woensdag, oktober 5, 2022
HomeVierde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 24 september

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 24 september

-

Door de invoering van een gewijzigde competitieopzet door de KNVB zal er komend seizoen sprake zijn van een versterkte degradatieregeling in het amateurvoetbal. Wat dit concreet betekent voor de clubs uit de zaterdag vierde klasse A staat vermeld in onderstand overzicht.

Zaterdag vierde klasse A

De kampioen promoveert naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal.

  • De periodekampioenen van de vierde klasse A t/m F spelen , volgens een vastgesteld schema, samen met de herkansers van de derde klassen voor vijf plaatsen in de derde klasse van het zaterdagvoetbal.
  • De nummers 10 en 11 spelen volgens een vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de overige vierde klassen een nacompetitie voor zes plaatsen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.
  • De nummers 12, 13 en 14 degraderen naar de vijde klasse van het zaterdagvoetbal.

Hazerswoudse Boys – LSVV’70

LSVV’70 nam afgelopen zomer afscheid van Guus van Kessel. De Leidse Brabander, jarenlang goed voor menig treffer voor de rood-witten, keerde terug naar naar zijn hometown Uden. De Leidenaren begroetten Berend Verdoes (UVS), Lodewijk Bloemzaad (Oregon Owls, VS), Eric Schade van Dooren (MMO) en Martijn Theunissen (FC Oegstgeest) als aanwinsten. LSVV’70 start komende zaterdag direct met een krachtproef, want de Kikkerpolder-bewoners gaan voor de eerste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Hazerswoudse Boys. De zwart-witten, komend seizoen weer geplaatst in de “Leidse’ vierde klasse, zijn traditioneel een ploeg om rekening mee te houden en worden vooraf ingeschat als een ploeg die deze voetbaljaargang om een top 5-positie gaat spelen. Het lukte overigens beide clubs niet om de groepsfase van de districtsbeker door te komen.

Woubrugge – Roodenburg

Roodenburg deed tijdens de transferperiode goede zaken. De blauw-zwarten verloren weliswaar sterkhouder Younes Oulmouden, vorig seizoen uitgeroepen tot beste speler van de vierde klasse, aan FC Boshuizen, maar daar tegenover stond de komst van een karrenvracht aan potentieel eerste elftalspelers, waaronder erkend goalgetter Gökhan Yazici. Getuige de poulewinst (met drie overwinningen) in de districtsbeker lijkt de Leiden Noord-ploeg al aardig in vorm te komen. Bij komende tegenstander Woubrugge was het deze zomer een stuk rustiger op het spelersfront. Routiniers Chris Verhoef, Harry Buntsma en Thom Buntsma stopten en er was geen nieuwe aanwas van buitenaf. Woubrugge, dit jaar onder van leiding van nieuwe trainer Willem Lok, sloot de voorbereiding af met een 3-0 bekerzege op Bernardus, maar ondanks deze winst werd de volgende bekerronde niet bereikt. Bij Woubrugge hoopt men vooral op de verdere ontwikkeling van de jonge spelersgroep en directe handhaving (dit seizoen is dat vanaf plek 9) is waar de dorpsploeg vooralsnog op mikt.

Nicolaas Boys  – SJZ

SJZ zag deze zomer Bryan Hilders terugkeren naar zijn oude liefde (Voorschoten’97, zo), terwijl Daan Hoogbruin voor DoCoS koos.  Daartegenover stond de komst van Joey Vink (FC Lisse) en Mike Hensing (UVS) en voegde trainer Arie van Duijn een aantal jeugdspelers aan zijn selectie toe. De groen-witten vertrekken zaterdag voor de eerste wedstrijd van het seizoen naar Nieuwveen, waar tegenstander Nicolaas Boys,(getraind door Voorhouter Mo Bougrine, eerder actief als oefenmeester bij o.a. Voorschoten’97 (zo) en ASC) wacht. SJZ behaalde vorig seizoen de nacompetitie en het bereiken van minimaal het spelen van promotiewedstrijden zal ook deze voetbaljaargang de doelstelling in Zoeterwoude zijn. SJZ verloor haar laatste bekerwedstrijd met 2-3 van  FC Zoetermeer en is door dit resultaat uitgeschakeld voor de volgende bekerronde.

Kickers’69 – NSV’46

Bij Kickers’69 was er afgelopen zomer, zoals bijna elk seizoen, geen externe aanwas. De club hoopt vooral de vruchten te plukken van de verdere ontwikkeling van eigen jeugd. Kickers’69-trainer Dennis Bos, de opvolger van Erwin van der Zee, is geen onbekende van de club, want Bos had eerder het tweede elftal van de Leimuidenaren onder zijn hoede. Ook Kickers ’69 werd in de groepsfase van de districtsbeker uitgeschakeld, maar de oranje-witten sloten door een 2-1 bekerzege op Semper Altius de voorbereiding toch met een goed gevoel af. Kickers’69 begint het seizoen met een thuiswedstrijd tegen NSV’46. De ploeg uit Noorden is voor een hoop tegenstanders in deze klasse een onbekende opponent. NSV’46 versterkte zich met de ook in de Leidse regio bekende spits Robin van Koert, die overkwam van TAVV.

Meerburg – Teylingen

In Zoeterwoude-Rijndijk opent Meerburg, net zoals jaar, het competitiebal tegen Teylingen. Beide clubs streden afgelopen seizoen lange tijd mee om de titel, maar het was uiteindelijk Koudekerk dat over de langste adem bleek te beschikken. In Sassenheim werd afscheid  genomen van een aantal ervaren sterkhouders (Mark van der Vlugt, Tom van der Vlugt en Martin van Eeuwijk), terwijl Pepijn Vis (Warmunda) en Boris Postma (FC Lisse) de rood-zwarte gelederen kwamen versterken. Teylingen plaatste zich met speels gemak voor de volgende ronde van de districtsbeker (3 gespeeld, 9 punten en een doelsaldo van 17 voor en 2 tegen) De mannen van Rob Jonkman zijn dan misschien niet meer de uitgesproken titelfavoriet, maar ook deze voetbaljaargang zal er met de Sassenheimers rekening moeten worden gehouden. Ook gastheer Meerburg plaatste zich voor de volgende ronde van de districtsbeker. De zwart-witten eindigden vorig jaar in de competitie op de derde plaats en ook dit seizoen moet Meerburg in staat worden geacht om zich te meten met de sterkste ploegen in deze klasse.

SJC – Warmunda

Warmunda werd vorig seizoen getipt als één van de favorieten voor het kampioenschap, maar op de beslissende momenten liet de formatie van Barry van Rijn toch wat teveel steekjes vallen. De verwachtingen voor komend jaar zullen wat minder hoog gespannen zijn op Sportpark Overbos, waar met name het vertrek van  Sjoerd Winkelman (FC Oegstgeest), Pepijn Vis (Teylingen), Sepehr Safi en Robert Steemers (beiden gestopt) gevoelige aderlatingen lijken te zijn. Thomas van Kesteren (overgekomen van Teylingen) liet tijdens de poulewedstrijden voor de districtsbeker meteen al zien een aanvallende versterking voor zijn nieuwe club te kunnen zijn. Warmunda opent de competitie met een uitwedstrijd bij streekgenoot SJC.

Overige wedstrijd in deze klasse: BSC’68 – Zevenhoven

Must Read