HomeBekerVernieuwd TAVV opent met verdienstelijk gelijkspel

Vernieuwd TAVV opent met verdienstelijk gelijkspel

-

Districtsbeker- TAVV heeft afgelopen zomer een behoorlijke metamorfose doorgemaakt. Tegenover het vertrek van een zestal spelers, waaronder een aantal ‘sterkhouders’ stond de komst van evenzoveel nieuwkomers. Het vernieuwde TAVV trapte dit seizoen af met een bekerduel tegen het Haagse Graaf Willem II VAC dat afgelopen seizoen de titel in 4C behaalde en daarom dit seizoen net als TAVV in de 3e klasse uitkomt. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder en sloten het duel af met een 1-1 eindstand.

Waar de gasten uit Den Haag in de eerste helft veelal de lange bal hanteerden, legde TAVV vooral verzorgd en opbouwend voetbal op de mat. De eerste kans was dan ook voor TAVV maar het geplaatste afstandsschot van Kevin van Wijk werd met enige moeite tot corner verwerkt. Binnen het kwartier werd doelman Rodney de Pater, die een puike wedstrijd keepte, tweemaal op de proef gesteld. Maar daar bleef het qua doelrijpe kansen in het verdere verloop van de eerste helft ook bij.

Na een kwartier in de tweede helft kwam het eerste gevaar uit een corner voor de gasten. Het leverde meteen de openingstreffer op, een afvallende bal werd vanaf de rand van het strafschopgebied achter de kansloze Pater geschoten. Niet veel later hield de TAVV- doelman zijn ploeg in de race met twee uitstekende reddingen.

Aan de andere kant viel de gelijkmaker van TAVV een kwartier voor tijd. Eric van der Hout reageerde attent bij een misverstand tussen twee Haagse verdedigers en schoof de bal beheerst binnen. Het was tevens het laatste wapenfeit van beide ploegen en zo eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel.

Waar door een vertegenwoordiger van Graaf Willem II VAC vooraf werd uitgesproken dat men hoge verwachtingen van het seizoen had, bleek na afloop ook de thuisploeg het seizoen met vertrouwen tegemoet te zien.

De nieuwe trainer Ludo Pistorius bleek na afloop gematigd tevreden. Verdedigend zag hij dat zijn ploeg weinig kansen weggaf maar aanvallend zag hij nog punten die voor verbetering vatbaar waren. ,,Wij zijn nog maar drie weken in voorbereiding en zijn in de drie gespeelde wedstrijden tegen derde klasse teams niet een keer weggespeeld. Wij hebben een leuke en enthousiaste groep waarin het inslijpen van automatismen nog wat tijd nodig heeft”,  reageerde hij vol vertrouwen.

Opstelling TAVV: Pater; Valentijn, Broekhoven, J. Verburg (Zornig), F. Verburg, Verwoerd, Verberg, Konings (Bakker), van Wijk Rezai (Smoorenburg), Sharief (Keijzer), van der Hout.

Scoreverloop: 59. Adam 0-1, 76. Van der Hout 1-1

Rene Sinke
Rene Sinke
Voormalig docent en onderwijsmanager aan de Politieacademie, actief scheidsrechter voor de KNVB, ruim 12, 5 jaar actief geweest in de top van het amateurvoetbal. -Voormalig docent arbitrage bij de KNVB, voormalig trainer en jeugdleider, voormalig voorzitter van zondag 2e klasse ESTO. Reageert kritisch en direct op ontwikkelingen binnen het (amateur) voetbal en benut daar columns voor die regelmatig te lezen zijn op LAV.