maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseMMORens van der Zwet loodst Warmunda langs MMO

Rens van der Zwet loodst Warmunda langs MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Warmunda kwam gistermiddag met de schrik vrij in Hoogmade. Vooral in de tweede helft roerde de staartploeg zich danig en de Warmonders werden aan het wankelen gebracht. Doelman Rens van der Zwet voorkwam echter dat de nummer laatst won. Omdat Robert Steemers eerder al de 0-1 had laten aantekenen, ging de zege mee naar sportpark Overbos.

Remco Breuer moest het zonder Barry van Rijn naast zich stellen, maar zag zijn ploeg dus winnen. ,,We hadden best een aardige start en daarin scoorden we ook. Sohrab Safi vond Steemers en zo stonden we al vroeg op voorsprong. Helaas werd het daarna minder en hadden we het best lastig. Het is een klein veld waar je op speelt en we wisten vooraf ook dat zij er veel energie in zouden stoppen. Na de rust was MMO duidelijk bovenliggend, maar gelukkig hadden we Rens van der Zwet. Hij keepte echt geweldig en voorkwam tegendoelpunten. We wonnen zo best fortuinlijk, maar deze zege is toch wel lekker. We willen de druk erop houden bij SJZ door zelf te winnen. Daarnaast wacht hen nog een zwaar programma dus wie weet kunnen we nog voor de nacompetitie gaan. De groep is weer bijna compleet en dat scheelt ook een slok op de borrel. Er komt nu een interessante week aan met Woubrugge en Teylingen thuis. Woubrugge speelt om niet te degraderen en over het duel tegen de ploeg uit Sassenheim hoef ik weinig kwijt. Daar leeft iedereen al het hele seizoen naar toe en we willen er een feest van maken. Voorlopig even genieten van deze overwinning. Maar zonder Rens was dat niet gelukt.”

Collega John van Berkel was meer dan nuchter na de tweestrijd. ,,Opnieuw hebben we er alles aan gedaan en we hadden de zege ook verdiend. Na de pauze heb ik zeker zes honderd procent kansen geteld. Helaas stond de lat in de weg en hun doelman bleek niet te kloppen. Bij winst hadden we weer dichterbij de concurrentie gekomen, maar helaas mocht dat niet zo zijn. Het is het verhaal van dit seizoen. Een drama qua blessures en tegenslagen, maar de sfeer is er nooit minder door geworden.”

De trainer van de nummer laatst biecht ook eerlijk op dat MMO niet meer naar de stand kijkt. ,,Dat hebben we een tijdje geleden al afgesproken. We stonden er beroerd voor en ik wilde dat we fris en fruitig zouden gaan ballen. Natuurlijk ga je voor handhaving, maar je moet ook reëel zijn. Ik richt mij eigenlijk al op volgend seizoen. Ik schat in dat het leuker is om dan in het linker rijtje te spelen. Wanneer we ons zouden handhaven, heb je kans dat je het volgend seizoen weer heel lastig krijgt. Dan gaan er vier ploegen uit. Spelers konden zich wel vinden in de zienswijze. Natuurlijk zijn er jongens die liever in de vierde klasse spelen, maar het grootste deel hield er al een tijdje rekening mee dat de degradatie eraan zat te komen. Let wel, we blijven onze huid duur verkopen en als we het alsnog redden dan hebben we een wereldprestatie geleverd. Gelukkig is de groep eindelijk completer geworden en zo heb ik tegen Warmunda enorm genoten van ons middenveld. Het is jammer dat de beloning uitbleef, maar het is zoals het is. En we kijken met optimisme naar de toekomst. Vanuit de jeugd komt er talent door en het zal ook vast weer eens gaan meezitten.”

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Van der Meer, Van der Star, Vlieger, Visser, Zwaan, Overduin, Van Goozen, J.Disseldorp, Van Tol, T. Disseldorp.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Seegers, Komen, Winkelman, Van Noort, Kortekaas, Safi, Vis, Van Bentem, Van Ulden, Steemers.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read