woensdag, juni 19, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs ’t Lijntje, deel 2 (week 34)

Langs ’t Lijntje, deel 2 (week 34)

-

Langs ’t Lijntje

Ditjes en datjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, berichten die iedereen behoort te weten. Er is ruimte voor alles wat er leeft binnen verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je weetjes naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

   Langs ’t Lijntje, deel 2 (weeK 34)           

 • Theo van Rossenberg, fieldmanager van sv Aarlanderveen, verwacht dat het kunstgrasveld voor de start van het seizoen in september in gebruik kan worden genomen.
 • Meerburg heeft haar leden nu al opgeroepen om 2 oktoberavond vrij te houden. De zwartwitten willen massaal deelnemen aan de Grote Taptoe in het kader van Leidens Ontzet. ‘Natuurlijk mogen ouders/verzorgers ook meelopen,’ schrijft de club. ‘Zoeterwoude brengt gezelligheid in de Leidse straten.’
 • Diverse VVSB’ ers zijn naar ASC gegaan en daar lijken de Oegstgeestenaren niet minder door geworden te zijn: trainer Stefan Kraaijvanger en Victor Schipholt, Max van der Boog, Boy Jansen en Joop Bierhuizen.
 • De 100-den en 100-den die dit jaar gaan studeren aan Hogeschool Leiden of aan de Universiteit en het gezellig vinden een balletje te trappen, zijn van harte welkom bij lvv Football Factory. Een goed idee om op de uitnodiging in te gaan. Voetballen is een sociaal gebeuren, ook de ideale manier om Leiden te leren kennen, vrienden te maken en in conditie te blijven. Is de club ook actief geweest tijdens de El Cid Week?
 • Bij Lugdunum zijn de trainingen voor de jeugd deze week officieel begonnen. Ook de senioren kunnen er vanaf nu keihard tegen aan. Alleen de allerkleinsten, de kikkervisjes, hebben nog even vakantie. Zij starten op woensdag 13 september.
 • Je hebt fans en je hebt superfans. Aad van Elswijk, een bekende bij Hazerswoudse Boys, mag met recht dat laatste genoemd worden. Hij is al 25 jaar lang supporter van motorcrosser Glenn Coldenhoff. En daarom heeft Aad wel iets bijzonders over voor zijn idool

 • Bij sv Bernardus heerst een superleuke stemming, die een beetje wordt verpest doordat de Sweelincklaan door werkzaamheden is afgesloten voor auto’s, voor fietsen/wandelaars zijn er geen problemen. Automobilisten, omrijden via de Melkweglaan.
 • Felicitaties voor DoCoS. De club bestaat deze maand 87 jaar. De jaren ’30 van de vorige eeuw waren één ellende. DoCoS hield stand. Lees het spannende verhaal uit die tijd docos.nl/de-geschiedenis-van-docos. Zeer de moeite waard.
 • FC Rijnvogels vraagt met ingang van 1 september aanstaande weer entreegeld voor de wedstrijden van de hoofdmacht. € 7,00 voor 18+ t/m 64, 18- en 65+ betalen € 5,00. Voor leden, vrijwilligers en trouwe supporters blijft de toegang gratis. Zij moeten wel hun clubcard laten zien.
 • Wat was de oefenwedstrijd vv Zwammerdam-Kickers ’69 een leuke oefenpot. Niks zomeravondvoetbal. Enkele 1ste elftal waren afwezig (Lowland Festival, € 300,00 per kaartje). Ze werden vervangen door gretige invallers. Drie broers van Van Vliet kwamen in het veld. Eén bij Zwammerdam, twee bij, wat denk je? Goed geraden, het werd 5-1. Dus, rumoer in huize Van Vliet.
 • De Rolls Royce van Hakim Zyjeck is in de prak gereden, total loss. ‘Geen probleem,’ zegt hij met een glimlach. ‘Ik heb er nog een.’ De Rolls van Memphis Depay glimt nog zonder deuken als een hondenkeutel in de maneschijn.
 • Sam Roovers (FC Oegstgeest, JO 15-1) hult zich komend seizoen in de kleuren van Feyenoord. Sam doorliep zijn gehele jeugd bij vv UDO en FC Oegstgeest. In Rotterdam wordt Sam ingezet bij JO 0-14. Trainer Bram Veltman vindt het ‘verstandig’ dat de stadionclub zijn pupil haalt: ‘Hij is een linksbenige verdediger, kan goed opbouwen, heeft een totale techniek en is mentaal
 • In de eerste week van september gaat de renovatie van het kunstgrasveld bij ROAC van start. Het oude kunstgras wordt verwijderd, de ondergrond wordt bewerkt en er komt vervolgens weer een nieuwe mat op. Dit betekent dat er de komende tijd flink wat werkverkeer over het parkeerterrein en sportpark zal rijden.
 • Bij Roodenburg zit de Biljartcompetitie 2023 De Maandagpoule werd gewonnen door Hans de Graaf, de Donderdagpoule door Jan van der Reijden/Henny Smit, met de Zaterdagpouleprijs is Jan Wansink aan de haal gegaan. In september spelen de mannen om het Clubkampioenschap.
 • El Ghamarti van Teylingen via via geland in Cyprus. Hij is een belofte, maar het uur van de waarheid is nu echt aangebroken voor de 24-jarige buitenspeler. Hij wil slagen als prof en zet daar alles voor opzij. Na Teylingen voetbalde hij bij een rits clubs. Bij Almere City onder andere en verder van huis, Duitsland, Engeland, Bosnië en Herzegovina. Nu is hij neergestreken op Cyprus bij AEZ Zakakiou, dat op het hoogste niveau acteert. Op niet al te lange termijn hoopt hij te debuteren in de Eredivisie.
 • Bij de jeugd spelen jongens en meisjes al samen in één team. Nu het WK voor vrouwen voorbij is, kun je je afvragen waarom er nog niet wordt geëxperimenteerd met mixed teams. Het voetbal zou aantrekkelijker worden en meer publiek trekken.
 • Droomdebuut Gustavo Hamer (ex-Meerburg, ex-Coventy) bij Sheffield United tegen Nottingham Forest (2-1). Gustavo maakte ondanks verlies indruk met zijn weergaloze doelpunt.
 • Leidenaar Abdou Harroui (ex-Roodenburg, ex-UVS) verloor met zijn gepromoveerde club Frosinone tegen Napoli (3-1), maar werd niet overklast. ‘Onze’ middenvelder hield zich knap staande.
 • Dat Nederland en Engeland niet de verwachte resultaten tijdens de WK Vrouwen haalden kwam doordat sex voor de wedstrijd verboden was. Bij de Spaanse dames gold dat niet.
 • Hazerswoudse Boys oefende afgelopen zaterdag tegen Nicolaas Boys en verloor nipt met 2-1. Belangrijker; er kon een debuut in de hoofdmacht genoteerd worden voor Bart Wahle, Michael Paardekoper, Levi Swart, Marco Splinter, Lenn de Gelder en Brent Griffioen. De jeugd heeft de toekomst!
 • Overigens was er niet enkel bij de zwartwitten nieuws over debutanten. Ook EMM’21 denkt aan de toekomst en gaf met trots aan dat Hassan Hussien, Stef Jansen, Lars van Seggelen en Jhusthin Concetion debuteerden in 1 tegen UVS. Er werd met 2-4 gewonnen en Concetion trof zelfs het net!

Uitsmijter: 

Must Read