dinsdag, oktober 3, 2023
HomeSJZInterviews SJZPromotiedroom SJZ spat in de laatste minuut uiteen

Promotiedroom SJZ spat in de laatste minuut uiteen

-

Nacompetitie- ,,Dat je het dan zo weggeeft op het laatst is niet tekenend voor het seizoen”, aldus een teleurgestelde, maar trotste SJZ-aanvoerder Guus de Goede. ,,Er stond vandaag wederom echt een team.” Na een vroege achterstand knokte SJZ zich terug, maar een tegengoal in de laatste minuut zorgde ervoor dat de Zoeterwoudenaren ook volgend seizoen in de vierde klasse spelen.

De 5-1 overwinning op Zevenhoven afgelopen woensdag zorgde voor het nodige vertrouwen voor de nacompetitie. De ploeg van trainer Arie van Duijn diende nu Be Fair te verslaan. De club uit Waddinxveen eindigde op de dertiende en daarmee een na laatste plaats in de derde klasse A. Het vertrouwen mondde al in de eerste minuut uit in een grote kans, maar Ricardo Rietkerken stuitte op de uitgekomen doelman.

Niet veel later viel de bal aan de andere kant wel goed. Een afstandsschot van Mohamed el Azzouti vloog naar de verre hoek en doelman Oscar Koek kon zijn hand niet krachtig genoeg achter de bal krijgen: 0-1. SJZ wist wat het te doen stond, maar kwam pas kort voor rust meer in de buurt van het vijandige doel. Marc Griffioen trof de paal, Peter Wansink zag zijn poging net naast gaan. Het was de thuisploeg nog niet gegund.

Kort na rust toonde Koek zijn klasse, door in een één-op-één situatie knap als winnaar uit de bus te komen. De achterstand bleef hierdoor minimaal, waardoor alles nog mogelijk was voor SJZ. Na ongeveer een uur spelen was het wel raak voor de groenwitten. Een schitterende steekbal van De Goede werd fraai gecontroleerd door Griffioen, die direct daarna zijn tegenstander uitkapte in de zestien. Nu ging de poging van de aanvaller wel tussen de palen: 1-1.

,,Na de gelijkmaker moesten we erop en erover. Be Fair kwam er eigenlijk niet meer uit, ze wisten het niet meer. We hadden meer door moeten drukken, maar we vielen terug”, aldus De Goede. Het tempo van het begin van de tweede helft werd niet meer geëvenaard, beide ploegen hadden het zwaar in de zomerse omstandigheden. ,,De hoge temperatuur, het warme veld en meerdere wedstrijden van de afgelopen tijd: je merkte de vermoeidheid in de benen.”

Kansen werden schaarser, er vonden meer overtredingen plaats en beide trainers besloten wissels door te voeren. De snelheid van het spel werd er hierdoor niet hoger op. Kort voor tijd kwam Be Fair wel steeds dichterbij, doordat SJZ de bal moeilijk weg kreeg. Langzaamaan voelde men de bui al hangen, en uiteindelijk was het toch raak. Een hoge bal viel uiteindelijk voor de voeten van El Azzouti, die daarmee zijn tweede van de dag scoorde. De Goede: ,,Het is zo ongelooflijk balen dat je de goal op die manier tegen krijgt. Zo’n bal van de zijkant moeten we gewoon wegwerken, het maakt echt niet uit hoe. En dan valt die precies goed…”

Het slotoffensief van SJZ zorgde nog voor wat gevaar, maar grote kansen kwamen er niet meer. Doordat haast de gehele ploeg voorin stond, kon Rens Blok in de counter zelfs de 1-3 maken. Voor de statistieken, zullen we maar zeggen. Ondanks de nederlaag en hiermee het einde van de nacompetitie, sprak De Goede met veel lof over zijn team van dit seizoen: ,,Ik ben echt enorm trots op iedereen, ook de A-junioren die kwamen invallen. Er stond vandaag een ploeg, net als het gehele seizoen. Aanvankelijk hadden we onze doelstelling al veruit behaald. Maar komend seizoen gaan we echt voor die top drie, een plekje voor promotie. Wellicht zit er zelfs nog meer in.”

SJZ – Be Fair 1-3 (0-1) 15. El Azzouti 0-1, 61. Griffioen 1-1, 90. El Azzouti 1-2, 90+3. Blok 1-3.

SJZ: Koek, Van der Hoeven (46. De Klerk), Versteegen, Hilders, Plooij, Hensing (90+1. Van Klink), De Goede, Wansink, Rietkerken (71. Lagerberg), Van Rijn (90+1. Loomans), Griffioen.

Be Fair: Verzijl, Karreman (85. Roos), Jannes, Oosterveen, Cok, Koren, Grootenboer, El Azzouti, De Lange, Van Lochem (80. Blok), El Harti (85. Buijze).

 

Must Read