen en ons handhaven. Ik speel naast voetbal ook nog waterpolo en daar wordt de competitie gekopieerd naar 22-23. Hier balen we met zijn allen enorm van aangezien we voor promotie speelden, veel spelers onderweg offers hebben gemaakt en we erg goed op weg waren. Ik hoop dat dit voetbalseizoen wel ‘meetelt’ en dat we in het nieuwe jaar nog veel dagen op het veld mogen staan.”

Welke club bij jullie in de afdeling valt het meeste op qua prestatie en qua teleurstellende resultaten?

,,Ik moet eerlijk  zeggen dat er voor mij niet echt een team is wat onverwacht heel goed presteert. Woubrugge doet het tot nu toe goed en SJZ ook. Het team wat de eerste seizoenshelft het meest opviel was denk ik wel FC  Boshuizen aangezien die nu uit de competitie is. Daarvoor begi je natuurlijk niet aan een seizoen.”

Meest opvallende speler binnen jullie groep?

,,De meest opvallende speler binnen onze groep vind ik wel Bryan Straathof. Bryan was aan het begin van het seizoen 16 jaar oud en stond de eerste competitiewedstrijd in de basis en scoorde. Hulde.”

Wat denk jezelf met betrekking tot corona en wanneer het allemaal weer mag?

,,Ik denk dat het nog lang kan duren voordat er weer echt vrijuit gesport mag worden. We weten ondertussen dat er in heel januari geen wedstijden worden gespeeld, ik ging hier al wel van uit. Ik hoop in ieder geval dat sporten zo snel mogelijk weer mag.”

Tot slot, welke club wordt kampioen en promoveert en welke ploegen moet uitkijken?

,,Teylingen en Meerburg doen het erg goed en hebben een grote kans om te promoveren. De nummers 7 t/m 13 moeten uit kijken (Bernardus dus ook) aangezien alles nu redelijk dicht bij elkaar staat en er 3 ploegen degraderen naar de nieuwe 5e klasse.”

Bernardus in cijfers:

Rangijst: 8-8-9-19 (9e)

Thuis: 3-4-4-7 (8e)

Uit: 5-4-5-12 (11e)

Grootste zege: MMO (4-2)

Grootste nederlaag: Teylingen (0-5), Meerburg (5-0)

Doelpuntenmakers: Van der Heiden 3, Schellingerhout 3, Straathof 2.

Must Read