dinsdag, april 30, 2024
HomeFotoreportageSterk Kickers’69 speelt SVV van het veld met een ‘korfbaluitslag’ (plus foto's)

Sterk Kickers’69 speelt SVV van het veld met een ‘korfbaluitslag’ (plus foto’s)

-

Vijfde klasse A (zaterdag) –  ,,Een wedstrijd met een 7-3 korfbaluitslag thuis tegen SVV, maar het werd nog even tien minuten spannend in de tweede helft toen ze drie keer scoorden. Met deze stevige overwinning tegen deze redelijke ploeg houden we een mooie aansluiting bij de kopgroep. Laten we komende zaterdag tegen nummer twee, LSVV’70, deze goede serie van twee overwinningen maar voortzetten. Voor mijzelf was het ook een heerlijke voetbalmiddag, gelukkig op het kunstgrasveld doordat het gras op ons hoofdveld onbespeelbaar was door de extreme regenval, waar ik mijn vierde doelpunt dit seizoen kon noteren maar ook drie assists”, aldus Kickers’69-aanvaller Carlos Gerard.

De ploeg uit Leimuiden nam de vijfde plek in met negen uit vijf, na de 1-3 zege vorige week bij hekkensluiter DVV Delft waar de Schiedammers achtste stonden in deze vijfde klasse A met drie uit vijf. Gerard: ,,Waar SVV bewust de langer bal hanteerde met grote, jonge aanvallers en oudere, ervaren verdedigers bleven wij voortdurend op het kunstgras voetballend zoeken naar oplossingen. Spits Milan Otgaar scoorde de 1-0 na een lekker tikkie breed van Adriaan Roos. Uit een hoekschop tikte ik de 2-0 in de hoek van het doel na een panna bij een SVV-verdediger en een kwartier voor rust zette ik Otgaar vrij voor de SVV-doelman, 3-0.”

Kickers’69-trainer Angelo Leverock liet in de rust weten dat het lekker ging, wat hem blij maakte, en dat het vooral een zaak was van vooral zo doorgaan. ,,Door het hoog druk blijven zetten, en op het middenveld meer met de punt naar voren te gaan spelen, kregen we prima kansen. Kevin Eekelschot scoorde zo na rust de 4-0 en 5-0, deze halverwege de tweede helft na een voorzet van Peter Hup. De laatste kon zo de 6-0 binnenlopen na mijn voorzet. Maar in tien minuten kwam SVV terug tot 6-3, misschien door wat nonchalance in ons spel?”, aldus de Kickers’69-aanvaller.

Uiteindelijk bepaalde Hup uit een voorzet van rechts van wederom Gerard de eindstand op 7-3. Die tien minuten na rust in Leimuiden konden zo in het tientallen jaren oude boek van Joris van den Berg, ‘De magische krachten in de sport’ worden opgenomen. Maar goed dat de mannen van Leverock zich knap konden herstellen. Zo kon iedereen na afloop positief terugblikken op een heerlijke pot voetbal waar deze uitslag Kickers’69 naar plek vier bracht met twaalf uit zes (16-8). SVV zakte één plaatsje naar plek negen met drie uit zes (10-20).

Gerard: ,,Komende zaterdag kunnen we uit bij LSVV’70 aan de bak om in de kopgroep te blijven.” SVV gaat op sportpark Harga DVC uit Delft ontvangen die maar één plekje hoger staan.

Maar is SVV dan niet die club van vroeger uit het betaalde voetbal die nu in de vijfde klasse speelt? Jazeker! In 1904 opgericht als Excelsior en twee jaar later onder de naam Voorwaarts door het leven werd deze later bekend onder de naam SVV, een echte volksclub. Schiedam, een stad met door de jaren heen zo’n 75.000 inwoners was ooit een bolwerk van het vaderlandse betaalde voetbal. In 1949 werd SVV zelfs kampioen van Nederland. Van 1955 – 1991 werd er betaald voetbal gespeeld en toen verdween SVV naar de amateurs en degradeerde zelfs uiteindelijk naar de vijfde klasse.

Wat denk jij van deze opleving? In 1988 leek de club failliet te gaan, maar autohandelaar John van Dijk redde de club. Wim Jansen werd technisch directeur en Dick Advocaat trainer. Meteen het jaar erna werd SVV kampioen van de eerste divisie en promoveerde. Doordat het stadion in Schiedam door de KNVB niet geschikt werd bevonden voor eredivisiewedstrijden, werden de thuiswedstrijden in De Kuip in Rotterdam gespeeld. SVV handhaafde zich met een zestiende plaats in de eredivisie. Toen nieuwbouw in Schiedam niet lukte, besloot John van Dijk tot een fusie met Dordrecht’90 en zo kwam er een definitief einde aan het profvoetbal tijdperk van SVV. Einde Schiedams voetbalsprookje van de club waar o.a. John de Wolf en doelpuntenmachine Peter van Velzen groot zijn geworden.

Kickers’69 – SVV 7-3 (3-0).  Otgaar 1-0, Gerard 2-0, Otgaar 3-0, Eekelschot 4-0, Eekelschot 5-0, Hup 6-0, SVV 6-1, SVV 6-2, SVV 6-3, Hup 7-3.