woensdag, april 17, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs 't lijntje, deel 18 (week 51)

Langs ’t lijntje, deel 18 (week 51)

-

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje voor alles wat er leeft bij en binnen verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetb

Langs ’t Lijntje, deel 18  (week 51)

 • Digitale veiling ASC. Kavels mogelijk gemaakt door selectie, stafleden en supporters. Meetrainen met het vlaggenschip? Training krijgen van hoofdtrainer Stefan Kraaijvanger? Naar Ajax? Ga naar de clubpagina van ASC.
 • Houd je conditie op peil deze winter. EMM ’21 en Club Confidence slaan handen ineen. Voor de jeugd vanaf MO-JO13 t/m MO-JO19 zijn trainingsprogramma’s geschreven. Download ze van de website.
 • RCL maakt slogan ‘Een club op Sportief én Sociaal gebied’ waar. Afgelopen zaterdag grote inzameling voor Voedselbank. ‘Samen zorgen we voor elkaar,’ aldus het bestuur.
 • De Vrienden van Kickers ‘69 bezochten zaterdag Heerenveen-Volendam (1-2). Ruim op tijd vertrokken, terug thuis 01.00. Noteer ook: vrijdag 22 december is er 40+ voetbal van 20.00 t/m 21.30 op het sportpark.
 • Wie wordt bij Foreholte de beste E-sporter van de club? Dat wordt bekend op 7 januari, na het spetterende EA FC 24-toernooi van 11.00 tot 14.00. Deelname is gratis en voor alle jeugdleden.
 • Op donderdagavond 28 december Oliebollen Klaverjassen voor koppels bij Teylingen. Bij genoeg deelname ook Hartenjagen. Klaverjassen: € 8,00 per koppel, Hartenjagen € 4,00 p/p. Inschrijven bij Sjaak van Leeuwen.
 • Lugdunum herdenkt het overlijden van Lid van Verdienste Jan de Roo sr. De Roo, een van de peilers van de De Roo Dynastie, heeft zich vele jaren als vrijwilliger ingezet voor de Kikkerclub, in tal van functies.
 • Goed nieuws van Voorschoten ’97: zaterdag selectie keeperstrainer Jan Valk heeft zijn contract verlengd. Trainer Selectie 2 Rob van Cingel blijft ook behouden voor de club. Continuïteit voor de selectie gewaarborgd.
 • De Meerhorstloop van Stompwijk ’92 is op 7 januari. Van te voren inschrijven kan via de website en op de dag zelf. Een uitstekend moment om de Kerst- en Oud/Nieuw-kilo’s kwijt te raken.
 • Tafeltennisgoeroe/Scylla-legende Gerard Bakker is het afgelopen weekend overleden. Hij begeleidde Bettine Vriesekoop naar de wereldtop. Bakker speelde ook voor voetbalclub DoCoS.
 • Het houdt niet op. Volop kampioenen bij Voorschoten ’97: JO13-2, ongeslagen, 2e kampioenschap op rij; JO9-4 en JO13-3. Goed bezig daar.
 • Met dank aan SJZ en Veiling met een Missie zijn voetbaltenues, kleding en stickers naar Ghana vervoerd. Zie a.s. vrijdag ook  de rubriek Lopend Vuurtje.
 • Dan ook in Lopend Vuurtje het kampioenschap van JO18-1 van RCL. Coach Ruud Fortman en trainer Youssef zijn de drijvende krachten achter dit talententeam.
 • Prachtig cadeau bij sv ROAC in gebruik genomen: een spiksplinternieuwe geluidsbox. Met dank aan de gulle gever/sponsor Puik Kappers.
 • De razend populaire zanger Marco de Hollander vermaakte bestuur, commissies, spelers en supporters tijdens een feestavond. Iedereen ging los, de kantine en het dak staan nog stevig overeind. Zie video op de website van NSV’46.
 • Clubkat aan de koffie, hij kon het spel niet langer aanzien.
 • Jaclyn Leiwakabessey verlengt haar contract als hoofdtrainer RCL-vrouwen niet. Ook assistent Jeroen Redeveld stopt, hij gaat een nieuwe uitdaging aan. Jaclyn wil zelf weer voetballen.
 • sv Kickers ’69 organiseert de 53ste Goedhart Drechtloop. Prachtig parcours door Leimuiden en langs de Drecht. Datum: 21 januari. Vooraf inschrijven verplicht. Zie https://inschrijven.nl/form/2024012151358.nl
 • Goed nieuws vanuit Hoogmade: het 35+ Herenteam werd voor de 3de maal op rij kampioen. Een stimulans voor het vlaggenschip van MMO na de winterstop de broodnodige punten te pakken.
 • Afgelopen zaterdag was het Doe-Dag bij Kagia. Tussen 13.00 tot 16.00 werd het prachtige sportcomplex opgeruimd en schoon klaargemaakt voor het nieuwe jaar. Ook kleine gebreken werden gerepareerd door de leden. Klasse!
 • Meiden Film Avond bij SJZ. Maar liefst 3 films krijgen de meiden voorgeschoteld. Dat gebeurt op woensdag 27 december. 18.15: 1ste film – 20.00: 2e film – 21.45: 3de Inloop: 18.00. Wat een enig idee.
 • De Evenementen Kalender van FC Oegstgeest is voor januari 2024:  6/1: Marathon Klaverjassen, Klus Onderhoud Dag – 7/1: Nieuwjaarsborrel – 19/1: Vrouwen Borrel – 26/1: FIFA Toernooi.
 • De slimste mens? Dat zou je denken. Op 29 december houdt Hazerswoudse Boys vanaf 20.00 een Kennisquiz. Er worden strenge regels gehanteerd. Geen Wikipedia.
 • Enkele weken geleden was Jacqueline Terlingen in Suriname. Wat deed ze daar? Geld en 20 verhuisdozen sportkleding RCL – Sport 2000 bracht ze daar voor Stichting Kinderen van Nieuw Aurora.
 • Een heuse EMM ’21-voetbaldag wordt 30 december gehouden in sporthal De Tweesprong. Een heerlijke afsluiting van 2023, voor het G-team en jeugdspelers/speelsters t/m JO12.
 • FC Rijnvogels enigszins in mineur de Winterstop na de nederlaag bij DEM staat er op de site te lezen. Er wordt overwinterd in Valencia. Daar wordt geëvalueerd, de accu’s opgeladen en met een goed gevoel de competitie vervolgd.
 • ‘Bedankt Vrijwilligers’, klinkt het bij Foreholte. Als dank voor alles wat ze voor de club doen, kunnen deze mannen/vrouwen op 31/12 tussen 14.00 en 16.00 een zak heerlijke Oliebollen ophalen. Mogelijk gemaakt door H&B Bouw.
 • vv Woubrugge luidt het nieuwe jaar op 6 januari in. Dat gebeurt traditioneel op sportieve wijze. 13.00 spelen Old Stars 1 tegen Old Stars 2; om 14.30 ontmoet Woubrugge 1 een All Stars Team. Aansluitend de Nieuwjaarsborrel.
 • Ook op 6 januari vindt er bij vv Koudekerk iets bijzonders plaats. De Nieuwjaarsreceptie wordt opgeluisterd met een Mutsenwedstrijd voor de Jeugd. Wie zich het meest origineel ‘mutst’, zal wel in de prijzen vallen.
 • Bij vv Meerburg vindt 30/12 vanaf 20.00 alweer de 17e editie plaats van ‘het leukste 18+ darttoernooi’ in de regio West 2. ‘Slechts’ 60 darters kunnen zich inschrijven. Doe dat snel: pikevanderheijden@casema.nl.
 • De slottrainingsavond van het jaar van NSV ‘46 is op 21 december. Dat betekent dat er pittig wordt geoefend en ook gedold. Met na afloop elkaar prettige feestdagen wensend en een tot ziens over de drempel in 2024. Met bubbels uiteraard.
 • De prijs voor de leukst bedachte naam voor een feestje gaat naar MMO. Op 22 december om 18.00 zwaaien de kantinedeuren open voor het ‘In 2024 gaan we knallen, weg van de laatste plaats.’
 • Goed nieuws! Voorschoten ’97 start met G-voetbal. Na samenspraak met vertegenwoordigers van gehandicapteninstellingen is hiertoe besloten. In januari wordt de aftrap gegeven. Training op maandagmiddag. Meld je aan via: mvanleeuwen@asvz.nl en baartmans@gmail.com.
 • Oliebollen Zaalvoetbal Jeugd Toernooi. Dat is lekker zo na de Kerst en voor Oud/Nieuw. Dit Teylingen Voetbalfeest wordt van 15.00 t/m 23.59 gehouden in Sporthal Wasbeek.

Peter Boom, de ster van Roodenburg straalt in Duitsland

De mini-reünie van Roodenburg, eerder dit jaar, staat in de Top Tien van niet-te-vergeten-evenementen van 2023. De toppers van de club uit Noord van het  seizoen 1972-1973 kwamen bij elkaar om herinneringen op te halen aan het bijna-kampioenschap-amateurs-van-Nederland. Dat RBC uiteindelijk aan de haal ging met de titel, was geen onderwerp van belang meer. De mannen, met hun meisjes, maakten er een gezellige middag/avond van. Met hapjes en snapjes, een ‘tentoonstelling’ van de vele foto’s van die roemruchte finale in Roosendaal (NB). Uit Duitsland kwam Peter Boom aangereden. Peter Boom? Ja, Peter Boom. Indertijd had hij als keeper Mat Keereweer voor zich. Nou, vergeet het dan maar. Mat is met voorsprong de beste doelman in de Leidse voetbalgeschiedenis. Maar laat Mat nu in de aanloop naar die finale geblesseerd raken. Toen moest Peter Boom enkele wedstrijden aan de bak. Mat, inmiddels hersteld, kon in de finale het doel verdedigen. Dus, Peter Boom kwam naar de mini-reünie.

Seizoen 1972-1973. Roodenburg wordt districtskampioen in de 1ste klasse en speelt nacompetitie om het amateurkampioenschap van Nederland. Staand vlnr: Jan van Wezel (elftalleider), Rob Brittijn, Hans Tisseur, Sam den Os, Cor Pennenburg, Mat Keereweer, Maarten van Kooperen, Hans Hannaart, Rinus Smits (trainer/verzorger); gehurkt vlnr: Aad de Groot, Peter Ciere, Cees de Roode, Reinier Verkuylen, Hennie de Klerk, Peter Boom, Isaac Klinkhamer.

 

Peter Boom verliet ‘zijn’ Leiden, emigreerde naar Duitsland en werd daar beroemd als zanger. Wat een loopbaan. Met ‘De Brief’ is hij op youtube te beluisteren. Een pakkende meezinger met een aangrijpende tekst. Sinds de mini-reünie wordt ‘De Brief’ op de redactie op volume gedraaid, een en al inspiratie voor boeiende verslagen. Dat ‘De Brief’ in ons land nog geen klapper is, is onbegrijpelijk.

Aan het eind van het jaar een eerbetoon aan Peter Boom en al die mannen die in 1972-1973 de stad op stelten zetten met hun prestaties op de groene mat.

Peter Boom maakte carrière als zanger in Duitsland

Must Read