HomeVijfde klasseFootball FactoryMMO neemt Football Factory mee naar vijfde klasse

MMO neemt Football Factory mee naar vijfde klasse

-

Vierde klasse A (zaterdag)- MMO kreeg dit weekend bezoek van Football Factory. De Leidenaren hadden een driepunter keihard nodig om kans te blijven houden op klasse behoud, maar de thuisploeg, die vorige week degradeerde, kweet zich van haar sportieve plicht en sloot haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af (3-1). Door dit resultaat viel het doek voor de rood-zwarten en komen beide ploegen elkaar volgend seizoen vrijwel zeker tegen in de nieuw te vormen vijfde klasse.

Dat MMO niet van plan was om de punten aan de bezoekers cadeau te doen, was al vroeg in de wedstrijd duidelijk. De thuisploeg maakte een gretige indruk en de voorsprong na een klein half uur spelen mocht dan ook verdiend worden genoemd. Nadat Jelle Visser na een kwartier spelen een strafschop had gemist, was dezelfde speler tien minuten later wel succesvol (1-0).

Na rust verdubbelde Jelle van Tol de voorsprong voor zijn ploeg. Football Factory-aanvoerder Pieter Maat bracht met zijn treffer de spanning weer terug in de wedstrijd, maar in de slotfase besliste Richard Bakker de wedstrijd definitief in het voordeel van de thuisploeg (3-1). Dat de teleurstelling bij de Leidenaren na afloop groot was, spreekt voor zich.

Football Factory-doelman Gijs Minnema had zich het slot van de competitie dan ook anders voorgesteld. ,,Na een moeilijke seizoenstart, met ook nog een trainerswissel, zijn we na de winterstop goed teruggekomen en ik had de overtuiging dat we het toch nog gingen redden. Ik denk dat het verlies van vorige week tegen Roodenburg in de slotfase toch een mentale tik is geweest en ook vandaag hebben we het niet kunnen waarmaken. Ontzettend zuur, maar het is niet anders”, aldus de sippe doelwachter tot besluit.

MMO – Football Factory 3-1 (2-0). 27. Visser 1-0, 60. Van Tol 2-0. 76. Maat 2-1, 90 + 2. R. Bakker 3-1