dinsdag, januari 31, 2023
HomeVierde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 3 december

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 3 december

-

LSVV’70 – Nicolaas Boys

LSVV’70 boekte afgelopen zaterdag een knappe overwinning bij Teylingen. De Leidenaren stonden grote delen van de wedstrijd met de rug tegen de muur, maar in de slotfase straften de roodhemden slordigheden in de Sassenheimse defensie keihard af (1-2). Door deze overwinning krijgt LSVV’70 de middenmoot weer in zicht en staat nu, na negen gespeelde wedstrijden, op de elfde plaats met 11 punten. Komende zaterdag gaat de formatie van Freek Jansen op zoek naar de derde overwinning op rij, want dan komt Nicolaas Boys op bezoek. De formatie van Voorhouter Mo Bougrine is in goeden doen, van de laatste vijf competitiewedstrijden werden er vier gewonnen. De Nieuwveners staan, met 16 punten uit 9 wedstijden, op de vierde plek van de ranglijst.

Woubrugge – SJZ

Bij Woubrugge was er dit weekend een klein feestje te vieren. De formatie van Willem Lok kon na negen competitiewedstrijden de eerste driepunter van het seizoen bijschrijven. Het zag er overigens lange tijd naar uit dat Woubrugge bij Warmunda opnieuw met lege handen van het veld zou stappen, maar twee doelpunten in de laatste vijf minuten van de wedstrijd zorgden voor lachende gezichten bij de bezoekers. Komende tegenstander SJZ, getraind door voormalig Woubrugge-trainer Arie van Duijn, behaalde een prima overwinning op Roodenburg en klom door deze zege naar de achtste plaats. Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide clubs in een 2-3 overwinning voor SJZ.

BSC’68 – Warmunda

Warmunda is tot nu toe dit seizoen een onvoorspelbare tegenstander gebleken. Knappe overwinningen werden afgewisseld met stevige uitglijders. Afgelopen zaterdag had de formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer weer een ‘bananenschildag’, want van hekkensluiter Woubrugge werd in eigen huis verloren (1-2). Mogelijk dat de Overbos-bewoners een inspirerende tegenstander nodig hebben om boven zichzelf uit te stijgen en in dat geval ziet het er voor komende zaterdag goed uit voor Warmunda. De Warmonders gaan namelijk op bezoek bij koploper BSC’68, dat zelf met 2-3 won bij Hazerswoudse Boys. De lijstaanvoerder van de vierde klasse is bezig aan een mooie reeks, de laatste vier competitiewedstrijden op rij werden gewonnen.

Zevenhoven – Teylingen

Bij Teylingen was na de thuisnederlaag tegen LSVV’70 veel chagrijn te bespeuren op de Sassenheimse gezichten. De rood-zwarten lijken dit seizoen een duidelijk minder prominente rol te gaan spelen dan de vorige voetbaljaargang en mogelijk was het spel tegen de Leidenaren exemplarisch voor de  huidige problemen bij de Sassenheimers. De ploeg is qua veldspel vaak de bovenliggende partij, maar het afronden is nog wel een dingetje voor de ploeg van Rob Jonkman. Tel daarbij dat de Roodemolen-bewoners ook in defensief opzicht regelmatig een steekje laten vallen en de huidige zevende plaats op de ranglijst is snel verklaard. Komende zaterdag wacht Teylingen een op papier pittige klus, want dan wacht de uitbeurt bij vice-koploper Zevenhoven.

Kickers’69 – SJC

Kickers’69 is sinds afgelopen zaterdag in bezit van de vermaledijde rode lantaarn, want door het eigen verlies bij Nicolaas Boys (2-1) en de overwinning van Woubrugge zijn de Leimuidenaren de nieuwe hekkensluiter van de vierde klasse A. Het verlies van afgelopen zaterdag was alweer de vierde nederlaag op rij voor de formatie van Dennis Bos, die, opvallend genoeg, dit seizoen alleen te sterk was voor runner-up Zevenhoven. Bij komende tegenstander SJC gaat het dit seizoen nauwelijks beter. De Noordwijkers verzamelden slechts vier punten meer dan Kickers’69 en staan op de twaalfde plaats van de ranglijst. Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide clubs in een 2-2 gelijkspel.

Roodenburg – NSV ‘46

Roodenburg verloor zaterdag met 2-0 bij SJZ en zakte daardoor naar plek 5 van de ranglijst. De formatie van Nouri Essaoui doet het tot nu toe beslist niet onaardig, maar om de echte aansluiting met de bovenste ploegen te krijgen zal er ook van de topteams in deze klasse gewonnen moeten worden. Wat dat betreft ligt er komende zaterdag voor de Leiden Noord ploeg een mooie uitdaging te wachten, want dan komt nummer drie, NSV’46, op bezoek. De ploeg uit Noorden verloor haar laatste wedstrijd met 1-2 van Zevenhoven en wordt algemeen beschouwd als een belangrijke kandidaat voor de titel van de vierde klasse A. Roodenburg kan bij winst goede zaken doen, want dan passeren de blauw-zwarten de komende opponent op de ranglijst.

Meerburg – Hazerswoudse Boys

Meerburg is zich stapje voor stapje aan het herstellen van de bleke competitiestart. Afgelopen zaterdag werd de lastige uitbeurt bij SJC tot een goed einde gebracht (1-2) en inmiddels staan de zwart-witten op de zesde plaats. Komende tegenstander Hazerswoudse Boys, opererend in dezelfde clubkleuren als Meerburg, stelt dit seizoen wat teleur. De Boys zijn normaal gesproken een ploeg die strijden voor de bovenste plekken in de vierde klasse en wat dat betreft valt de huidige klassering, een negende plaats, toch wat tegen. Hazerswoudse Boys verloor haar laatste wedstrijd met 2-3 van koploper BSC’68.

Must Read