zaterdag, december 9, 2023
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenRob Jonkman ziet 'romantiek' bij Teylingen

Rob Jonkman ziet ‘romantiek’ bij Teylingen

-

De Roodemolen had moeten ontploffen vanwege de titel van Teylingen, maar het slechtste scenario kwam er voor in de plaats. In de nacompetitie ging het vervolgens ook fout en dus is de ploeg van Rob Jonkman andermaal terug te vinden in de vierde klasse. De samenstelling van de selectie is danig veranderd en daarom pleit de trainer er voor zeker reëel te zijn als het gaat om de verwachtingen voor het aanstaande seizoen. Tegelijkertijd voelt Jonkman zich als een vis in het water met een overwegend jonge selectie.

In vaak terugbladeren heeft de oefenmeester geen trek. ,,Het gemis van de titel heeft er enorm ingehakt. Natuurlijk hadden we daarna nog een kans via de nacompetitie, maar ook dat lukte niet. Dit alles was ronduit pijnlijk en daar is zeker over gesproken en soms ging het er stevig aan toe. Je moet echter verder en vooruit kijken en er komen altijd weer nieuwe kansen. Ik denk dat het dringen zal worden in de vierde klasse. Zowel bovenin als onderin. Wij willen de ambitie uitstralen, maar daarbij kunnen we de werkelijkheid niet uit het oog verliezen.”

De werkelijkheid is dat Jonkman het moet doen zonder een groep sterkhouders. ,,Mark en Tom van der Vlugt zijn gestopt en zo ook Martin van Eeuwijk. Overbodig om te stellen dat dit forse aderlatingen zijn. Helaas is het hier niet bij gebleven. Ook op de slotdag van de overschrijvingen verloren we krachten om uiteenlopende redenen. Niet altijd ingecalculeerd. Nee, gelukkig niet uit onvrede maar meer vanwege persoonlijke beslissingen. Ik noem Dirk Zwetsloot die vanwege werk in Utrecht is gaan wonen, Lasse van Wijk is afgehaakt met een slepende blessure. Jelle Vooys is gestopt en zo ook Tim Gorter. Dus, dat is nogal wat.”

In dezelfde adem is Jonkman enthousiast. ,,Veel jongens van de O23 zijn doorgeschoven en ik vind het heerlijk om te werken met jonkies. Opbouwen ligt mij zeker wel. Ik zie dat de jongens fris en gretig zijn en dat is dan weer een voordeel ten opzichte van vorig seizoen. En we kunnen er niet omheen; ook met de eerder genoemde spelers zijn we er niet in geslaagd om kampioen te worden. Destijds waren we wel één van de favorieten voor de titel. Dat ligt nu anders naar mijn idee. Het was al een sterke klasse, maar er zijn nu nog wat clubs bijgekomen die de ambitie hebben om naar de derde klasse te verkassen. Dus zomaar uit de vierde klasse wandelen dat kan je vergeten.”

Duidelijk is dat Teylingen het seizoen tegemoet gaat met bijna louter jongens uit Sassenheim. ,,Hoe mooi en romantisch is dat”, laat Jonkman zich ontvallen. ,,Dat het werken met jonkies gepaard gaat met pieken en dalen is evident. We hadden in dat opzicht graag in een zwaardere bekerpoule uitgekomen. We zaten nu aan de Haagse kant en de weerstand was niet echt groot. Daarnaast eindigden twee duels met rode kaarten voor de tegenstander. Laat ik het houden op temperament, maar leuk is anders. Heel blijven was eigenlijk het belangrijkste. Ik verwacht beduidend meer weerstand in de competitie. Van Meerburg, Hazerswoudse Boys, NSV’46, BSC’68, Warmunda en SJZ. En wellicht nog wat verrassingen. We starten net als vorig seizoen tegen Meerburg uit en dat is direct een pittige graadmeter.”

Cas Lubbe, Rik Prange en Pascal de Ridder kampten met blessures in de voorbije periode en Jonkman hoopt dat het drietal spoedig kan aansluiten. ,,Blessures heeft elk team en daar heb je nu eenmaal mee te maken. Gelukkig staat de groep er verder goed voor. Ze zijn erg fit en dat zullen we nodig hebben. Ons wacht een uitdagende en leuke competitie met weer veel derby’s. Leuk dat deze klasse door LAV weer volop gevolgd zal worden. Alle clubs hebben daar baat bij.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read