dinsdag, april 23, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg en Bernardus na gelijkspel tussen hoop en vrees

Roodenburg en Bernardus na gelijkspel tussen hoop en vrees

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Welke club gaat volgend seizoen MMO en Football Factory vergezellen naar de vijfde klasse? Dat was na afloop van het degradatietreffen tussen Roodenburg en Bernardus (eindstand 1-1) de grote vraag. Door dit resultaat behielden de Leidenaren hun voorsprong van drie punten op Bernardus en lijken dus de beste papieren te hebben op een verlengd verblijf in de vierde klasse. Het programma in de slotronde van de competitie is daarentegen voor de Hazerswoude Rijndijkers op papier een stuk eenvoudiger dan voor de blauw-zwarten. Roodenburg gaat komende zaterdag op bezoek bij Koudekerk, dat in de laatste wedstrijd van de competitie het kampioenschap kan binnenslepen, terwijl Bernardus dan middenmotor SJC ontvangt.

Er is echter nog een club die de resultaten van beide wedstrijden in spanning afwacht en dat is het al uitgespeelde Woubrugge. Indien Roodenburg met miniem verschil van Koudekerk verliest en Bernardus een monsterzege op SJC weet te behalen, dan zijn beide clubs veilig en is Woubrugge het haasje.

Bernardus, met de teruggekeerde routiniers Stef Schinagl en Mark Rozendaal in de gelederen, leek in de beginfase van de wedstrijd het minste last van degradatiestress te hebben en de na twintig minuten spelen verkregen voorsprong voor de bezoekers was dan ook niet onverdiend te noemen. De aan de rechterkant doorgebroken Rozendaal gaf een afgemeten voorzet op Nordin Oudshoorn, die weinig moeite had om de bal achter Roodenburg-keeper Khalid Makkor te koppen (0-1).

Roodenburg leek na dit doelpunt van slag en de organisatie bij de thuisploeg was na de openingstreffer even helemaal weg. Jeffrey van der Heiden en Roozendaal kregen goede mogelijkheden op de 0-2, maar Makkor hield in de rest van de eerste helft zijn doel schoon.

Na de pauze leken de Leiden Noord-bewoners alle schroom van zich te hebben afgegooid. Nadat Youssef Er-Rabt, de gevaarlijkste speler aan de kant van de thuisploeg, eerst nog een goede kans op de gelijkmaker had gemist, was dezelfde speler tien minuten na rust wel succesvol (1-1). Roodenburg leek na deze treffer te gaan doordrukken, maar kwam niet verder dan een schot van Sabir Serraj op de paal. Nadat de Leidse storm weer was gaan liggen, kreeg Bernardus weer het betere van het spel maar er werd niet meer gescoord (1-1).

Kort na afloop van de wedstrijd werd er door de spelers van beide teams gretig geïnformeerd naar de uitslagen van de overige vierde klasse wedstrijden en begon het grote rekenen. Omdat dit seizoen ook het doelsaldo een rol speelt, passeerden op Sportpark Noord verschillende scenario’s de revue, waarbij duidelijk werd dat Bernardus tegen SJC een karrenvracht aan doelpunten (11) nodig heeft om zich op eigen kracht veilig te spelen. Onmogelijk? Wellicht, maar de oudere voetballiefhebber weet zich vast nog wel de uitslag van Spanje – Malta te herinneren….

Roodenburg – Bernardus 1-1 (0-1). 20.Oudshoorn 0-1, 56. Y. Er-Rabt 1-1.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Yuksel, Oulmoudem, Rijsdam, Serraj, Mizab, Y. Er-Rabt, Belkhir, Matoug, Bok, A. Er-Rabt.

Basisopstelling Bernardus: Enter,De Boer, Van der Zon, Rijnbeek, Van Tol, Vermeulen, Van der Heiden, Schakenbos, Schnagl, Oudshoorn, Roozendaal.

Note redactie: later volgt nog een samenvatting!