zaterdag, december 9, 2023
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen kan het ook op natuurgras

Teylingen kan het ook op natuurgras

-

Vierde klasse A(zaterdag) – Teylingen vertrok dit weekend met een tikje bezwaard gemoed naar Hazerswoudse Boys. De thuisploeg werkt haar wedstrijden af op natuurgras en het spelen op deze ondergrond was de formatie van Rob Jonkman recent niet echt bevallen. De uitbeurt bij Nicolaas Boys werd op een moeilijk te bespelen veld kansloos met 4-0 verloren, maar afgelopen zaterdag bleek de vrees van de rood-zwarten ongegrond te zijn geweest. Teylingen speelde een prima pot in Hazerswoude Dorp en de behaalde zege was dan ook meer dan verdiend (0-2).

Teylingen-verdediger Dennis van den Nouland blikte terug op de wedstrijd: ,,We kregen in het begin al direct een paar grote kansen op de 0-1, maar die gingen er niet in. Uiteindelijk was het Mike van de Zon die de openingstreffer scoorde. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft werden we flink onder druk gezet en moesten we vol aan de bak. Nadat een treffer van hen wegens buitenspel werd afgekeurd, maakten wij vanuit een counter de 0-2. Mike van de Zon leverde een prima voorzet af op Dani Hoogkamer, die met een kopbal via de binnenkant van de paal scoorde. Dan is het een kwestie vasthouden en hebben we de wedstrijd weten uit te spelen.”

Vervolgend: ,,Ik denk dat dit seizoen de kwaliteitsverschillen bovenin deze klasse erg klein zijn. Er zijn zeven clubs in onze afdeling die vorig seizoen promotiewedstrijden hebben gespeeld, dat zegt genoeg, denk ik. Daarnaast heeft een ploeg als Roodenburg zich ook behoorlijk versterkt. Natuurlijk was het aan het begin van het seizoen voor ons even wennen na het vertrek van Martin van Eeuwijk, Tom en Mark van der Vlugt, maar ik denk dat we het als team prima hebben opgepakt. Pascal de Ridder is weer terug van een blessure, terwijl Mike van der Zon en Dani Hoogkamer zich meer laten gelden. Daarnaast hebben we met Wessel Zonjee, Mark van der Heijden en mijzelf achterin ook nog de nodige routine. We kunnen ook in deze competitie weer een rol van betekenis gaan spelen, maar we zullen dan wel elke wedstrijd 120% moeten geven. Nee, voor volgende week heb ik geen twijfel of we die 120% gaan leveren, want dan komt buurman Warmunda op bezoek.”

Tenslotte: ,,Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd twee keer in een gelijkspel, dus wij gaan nu vol voor een driepunter. Er zijn weer veel activiteiten rondom deze wedstrijd georganiseerd. Ik verwacht dat het weer een happening gaat worden met veel publiek langs de kant. Ik heb er in ieder veel zin in’’, blikte de aanvoerder alvast naar de komende derby vooruit.

Hazerswoudse Boys – Teylingen 0-2 (0-1). 28. Van de Zon 0-1, 65. Hoogkamer 0-2.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Bemelman, Van der Heijden, Van den Nouland, Dofferhoff, Vis, Pouwels, Prange, Van der Zon, Hoogkamer, De Ridder.

Foto: Peer Compeer

Must Read