HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen heeft het niet meer in eigen hand

Teylingen heeft het niet meer in eigen hand

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Hel leek er bij voorbaat op dat in ieder geval een van beide ploegen heel tevreden van het veld op sportpark Haasbroek zou stappen. De thuisploeg zou goede zaken kunnen doen in de strijd om de 4e plaats zodat zij zich  plaatsen voor de p/d-wedstrijden en de gastheren zouden al kampioen kunnen worden of in ieder geval een hele goede stap in de richting van de schaal kunnen zetten. Een nederlaag voor Teylingen leek zich al bij voorbaat uit te sluiten, aangezien de Sassenheimers in de voorgaande tweeëntwintig wedstrijden geen enkele keer tot een nederlaag kwamen. Die kwam er nu wel en dan ook nog met 5-1. En zo werd plotseling de eerste plaats ingeleverd.

De ploeg van trainer Arie van Duijn moest het doen zonder twee belangrijke geschorste spelers, topscorer Jari van Kampen en Marc Griffioen. Ondanks deze tegenvallers kwamen de groenwitten al na vijf minuten op voorsprong door de zijn basisdebuut makende Simon Joubij. De sluitpost van de koploper kon een schot van randje 16 niet klemmen en Joubij was er als de kippen bij (1-0).

Binnen twee minuten was Tom van der Vlugt al dichtbij de gelijkmaker, eerst schoot hij tegen de paal en even later bracht Gijs Brinks knap redding. Teylingen bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker, maar een indraaiende voorzet van Ricardo Rietkerken eindigde aan de overkant pardoes tegen de paal. De mannen van trainer Rob Jonkman werden vlak voor rust diverse malen gevaarlijk, het startsein werd gegeven door de gevaarlijk spits Tom van der Vlugt die uit de draai de lat raakte en vlak voor rust miste zijn kopbal de juiste richting uit kansrijke positie. Tussendoor was broer Mark middels een vrije trap dicht bij een treffer maar Brinks redde knap.

Vlak na de pauze volgde er een gevaarlijke aanval van de rood-zwarten die exemplarisch was voor de wedstrijd. Wesley Ritzen schatte een dieptebal juist in en op het moment dat hij alleen op weg was naar de gelijkmaker schoot het in zijn hamstring en moest hij gewisseld worden. De koploper bleef aandringen op de zo belangrijke gelijkmaker, die zou inhouden dat zij niet afhankelijk zouden zijn van Koudekerk.

Uit counters bleef ook de thuisploeg gevaarlijk. Tien minuten na rust schoot Mark van der Vlugt een vrije trap tegen de lat. Twintig minuten voor tijd werd Rietkerken weer vrijgespeeld en zijn voorzet werd ongelukkig door Mark van der Heijden tot de 2-0 verlengd. Het was niet echt zijn gelukkigste periode, want hij was het ook die onlangs tegen Warmunda onbewust de gelijkmaker inleidde in blessuretijd.

Een minuut later was het Mark van der Vlugt die wederom uit een vrije trap tegen de paal schoot, alleen werd de terug ketsende bal door Rik Prange tot de 2-1 gepromoveerd, dit was tevens zijn laatste wapenfeit. De in de eerdere wedstrijd tweemaal scorende en in eigen doel scorende Mark van der Vlugt: ,,Het is natuurlijk bizar dat de familie van der Vlugt vandaag vier keer het aluminium raakt. Het afmaken van kansen is ons al vaker opgebroken, al kwam er vandaag een hoop pech bij kijken. Na de aansluitingstreffer kregen we een rode kaart en was de wedstrijd gespeeld. We kregen vlak voor tijd nog de gelijkmaker tegen Koudekerk door, maar het mocht achteraf niet baten. Dit is natuurlijk een verschrikkelijke domper voor ons want het kampioenschap was onze doelstelling.”

Een kwartier voor tijd werd Rietkerken vrijgespeeld en de uitblinker schoot resoluut raak. ,,Ik heb een heerlijke wedstrijd gespeeld en dit voelt lekker. We hebben een slechte periode gehad, maar vorige week tegen Meerburg hebben we al goed gespeeld. Dit geeft vertrouwen omdat we ook tactisch erg goed speelden, al hadden we over geluk niet te klagen.”

De stemming zat er goed in bij het thuispubliek en als het even stil viel dan was er nog Sander van buurman Swetterhage die de boel opjutte. De laatste twee treffers van SJZ door de invallers waren voor de statistieken.

De ploeg uit Zoeterwoude moet het tegen het al gedegradeerde Football Factory kunnen afmaken met drie punten voorsprong op Warmunda en ook nog een beter doelsaldo. De afgetreden koploper moet hopen op een misstap van Koudekerk en dan zelf winnen van het al uitgespeelde Kickers’69.

SJZ-Teylingen 5-1 (1-0). 5. Joubij 1-0, 70. Van der Heijden (eigen doelpunt) 2-0, 71. Prange 2-1, 74. Rietkerken 3-1, 89.Warmenhoven 4-1, 90+2. Soesbergen 5-1. Scheidsrechter: de Wit

Basisopstelling SJZ: Brinks, Versteegen Van der Hoeven, Plooij, Hensing, Rietkerken, De Goede, Joubij, Wansink, Van Rijn, De Klerk.

Basisopstelling: Teylingen: Zonjee, M. van der Vlugt, Van de Nouland, Van der Heijden, Heemskerk, Prange, Van de Zon, Hoogkamer, T. van der Vlugt, Van Eeuwijk, Ritzen.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer