zaterdag, december 3, 2022
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgVernieuwd Roodenburg geeft bij Woubrugge direct visitekaartje af (0-4)

Vernieuwd Roodenburg geeft bij Woubrugge direct visitekaartje af (0-4)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Dat Roodenburg dit seizoen in de vierde klasse een prominentere rol van betekenis gaat spelen dan de vorige voetbaljaargang, de Leiden Noord-bewoners ontsnapten toen pas op de allerlaatste competitiedag ternauwernood aan degradatie, kan gerust worden gesteld. De selectie van trainer Nouri Essaoui kende deze zomer een kwantitatieve én kwalitatieve impuls en de blauw-zwarten lieten in de voorbereiding al zien dat zij in deze afdeling een tegenstander zijn om rekening mee te houden. Roodenburg ging voor de start van de competitie op bezoek bij Woubrugge, dat niet opgewassen bleek tegen de opgeleefde Leidenaren. De Leidse ploeg kende een vrij eenvoudige middag in het polderdorp en reisden met een 0-4 overwinning terug naar de Sleutelstad.

Roodenburg- spits Gökhan Yazici, één van de aanwinsten en erkend topschutter in de Leidse regio, keek met voldoening terug op de veelbelovende competitiestart van zijn nieuwe ploeg. Yazici:,, Het was een meer dan verdiende overwinning. We zaten direct al goed in de wedstrijd en stonden al na 20 minuten spelen met 0-2 voor. Door een goede individuele actie van Abdennour Zoulali kwamen we op 0-1 en niet veel later verdubbelde Achraf Azerfane onze voorsprong. In de tweede helft had onze keeper, Oguzhan Yazici, een neef van mij, nog een paar goede reddingen , waarna we na een doeltreffende vrije trap van mij en een goede treffer van Nordin El Hamami naar 0-4 uitliepen. Een lekker begin van de competitie en voor ons zaak om zo verder te gaan. Er zit veel kwaliteit in deze spelersgroep en als we straks ook nog over een speler als Ayoub El Houari (een paar seizoenen geleden nog een vaste basisspeler bij UVS 1, SN), kunnen beschikken, dan worden we alleen maar sterker’’, aldus Yazici.

Woubrugge-middenvelder Kelvin Hoogendoorn vond de Leidse zege ook terecht, alhoewel de score in zijn ogen wel wat geflatteerd was. Hoogendoorn: ,,Vlak voordat zij de 0-1 maakten, kregen wij een goede kans op de openingstreffer, maar helaas ging die bal er niet in. Ik vond Roodenburg erg effectief in de tegenaanval en wij konden daar vandaag niet voldoende tegenover zetten. Er zijn dit seizoen wat geroutineerde spelers bij ons gestopt, maar ik denk dat we voldoende talentvolle jongeren hebben die hun vertrek kunnen opvangen. Ondanks deze nederlaag ben ik dus beslist niet pessimistisch gestemd over de rest van het seizoen’’, besluit Hoogendoorn.

Woubrugge – Roodenburg 0-4 (0-2) 17. Zouali 0-1, 20.Azarfane 0-2, 72. Yazici 0-3, 80, El Hamami 0-4

Basisopstelling Woubrugge: De Kok, B. van de Geijn, Gorter, Bandt, De Groot, Van Rijn, Hoogendoorn, Van der Kolk, Rolfes, Van der Doef, T. van de Geijn

Basisopstelling Roodenburg: O. Yazici, Yuksel, El Marzak, Van Weeren, Irdi, Zoulali, Mkadmi, Azerfane, Matoug, G. Yazici, El Hamami.

 

 

Must Read