maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing zaterdag 10 december, vierde klasse A

Voorbeschouwing zaterdag 10 december, vierde klasse A

-

Hazerswoudse Boys-Kickers’69

Het zijn donkere dagen voor kerst voor Kickers’69. Voor de vijfde keer op rij verloor de ploeg, dit keer met 0-1 van SJC. De Leimuidenaren sprokkelden slechts vier punten bij elkaar dit seizoen en de afstand naar een veilige plek in de afdeling lijkt nu al onoverbrugbaar groot. Trainer Dennis Bos toonde zich realist na de laatste verliespartij en gaf aan degradatie niet als een ramp voor de club te beschouwen. Een zege op Hazerswoudse Boys kan echter een opsteker zijn. Deze middenmoter is zeker niet onverslaanbaar gezien de vier nederlagen die de Boys leden. Mocht de thuisploeg zegevieren, dan gaat de vlag zeker niet halfstok in Leimuiden.

NSV’46-Woubrugge

De hoop is terug in de harten van spelers, staf en fans van Woubrugge. De geblesseerden zijn terug op het veld en er werden twee overwinningen geboekt. Zorgenvrij is men niet gezien de positie op de ranglijst, maar er is zeker kans op betere tijden. Een nieuwe overwinning zou de feestvreugde op de ‘boutavond’ des te groter maken. NSV’46 lijkt in een dalletje beland te zijn. De ploeg uit Noorden staat weliswaar derde, maar haalde maar twee punten uit de laatste drie wedstrijden. Woubrugge lijkt NSV’46 op een goed moment te treffen. Bij winst van de ploeg van Willem Lok kan een plaats ingenomen worden die straks nacompetitievoetbal impliceert.

SJZ-BSC’68

Mocht er een prijs uitgereikt worden voor de ploeg die de meeste kansen mist, dan zou SJZ een mogelijke prijswinnaar zijn. Tegen en in Woubrugge waren de mogelijkheden opnieuw niet aan de ploeg van Arie van Duin besteed. Twee weken geleden werd tegen Roodenburg met 2-0 gewonnen, maar ook toen had de ploeg uit Zoeterwoude meer kunnen en moeten scoren. Het is twijfelachtig of BSC’68 de club is waar SJZ eens flink kan uithalen. De ploeg uit Benthuizen staat fier bovenaan en rijgt de overwinningen aaneen. Met een punt zou groenwit wel eens dik tevreden zijn. Of komt het ‘Teylingen-gevoel’ weer omhoog uit het vorige seizoen?

 Teylingen-Roodenburg

Teylingen speelde jongstleden zaterdag gelijk tegen de huidige nummer twee Zevenhoven, Roodenburg deed hetzelfde tegen de nummer drie NSV’46. Dit toont aan dat de tegenstanders van zaterdag in principe ook subtoppers zouden kunnen zijn. Roodenburg staat er iets beter voor met vijftien punten. Teylingen moet genoegen nemen met dertien punten. Dat doet wel wat zeer in Sassenheim, want vorig seizoen draaide de club tot het einde toe mee in de absolute top. Dit jaar gaat het minder. De laatste overwinning dateert al weer van 29 oktober en dat is volgens alles wat Teylngen is veel te lang terug. Roodenburg is echter een lastig te nemen horde om het zoet der overwinning weer eens te smaken. De Leidenaren herstelden zich vorige week van de pijnlijke nederlaag tegen SJZ door de remise tegen NSV’46, maar zouden graag de volle buit pakken om aansluiting te vinden bij de top. Teylingen heeft een zege nodig om niet in de gevarenzone terecht te komen.

Warmunda-Meerburg

Bij Warmunda overheerst realisme dit seizoen. Wat ambities betreft is er een stapje terug gedaan. Er wordt niet meer hardop gesproken over periodetitels en promotie, maar over elke overwinning is er één. Sam Witkamp zei het treffend na de nipte nederlaag tegen BSC’68: ,,We moeten niet teveel naar de ranglijst kijken.” Allemaal leuk en aardig natuurlijk en wekelijks met plezier tegen de bal trappen is de essentie van het amateurvoetbal, maar binnen Warmunda zal er niemand te vinden zijn die glimlachend zal afdalen naar de vijfde klasse. Handhaving is een must daar in Warmond. De huidige elfde stek betekent nacompetitie om degradatie te vermijden. Punten halen is dus een vereiste. Bij Meerburg is het frisse en fruitige voetbal van vorig seizoen voorlopig ver te zoeken. In het afgelopen weekend was het ook allemaal moeizaam tegen Hazerswoudse Boys. Graag zou men daar in Zoeterwoude Warmunda vloeren om aan de bovenkant van de middenmoot de winterstop in te gaan.

Zevenhoven-LSVV’70

Cruciale vraag voor Zevenhoven is tegen wie ze eigenlijk spelen; is dat het LSVV’70 van de eerste helft Nicolaas Boys of het LSVV’70 wat in de tweede helft in het veld stond? Mocht dat laatste het geval zijn dan zal de thuisclub met twee vingers in de neus een riante overwinning boeken. Mochten de Leidenaars echter net zo geïnspireerd zijn als vorige week in de eerste 45 minuten dan wacht Zevenhoven een helse klus. De cultclub kan menige tegenstander pootje lichten als men er zin in heeft. En/of compleet is. Onpeilbaar en onvoorspelbaar zijn de mannen van Freek Jansen en Jan Nonkes.

Overig: SJC-Nicolaas Boys

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read