woensdag, oktober 5, 2022
HomeSJZInterviews SJZSJZ neemt eerste horde met gemak

SJZ neemt eerste horde met gemak

-

Nacompetitie- ,,We hebben er over gesproken en we willen heel graag naar de derde klasse. Ook het bestuur heeft die wens. De spelersgroep gaat er dus echt voor. Die wil om te winnen zag je vandaag”, aldus de sterk ingevallen Timo Lagerberg na afloop. Zevenhoven bleek de mindere woensdagavond (5-1), maar wil SJZ promoveren dan zullen er nog drie wedstrijden gewonnen moeten worden.

Na twintig minuten stond er 2-0 op het scorebord door doelpunten van Marc Griffioen en Bryan Hilders en leek er sprake van een  ‘Vorentscheidung’ zoals onze oosterburen zo plastisch zeggen. Na een misverstand tussen keeper Oscar Koek en zijn verdediging kon Marco Pellegrom echter eenvoudig de 2-1 laten noteren. Diezelfde Koek onderscheidde zich even later door een geplaatst schot van Berry Peters onder de lat tot corner te verwerken. De strijd leek dus allerminst gestreden met de kleine marge voor de pauze.

Zevenhoven leek echter het beste gegeven te hebben en naarmate de tweede helft vorderde nam SJZ de opponent uit 4B, die de tweede periodetitel voor zich had opgeëist , steeds meer in een houdgreep. Zevenhoven, met onder meer Jordy Zwart en Maurits Splinter in de gelederen die eerder in onze regio op hoger niveau acteerden, besefte dat alleen de zege de volgende ronde zou betekenen en zond de troepen naar het front.

SJZ hield het middenveld in een ijzeren greep en bediende met name de rappe buitenspeler Griffioen naar hartenlust. Na een kwartiertje werd hij de diepte ingezonden waarna hij alle verdedigers achteloos zijn hielen liet zien. Simpel omspeelde hij doelman Connor van Heertum en de 3-1 was een feit. De net ingevallen Lagerberg zorgde voor de 4-1.

,,Ja, dat is lekker invallen met een 3-1 voorsprong. Ik speelde als aanvallende middenvelder, een plek waar ik in de A1 ook speel”, aldus de pas achttienjarige speler, die opviel door zijn duelkracht en ijver. In de slotminuut maakte Ricardo Rietkerken de zege compleet met een doelpunt zodat een niet geflatteerde 5-1 eindstand werd bereikt ondanks dat de gasten nog een keer de lat raakten. Zaterdag komt Be Fair op bezoek. Deze ploeg eindigde als dertiende in de derde klasse A en is van een ander kaliber dan Zevenhoven, zo is de inschatting.  SJZ zal weer aan de bak moeten.

Tenslotte de op de tribune aanwezige Arie van Duijn die op de bank werd vervangen door andere stafleden vanwege lichte lichamelijke ongemakken. ,,Een niet al te lastige pot voor de ploeg, waarin er eerder al afstand genomen had moeten worden. Met wat meer rust en gogme zat dat er echt wel in, maar we scoren uiteindelijk weer makkelijk en dat doen we al weken. Het zou mooi zijn als we dat nog even kunnen vasthouden de komende duels. We moeten niets hier, maar mogen wel natuurlijk. Overigens vind ik het wel vreemd dat we een dag later speelden dan gepland doordat Alphense Boys geen elftal op de been kon brengen tegen Zwammerdam afgelopen zaterdag en zij pas dinsdagavond tegen elkaar uitkwamen. Daardoor hebben we nu een dag minder rust tot de volgende wedstrijd. Maar goed, we zijn lekker gestart en we hebben zin in de volgende uitdaging.”

SJZ-Zevenhoven 5-1 (2-1). 10. Griffioen 1-0, 17. Hilders 2-0, 38. Pellegrom 2-1, 58. Griffioen 3-1, 82. Lagerberg 4-1, 90. Rietkerken 5-1.

Basisopstelling SJZ: Koek, Van Hoorn, Versteegen, Hilders, Plooij, Hensing, Rietkerken, De Goede, Van Rijn, Wansink, Griffioen.

Basisopstelling Zevenhoven: Van Heertum, Jansen, Zuijdervliet, Zwart, Peters, Splinter, Van der Voorn, Van Zon, Pellegrom, Mooren, De Lange.

 

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read