vrijdag, augustus 19, 2022
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgNouri Essaoui (Roodenburg): ,,Dit voelt als twee geleden verliespunten”

Nouri Essaoui (Roodenburg): ,,Dit voelt als twee geleden verliespunten”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Voor Roodenburg trainer Nouri Essaoui waren de druiven zuur gisteravond: ,,Voor de vierde maal op rij verspelen we punten in de slotminuten of zelfs de slotseconden. We dachten echt de 0-1 over de eindstreep te trekken, maar het bleek opnieuw te vroeg gejuicht. In wat echte de laatste minuut was kreeg Kickers’69 een vrije trap te nemen. De bal wordt bij de tweede paal geslingerd, waarna het leer precies voor de voeten van een Kickers’69 speler valt. Na deze 1-1 werd er direct afgefloten. De zege kwam maar 1 ploeg toe en dat was Roodenburg, maar helaas krijgen wij nu een paar keer niet wat we verdienen.”

Over de gekozen tactiek was de oefenmeester duidelijk: ,,We lieten Kickers’69 aan de bal komen. De thuisploeg heeft moeite het spel te maken en dat bleek ook. Zij wisten zich geen goed raad met al dat balbezit. Bij een counter konden wij dan via onze rappe buitenspelers voor het nodige gevaar zorgen. Dat bleek prima te werken. De organisatie was goed, het positiespel was dik in orde en na tien minuten komen we al op voorsprong via Walid Belkhir. Het is zo jammer dat het daarbij blijft. Steeds gaat er wat in de slotfase van een aanval mis. Uiteindelijk krijgen we dan nog de kous op de kop. We spelen nog tegen Koudekerk en Meerburg en dat worden natuurlijk moeilijke middagen. Deze ploegen staan niet voor niets in de top drie. Dan staan er nog twee wedstrijden op de rol, waarin we de punten moeten pakken. Football Factory en Bernardus zijn niet beter dan wij. Als we daar twee goede resultaten neerzetten blijven we in de vierde klasse.”

Collega Dennis Bos: ,,Ik vind dit een terecht gelijkspel. Wij hadden het meeste balbezit zonder dat we levensgrote kansen kregen. Wel moet ik zeggen dat zij in minuut 88 de 0-2 op de schoen hadden. Daar kwamen we wel goed weg. Gelukkig hebben we in de slottellen loon naar werken gekregen.”

Roodenburg zakte door dit gelijke spel naar plek tien. Woubrugge en LSVV’70 wonnen hun wedstrijd en hebben een punt meer bij elkaar gevoetbald. Op basis van het doelsaldo blijft de club uit Leiden Noord Bernardus nog net voor op de ranglijst. Football Factory en MMO staan daar nog onder.

Kickers’69-Roodenburg 1-1 (0-1). Belkhir 0-1, De Rijk 1-1.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Yuksel, Serraj, Hooidonk, Rijsdam, A. Er-Rabt, Maatoug, Belkhir, Y. Er-Rabt, Bardaa, Mizab.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read