donderdag, maart 28, 2024
HomeFotoreportageTeylingen heeft de langste adem en verslaat Roodenburg (plus fotoreportage)

Teylingen heeft de langste adem en verslaat Roodenburg (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In Sassenheim is Teylingen met een punt Roodenburg voorbij gestreefd op de ranglijst. Waar de bezoekers uit Leiden Noord het grootste gedeelte van de eerste helft bovenliggend waren, grepen de roodzwarten uiteindelijk toch de winst: 2-1.

Al vroeg werd de derde doelman van Teylingen, Tim van Beek, getest. Gökhan Yazici werd weggestoken maar zijn schot ging voorlangs. ,,We hadden veel blessures en ook onze eerste twee keepers zaten in de lappenmand. Vandaar dat Tim de vuurdoop kreeg vandaag”, zo verklaarde de trainer van de Sassenheimers Rob Jonkman.

Roodenburg ging in eerste instantie meer voor de overwinning dan Teylingen. Dat leverde hen in de tiende minuut de 0-1 voorsprong op. Yazici dook succesvol tussen twee verdedigers door, maar hij werd gevloerd. Hij nam de vrije trap zelf, alleen draaide de bal op de lat. In de rebound knalde Houssine Marzak wel binnen.

De Leidenaren waren ondanks hun lichte veldoverwicht ongelukkig in de afwerking. Een assist van Youssef-Er-Rabt bijvoorbeeld zwaaide te makkelijk af en linkerspits Achraf Azarfane kwam later alleen voor de keeper ook niet tot scoren. Roodenburg trainer Nouri Essaoui vond het spel te mager van zijn ploeg. ,,Op basis van de eerste helft hadden wij misschien moeten winnen. Maar je zag ook dat er vooral vanuit onze verdediging geen rust was. De hele organisatie stond niet optimaal eigenlijk. Als we aan moesten sluiten deed de een het wel, en de ander liet het afweten. Dat gaat uiteindelijk tegen je werken.”

Teylingen begon pas echt een beetje kleur op de wangen te krijgen toen zij met vier corners achtereen Roodenburg onder druk hielden. De bezoekers gaven ondanks hun minimale voorsprong vrij veel ruimte weg. Vooral de Sassenheimse spits Mike van der Zon kwam vanuit deze dode spelmomenten dicht bij een doelpunt.

De blauwzwarten counterden vervolgens weer uit maar opnieuw zonder resultaat. De thuisploeg begon op hun beurt steeds effectievere aanvallen op te bouwen. Na een strakke hoge voorzet vanaf rechts kopte Van der Zon vijf minuten voor de rust de gelijkmaker binnen. Triest was het wel dat een oude terugkerende hamstringkwetsuur einde wedstrijd voor hem betekende. De doelpuntenmaker werd vervangen door Cas Pouwels.

In de tweede helft raakte de wedstrijd meer in evenwicht, wat in het voordeel van Teylingen uitviel. Invaller Pouwels had regelmatig prima acties vanaf de zijkant in huis, maar het zestienmetergebied van Roodenburg stond vaak te vol om door te komen. Bij de Leidenaren was wel steeds meer paniek te zien. Essaoui: ,,Het was allemaal zo ongecontroleerd van achteruit. Vooral onze centrale verdedigers speelden te onstuimig.”

De bezoekers stonden onder druk en vonden daar geen antwoord op. Cas Lubbe kwam na een uur spelen alleen voor Roodenburg keeper Oguzhan Yazici, maar was niet koelbloedig genoeg en stiftte hoog over. Hier had hij meer geduld moeten hebben. Het spel werd van beide kanten feller en verbaal was dat ook het geval. Een kwartier voor het einde bevrijdde Lubbe zijn ploeg met een knappe schuiver langs de Leidse doelman en zette Teylingen op een 2-1 voorspong.

De Sassenheimers konden niet lang genieten van de euforie want de vlam sloeg kort na hun doelpunt behoorlijk in de pan. Wie er begon was lastig te zien maar het was Ismael Bezzai van Roodenburg die te opzichtig de fout in ging, hetgeen hem een rode kaart opleverde. Hiermee had Roodenburg zich lelijk verder in de nesten gewerkt vond ook Essaoui. ,,In het laatste kwartier kregen we nog best wat kansjes. Als we ons hoofd koel hadden gehouden, hadden we met elf man een goede kans gehad op de gelijkmaker.”

De overwinning bleef aan Teylingen en Jonkman was daar maar wat blij mee. ,,Wij hebben de ambitie om naar die derde klasse te gaan. Alleen vorig seizoen kwamen we op doelsaldo net tekort voor promotie en liepen er ook nog eens acht spelers de deur uit. Dan moet je even pas op de plaats maken. Maar vandaag boekten we een knappe zege op een concurrent. Daar kunnen we mee verder.”

Teylingen – Roodenburg 2-1 (1-1). 10. 0-1 Marzak. 40. 1-1 Van der Zon. 75. 2-1 Lubbe.

Opstelling Teylingen: Van Beek, Blonk (85. Dofferhoff), Van den Nouland, Slaman, Heemskerk, Prange, Lubbe (80. Verhoeven), Van der Meij, Van der Zon (42. Pouwels), Hoogkamer, Ritzen.

Opstelling Roodenburg: O. Yazici, Rijsdam, El Hamami, Belkhir (80. Serrai), Matoug, Bezzai, Marzak (60. Irdi), Azarfane, G. Yazici, Zoulali, Er-Rabt (60. Mizab).

Foto’s: met dank aan Teylingen (Peer Compeer)!