woensdag, mei 1, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 2ROAC doet DoCoS pijn in Sportiff LAV Cup

ROAC doet DoCoS pijn in Sportiff LAV Cup

-

In poule 2 openden DoCoS en ROAC de strijd om de Sportiff LAV Cup. Dat namen de Rippers wat serieuzer want binnen een minuut spelen was het al 0-1. De Leidenaren hadden in het vervolg van de eerste helft meer balbezit, maar de ploeg van Bart Jansen was veel slagvaardiger en liet zien dat Edwin Vurens voorlopig nog overuren moeten maken om zijn ploeg op de rit te krijgen. Halverwege was het liefst 0-4. Na de pauze konden de ‘paarsen’ leunen en hoefden slechts eenmaal een doelpunt toe te laten.

De verstokte DoCoS fan had al snel de smoor in. Net als tegen Duindorp afgelopen zaterdag kwam de thuisploeg binnen een zucht op achterstand om vervolgens een flinke nederlaag te moeten slikken (3-7 tegen de Hagenezen en nu 1-4). Jay Helvesteijn zorgde met wat hulp van een verdediger voor de 0-1 en die voorsprong gaf de bezoekers zichtbaar energie. DoCoS had uiteraard nog zat tijd, maar in defensief opzicht liet het teveel steken vallen. Voorin werd het amper gevaarlijk, hoewel inzetten van Chris van Empel en Mitchel Klein er toe deden.

ROAC kreeg het evenwel voor elkaar om de wedstrijd al voor rust op slot te gooien. Yoek Bentvelzen, terug bij ROAC na een uitstapje naar een vriendenteam bij DoCoS, startte een actie vanaf rechts en verraste doelman Mitchel van Abswoude met een ogenschijnlijk houdbaar schot. Daarna was de aanvaller sterker in een luchtduel met de Leidse doelman en Bart Hogenboom rondde een aanval af kort voor de onderbreking. Daarnaast scoorde Thijs van Seggelen, voor en kort na rust, bijna twee keer van grote afstand. Dat leed bleef DoCoS bespaard. Tycho Douwes scoorde na rust tegen, terwijl de ploeg van Vurens ook nog wat kansen liet liggen. Daarentegen had ROAC tegen sluitingstijd nog meer zout in de Leidse wond kunnen strooien.

DoCoS was weliswaar nog niet compleet, en zal dat voorlopig ook nog niet zijn, maar het zal hoe dan ook absoluut beter moeten om in de derde klasse potten te gaan breken. Kreten van de fans waren in die zin veelzeggend: ‘los zand’, ‘ze doen maar wat’ en ‘zo spelend gaan we ook nog naar de vierde klasse’. Het sentiment speelde daarbij een te grote rol, maar feit is wel dat er nog geen kentering is na een uiterst moeizaam seizoen waarin de tweede klasse verlaten moest worden.

ROAC kreeg in de voorbereiding onder meer een oorwassing van EMM’21, maar lijkt geleidelijk aan vertrouwen te winnen. Zaterdag j.l. werd Lugdunum in de districtsbeker ruim verslagen en nu moest de tweede Leidse club in het stof bijten. De degradatie lijkt bij de equipe van Jansen omgeslagen te zijn in positieve energie.