zondag, december 10, 2023
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen niet langs ervaren en geslepen SJC

Teylingen niet langs ervaren en geslepen SJC

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In de eerste thuiswedstrijd had Teylingen een makkelijk vrachtje. Kickers’69 werd vooral na de pauze op een hoop gespeeld. Dit keer had de ploeg van Rob Jonkman beduidend meer tegenstand van SJC. De thuisploeg kwam voor de pauze zelfs op achterstand, maar hield een punt over aan het treffen met de kustbewoners (1-1).

Na vier speelronden is er geen ploeg meer zonder puntenverlies en Teylingen heeft nu twee punten minder op de teller dan lijstaanvoerder Zevenhoven. SJC heeft weer een puntje minder verzameld dan de Sassenheimers. Teylingen trad onder meer aan zonder de geschorste Dani Hoogkamer. De 0-1 van de zwartwitten kwam op naam van Stijn Dahler, terwijl Rik Prange zorgde voor evenwicht.

Jonkman: ,,Een boeiende pot heb ik gezien. SJC speelde compact en daar hadden we moeite mee. Wel speelden we dominant, maar we kwamen er moeilijk door. Mijn ploeg kwam wel tot speldenprikken in de eerste helft, maar verder ook niet. De 0-1 viel volledig uit het niets. En nog wel uit een vrije trap van ons op eigen helft. Die werd zomaar ingeleverd en vervolgens werd onze doelman geklopt met een boogballetje. Dat was denk ik even een black-out van een van mijn spelers.”

De oefenmeester zag dat Teylingen na de pauze gevaarlijker werd. ,,We kregen nu wel meer kansen. Helaas stond de lat succes een keer in de weg en een vrije trap telde ik al min of meer. Pakweg een kwartier voor tijd kwamen we op gelijke hoogte en dat was zonder meer verdiend te noemen. Ik dacht dat we er vanaf dat moment op en over zouden gaan, maar zij bleven stug en goed georganiseerd. SJC wil ik zeker een compliment geven. Er staat een ploeg met veel ervaring. Jongens die eerder op een hoger niveau hebben gespeeld en daar win je niet zomaar van. Zij kunnen het als steady team elke tegenstander lastig maken. Met Stef van der Zalm hebben ze zich versterkt en we zullen rekening met ze moeten houden. Van het resultaat baal ik wel want er zat meer in. Aan de werklust lag het in elk geval niet en ik kan mijn ploeg geen enkel verwijt maken. Het positiespel zag er goed uit, maar hun antwoord was ook goed.”

Teylingen gaat zich nu gereed maken voor een wedstrijd in de districtsbeker. Komende dinsdag is Den Hoorn de tegenstander in een uitduel. Den Hoorn komt uit in de eerste klasse B. Een opgave van formaat dus voor de roodzwarten.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Dofferhoff, Van den Nouland, Postma, Heemskerk, Vis, Prange, Van der Lubbe, Pouwels, Van der Zon, Ritzen.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read