dinsdag, november 28, 2023
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen ontneemt NSV'46 prijs

Teylingen ontneemt NSV’46 prijs

-

Vierde klasse A (zaterdag)- BSC’68 is de eerste periodekampioen geworden. De Benthuizenaren kwamen eenvoudig voorbij aan SJC, terwijl NSV’46 later op de middag geen winstpartij kon boeken in Sassenheim. Teylingen hield de koploper op 2-2 en daar was verdediger Dennis van den Nouland best tevreden mee.

,,Een nieuwe nederlaag had ons uiteraard slecht uitgekomen. We keken tegen een 1-2 achterstand aan, maar konden toch nog op gelijke hoogte komen. Dat is tegen de koploper niet verkeerd, hoewel ik nu niet bepaald onder de indruk was van hen. Zij lieten ons aan de bal en eigenlijk was er tot de 38ste minuut niets aan de hand en kwamen we ook terecht op voorsprong via Dani Hoogkamer. Daarna trad kortstondig een mindere fase in bij ons, maar dat leverde wel een 1-2 achterstand op bij rust. Eerst werden we geklopt in de omschakeling en daarna ging het fout op ons middenveld en stonden we achterin niet goed. De wedstrijd stond daarmee wel een beetje op zijn kop.”

Na de hervatting ging Teylingen op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam wel wat gelukkig tot stand en met medewerking van de doelman van NSV’46, maar dat deerde de ploeg van Rob Jonkman uiteraard niet. Van den Nouland: ,,Met Teylingen willen we altijd voor de winst gaan en dat was ook nu het geval. Enkel zijn we nog te wisselvallig, zo ook in een wedstrijd zelf. Het verval is soms te groot. Dat heeft ook veel te maken met de jonge spelers. Zij maken stuk voor stuk stappen, maar dat ontwikkelen gaat nu eenmaal vaak met vallen en opstaan. Ze zijn leergierig en enthousiast en het maakt dat we met deze ploeg ook ver kunnen komen. Voor alle duidelijkheid; de oudere spelers gaven tot nu toe ook niet altijd thuis.”

De rood-zwarten morsten al de nodige punten. ,,Dat is die wisselvalligheid. Tegen SJZ openden we heel sterk vorige week, maar toch kwamen we met 3-1 achter omdat we het dan even kwijt zijn. Dat was niet anders tegen Nicolaas Boys waar we er dik vanaf gingen. Tegen Warmunda zakten we zelfs door de ondergrens. We speelden weer wel heel sterk voor de beker tegen Den Hoorn en bijvoorbeeld voor de LAV Cup tegen FC Lisse O23. Soms denk ik zelfs dat ons spelniveau hoger ligt dan vorig seizoen. Dat is ook nodig, want de klasse is veel sterker. Vorig seizoen konden we ook slechte potjes in winst omzetten en soms zelfs met groot gemak. Als we nu geen 120 procent geven, wordt het al lastig. Het voordeel daarvan is wel dat elke ploeg vol aan de bak moet en je ziet aan het puntenverlies van anderen dat je niet zomaar even wegloopt van de concurrentie. Dat impliceert dus ook dat je je af en toe een uitglijder kunt permitteren, hoewel dat uiteraard niet wenselijk is.”

Teylingen staat momenteel zesde en heeft vijf punten achterstand op koploper BSC’68. ,,Het zit nog heel dicht bij elkaar en we krijgen nog drie interessante wedstrijden tot aan de break met onder meer Zevenhoven en Roodenburg als tegenstander. Dit is een erg interessante competitie en dat maakt het leuker, maar soms ook wel meer frustrerend als het wat minder loopt.”

Van den Nouland sluit af: ,,We moeten al met al stabieler worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Ik heb nog niet het gevoel dat we tegen de kampioen hebben gespeeld tot nu toe. En nee, ik kijk niet meer achterom naar vorig seizoen. Daar moet voor iedereen een vette streep onder staan. Er staat andermaal een goed elftal, maar we hebben enkel wat meer tijd nodig om constanter te gaan presteren.”

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Van der Meij, Van den Nouland, Van der Heijden, Heemskerk, Prange, Vis, Van der Lubbe, Slaman, Hoogkamer, Ritzen.

 

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read