zaterdag, juli 27, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24FC Rijnvogels 2 ten koste van Teylingen door in Sportiff LAV Cup

FC Rijnvogels 2 ten koste van Teylingen door in Sportiff LAV Cup

-

In wedstrijd vijf van de tussenronde heeft FC Rijnvogels 2 gisteravond gewonnen van Teylingen. Na een 0-1 ruststand werd het 1-3 voor de Katwijkers voor wie Hans Brouwer (2x) en Jan van Duijn scoorden. De gelijkmaker kwam tussendoor op naam van Nick Abels. De beide trainers noemde het duel ‘nuttig’ en spraken van een ‘leuke en open pot die in een hogere uitslag had kunnen uitmonden’.

Rob Jonkman: ,,Wij kwamen voor de dag met een mixteam en ik heb prima dingen gezien, ook van de meer jongelingen. We verzuimden in de openingsfase twee grote kansen te benutten, maar we kregen de nul niet van het scorebord. In de tweede fase van de eerste helft was FC Rijnvogels beduidend beter en de 0-1 was dan ook niet meer dan logisch en verdiend te noemen. Na de pauze hadden we een hele goede fase en kwamen we ook op gelijke hoogte. Het kon toen alle kanten op en er werden veel kansen gemist aan beide kanten. Nadat zij de 1-2 scoorden, waren we het kwijt en daarvan profiteerden de bezoekers en daarmee was het voor ons gedaan. Wel een leuke voetbalavond tegen een leuke tegenstander.”

Collega Roy Mulder: ,,Onze 0-1 was dik verdiend te noemen. We speelden met hoge druk vooruit en daar had de thuisploeg moeite mee. In een periode na de rust hadden we het zeker wel lastig en speelden zij eigenlijk ons spelletje. Daarna gingen we meer de lange bal spelen en kregen we de controle weer terug. Ik moet wel zeggen dat onze doelman, Pieter Plug, een aantal prima reddingen heeft moeten verrichten. Al met al kregen we over de gehele pot meer kansen en ook op basis daarvan waren wij de terechte winnaar. Voor ons een prima avond omdat we in een wat mindere fase zitten in competitieverband.”

Komende zaterdag speelt FC Rijnvogels 2 thuis tegen Jodan Boys en Teylingen is gastheer in 4A van Sporting Leiden.