zondag, juli 3, 2022
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRamon Paardekooper: ,,Er groeit en bloeit iets moois in Leiden-Noord!”

Ramon Paardekooper: ,,Er groeit en bloeit iets moois in Leiden-Noord!”

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Het is zo mooi om langs de lijn bij Roodenburg te beleven dat de puzzelstukjes meer en meer in elkaar beginnen te vallen. Deze 2-1 thuiszege op SJC doet ons zo goed. Met het vertrek van de trainer een tijdje geleden ben ik kort bijgesprongen. Het is immers toch je club en het blauwzwart zit in mijn bloed. Maar om gezondheidsredenen moest ik ermee stoppen. Als ik dan nu zie hoe Nouri Essaoui en Youssef Bourazma het oppakken met veel ingepaste jonge spelers, geweldig. En dan ook Marvin Bok, ik geloof dat hij de veertig al heeft aangetikt en dan doel ik niet op het aantal gespeelde wedstrijden. Hij is er vier wedstrijden bij en we kunnen er gewoon twaalf punten bijschrijven. Ik ben zo trots op wat we hier bij Roodenburg met elkaar neerzetten”, aldus oud-trainer Ramon Paardekooper.

Beide ploegen waren, gezien de stand op de ranglijst, zeker aan elkaar gewaagd. Roodenburg stond achtste met 15 uit 15 en SJC twee plekken hoger met 18 uit 15. Paardekooper: ,,Ik was iets te laat bij het veld, een kwartiertje maar, en toen bleek dat Youssef Bardaa na tien minuten al had gescoord, 1-0. Mooi om te zien hoe er door beide ploegen om elke meter werd gestreden en dan in de goede zin van het woord. Want het was van beide kanten een sportieve wedstrijd. Maar het was SJC dat vanaf de zestien de gelijkmaker scoorde. Wij wisten de bal niet echt weg te werken na een prima Noordwijkse voorzet. Kan gebeuren!”

In de tweede helft was het Roodenburg dat duidelijk sterker was, ook meer kansen realiseerde, maar het zat de Leidse ploeg niet mee. ,,Dat zat het wel toen een doelpunt van SJC door buitenspel werd afgekeurd. Soms zit het mee en te vaak zat het hier tegen op Leiden-Noord. Dan speelden we lekker en kwamen we toch achter, of gebeurde er iets in het veld waardoor de kleuren geel en rood toch weer uit de borstzak van de scheidsrechter kwamen. En dan schiet die jonge Anass Er-Rabt, hij is pas achttien, van buiten de zestien kort voor tijd de 2-1 binnen. Weet je wat het mooie van dit doelpunt was? Hij scoorde toen we al een kwartier met een man minder binnen de lijnen stonden doordat er bij ons iemand voor de tweede keer geel kreeg. Ook de drie ingebrachte wissels pakten het perfect op, voor elke meter werd er door iedereen geknokt. Schitterend om die passie te zien en te beleven. Reken maar dat ik blij was en met mij al die andere supporters langs de lijn”, aldus de bevlogen Leidenaar.

SJC probeerde in de laatste minuten nog voor gevaar te zorgen door de lange bal te hanteren richting de statische spits, maar het bleef uiteindelijk 2-1. Roodenburg bleef achtste met 18 uit 16 (25-38) en SJC zakte naar plek zeven met 18 uit 16 (27-40). Komende zaterdag is Woubrugge uit, negende met 14 uit 15, de tegenstander voor de Kooiploeg.

Paardekooper: ,,Het is toch prachtig zoals ze nu bezig zijn met het eerste van Roodenburg, beloftevolle jongeren, de ervaring van Bok, enthousiaste trainers… voetbal leeft hier echt in onze wijk en in onze vereniging met toch vijfhonderd leden en veel jeugd. En als ik Younes Oulmouden, onze aanvoerder, binnen de lijnen zie, geweldig, een mooi verlengstuk van de trainers! Weet je wat ik gewoon het belangrijkste vind, ook met deze mooie zege? Dat we met Roodenburg ook positief in het nieuws komen. Wil je dat ook een keer meebeleven, iedereen is van harte welkom op Sportpark Noord!”

Roodenburg – SJC 2-1 (1-1). 10. Y. Bardaa 1-0, 35. SJC 1-1, 85. A. Er-Rabt 2-1.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Oulmoudem, Rijsdam, Y. Er-Rabt, Belkhir, Bok, Maatoug, Serraj, A. Er-Rabt, Y. Bardaa, Mizab.

Foto’s: Eric van der Wijngaard (zie ook de al geplaatste fotoreportage)

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read