maandag, mei 20, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen speelt tegen Kickers’69 frustraties van zich af (10-1)

Teylingen speelt tegen Kickers’69 frustraties van zich af (10-1)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Teylingen, sinds vorige week koploper af, was door de nederlaag van vorige week bij SJZ in de laatste competitieronde afhankelijk geworden van het resultaat van concurrent Koudekerk tegen Roodenburg. Omdat de Sassenheimers, in puntenaantal op gelijke hoogte met de nieuwe lijstaanvoerder, een slechter doelsaldo (-13) hadden dan de formatie van Jarno Verweij en Gert Labots, was een monsterscore tegen Kickers’69 benodigd om toch nog een kans te maken op het felbegeerde kampioenschap. De rood-zwarten leken aardig op weg naar een stunt, het was uiteindelijk net niet voldoende om de kampioensvlag op sportpark De Roodemolen te hijsen (10-1).

De thuisploeg, bij wie voor aanvang van de wedstrijd captain Mark van der Vlugt werd gehuldigd voor zijn 400-ste optreden in Teylingen 1, opende fris en fruitig. De gastheren kwamen door een fraaie lob van Tom van der Vlugt van 40 meter afstand al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. De spits, vorige week tegen SJZ nog ongelukkig in de afronding, ging tegen Kickers’69 helemaal los en was in zijn eentje verantwoordelijk voor de ruststand (4-0).

Na rust ging de aanvaller vrolijk door met scoren en na ruim een uur spelen, had Van der Vlugt Kickers’69-keeper Martijn Kempenaar al 7 (!) keer laten vissen. De bezoekers, die beslist niet wilden meewerken aan een mogelijk Sassenheims feestje, vreesden een afstraffing met dubbele cijfers. Om dit te voorkomen was de Leimuidense strategie in het laatste half uur van de wedstrijd erop gericht om de bal zo hard en ver mogelijk over de Teylingen-kantine te jagen. Een afstraffing met dubbele cijfers konden de bezoekers niet tegenhouden, maar het Koudekerkse kampioenschap kwam niet meer serieus in gevaar(10-1).

Geen titel dus voor de de rood-zwarten, die wel kunnen terugkijken op een uitstekend seizoen met slechts één nederlaag. Als dank voor hun prestaties van dit seizoen beloonden de Teylingen-aanhangers hun favorieten met een klaterend applaus.

Teylingen-trainer Rob Jonkman kort na afloop van  de wedstrijd: ,,De kans dat we vandaag toch nog kampioen zouden worden, achtte ik vooraf niet groter dan 5%. Het is jammer dat we een paar doelpunten tekort komen, maar de echte kater hebben we vorige week bij SJZ al gehad. Die nederlaag was een gigantische domper, maar we hebben deze week onze rug gerecht en wilden vandaag alle frustraties van ons af spelen. Ik wil ook mijn felicitaties aan Koudekerk overbrengen, want als je zo’n reeks weet neer te zetten, dan is dat gewoon heel knap. We richten ons nu op de nacompetitie. We zijn overtuigd van onze kwaliteiten en we zijn er klaar voor”,  aldus de strijdvaardige oefenmeester tot besluit.

Teylingen start komende zaterdag de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen BSC’68 uit Benthuizen. Bij winst wacht de rood-zwarten een uitbeurt tegen de winnaar van het duel SVH’44 (Harmelen) en Hazerswoudse Boys. De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich voor de finalewedstrijd (op neutraal terrein), waarbij een ticket voor de derde klasse de inzet is.

Teylingen – Kickers’69 10-1 (4-0) 5, T. van der Vlugt 1-0, 35. T. van der Vlugt 2-0, 40. T. van der Vlugt 3-0, 44. T. van der Vlugt 4-0, 48. T. van der Vlugt 5-0, 49. Van der Zon 6-0, 54. T, van der Vlugt 7-0, 62. T. van der Vlugt 8-0, 66. Roos 8-1, 82. Pouwels 9-1, 88. Van Kesteren 10-1.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Vooijs, M. van der Vlugt, Van der Heijden, Heemskerk, Prange, Pouwels, Van der Meij, T. van der Vlugt, Van de Zon, Lubbe.

Basisopstelling Kickers’69: Kempenaar, B. van Vliet, Van Velzen, J. van Vliet, Witkop, De Rijk, Otgaar, N. van Vliet, Broers, Van der Hoorn, Roos.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer

Must Read