maandag, april 15, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs ’t Lijntje, deel 5 (week 37) 

Langs ’t Lijntje, deel 5 (week 37) 

-

Ditjes en datjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, berichten die iedereen behoort te weten. Er is ruimte voor alles wat er leeft binnen verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je weetjes naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Langs ’t Lijntje, deel 5 (week 37)

 • Deze maand gratis proeftrainingen bij vv Woubrugge. Geboren in 2018/2019, iedere zaterdag om 09.30 uur. Geboren in 2014 t/m 2017, wekelijks 2 leuke trainingen, op zaterdag een wedstrijd. Meld je bij coordinatieonderbouw@vvwoubrugge.
 • Profvoetbalster worden? Ajax, PSV en FC Twente hebben een cao vrouwenvoetbal. Dames verdienen minimaal € 1756,20 bruto per maand. Mannen 1ste divisie vangen tussen € 1800,00 en € 4000,00 bruto. Mannen Eredivisie? Gemiddeld 000,00 per jaar.
 • Afgelopen zaterdag zijn bij Voorschoten ‘97 tussen 07.00 en 11.30 uur foto’s gemaakt van spelers en teams. Dat allemaal voor de plaatjesactie van Jumbo.
 • Niet te tellen aanmeldingen voor het 1ste toernooi eind september bij ROAC bij in gebruikname kunstgrasveld.
 • Wijze mannen kozen na de wedstrijd FC Rijnvogels-Staphorst (2-1) reserve-aanvoerder Kasper Michel tot man-van-de-wedstrijd. Hij ontving een bon voor diner-voor-twee bij Brasserie Het Havenkwartier. De centrale verdediger is uitstekend gestart dit seizoen.
 • Op de website van UVS is een interessant video-interview te zien met John Hage, de nieuwe hoofdtrainer. Alvast een paar weetjes: hij is 39 jaar, Hagenaar en vader van 3 kinderen.
 • Bij Roodenburg wordt vanaf dit seizoen de contributie geïnd door NIKKI. NIKKI noemt zich ‘de online penningmeester voor sportverenigingen’. Een prima besluit, waar het bestuur en de leden profijt van hebben.
 • Gefeliciteerd deze week jarige scheidsrechters Allard Lindhout, Henk Distelveld en Tom Kuipers.
 • Bij sv Kickers ‘69 is het voortaan tot 14.00 uur rookvrij. Waarom geen algeheel rookverbod in kantine en op het sportpark?
 • Aan de vooravond van de ALV op 18 september is Koudekerk op zoek naar 3 bestuursleden: secretaris, kantinebeheerder en een algemeen bestuurslid. Meld je aan!
 • Uit handen van Dirk Dijkhuizen van de Evenementencommissie van FC Rijnvogels ontving 1ste elftalspeler Alljereau Mercera een presentje voor zijn zoon, de pasgeboren Zayden Azaylion.
 • Bij elke thuiswedstrijd van ASC 1 mag de pupil-van-de-week de hele middag meelopen. De wedstrijdbespreking bijwonen, de aftrap nemen en de wedstrijd in de dug-out volgen. Dit geldt voor spelers 08-010.
 • Bij Bernardus zoekt men naar een coördinator vrijwilligers. Hij/zij gaat zich bezighouden met het werven van vrijwilligers. Een mailtje naar ansvandening43@gmail.com en Ans vertelt je alles.
 • Het 3e elftal van sv Aarlanderveen schittert op het nieuwe kunstgrasveld op het vernieuwde Polderpark. Woensdag trainen, zaterdag bier bij verlies en winst. Meld je aan: secretaris@svaarlanderveen.nl
 • Uitje voor ‘De Vrienden van Foreholte’: 17 september per luxe touringcar naar Alkmaar voor de wedstrijd AZ-Sparta. De kosten € 36,00p., incl. vervoer. Info: ceeskampen@outlook.com.
 • Gejuich bij FC Oegstgeest. De KNVB heeft Erwin Theunissen en Henk ten Voorde gepromoveerd, de mannen mogen nu wedstrijden fluiten op het niveau 1ste elftallen KNVB 3e en 2e klasse.
 • Luuk Markwat (8 jaar) was zaterdag de 1ste pupil-van-de-week bij EMM21. Hij is aanvaller bij JO10-6. Voor de wedstrijd tegen BVCB hapte hij bolletjes met pindakaas, na afloop dronk Luuk chocomel.
 • Op verschillende voetbalvelden is één minuut stilte in acht genomen, vanwege de aardbeving in Marokko.
 • Rare opmerking Louis van Gaal. Argentinië zou vanwege Messi wereldkampioen zijn geworden. Nederland verloor met strafschoppen van de WK winnaar. Was dat doorgestoken kaart?
 • Oud-trainers van VNA Per Crispijn (Decima) en Jan Wansink (Pelikaan) biljarten bij Roodenburg tegen elkaar. Jan wint van ‘die rooie’ uit verloren positie. ‘Echte winnaarsmentaliteit,’ zegt Jan Lovink. Wansink sluit zich aan bij die woorden.
 • Mat de Boer komt met bromfiets en helm op de club in Noord. Spontaan wordt ‘Willempie’ ingezet. Een ander roept: ‘De helm staat je beter dan die badmuts.’
 • Slaat Leiden een slag door met voetbalclubs Leiderdorp (RCL) en Zoeterwoude (Meerburg) via de Grote Taptoe tijdens Leidens Ontzet deze dorpen stapje-voor-stapje in te lijven?

Bubbelvoetbal, het moet niet veel gekker worden

Beuken moet, winnen mag. Zo werd het Bubbelvoetbal enkele jaren geleden geïntroduceerd. Je ziet – ik neem aan – mensen in een enorme plastic bal een wonderlijk spelletje spelen. Met een leren voetbal aan de voeten. Een subtiel hakballetje, een solo met de bal over 30 meter, een panna: waar je er bij een gewoon partijtje voetbal vast applaus voor krijgt, kom je bij Bubbelvoetbal niet ver mee. Wat je vooraf wel zeker weet: je gaat spierpijn krijgen, vooral in je lachspieren.

Bubbelvoetbal is voetbal zoals je dat normaal speelt, met een groot verschil: als speler draag je een grote opblaasbal om je bovenlichaam. En dat maakt trappen van de bal of het maken van een flitsende actie een heel stuk lastiger. Je speelt het spel 4 tegen 4. Alles is toegestaan. Blessures loop je niet op, omdat je in je opblaasbal voldoende bent beschermd. Dat is maar goed ook, want bij een beuk van je tegenstander stuiter je zomaar meters over het veld of maak je spectaculaire salto’s met bal en al.

Buitenlandse studenten die in Leiden studeren maakten tijdens hun verkennende week kennis met dit vreemd aandoende spelletje. Zullen ze gedacht hebben dat Bubbelvoetbal typisch Leids is?

Uitsmijter

Speler tegen trainer: ‘Ik voel me klote.’

Antwoord van de coach: ‘Dan haal je je handen uit je zak.’

Must Read