maandag, maart 27, 2023
HomeSportiff LAV Cup 22-23Sportiff LAV Cup: Alphia nipt langs Teylingen

Sportiff LAV Cup: Alphia nipt langs Teylingen

-

In Sassenheim stonden gisteren vierde- en tweeklasser Teylingen en Alphia tegenover elkaar. Beide ploegen leken dit seizoen uit te gaan komen in de derde klasse, maar door een ongekend competitieslot bleven de roodzwarten hangen in de vierde klasse en sprong de ploeg van Marcel Vondeling door naar de tweede klasse. In hun onderlinge treffen trok de ploeg uit Alphen de zege naar zich toe, maar dat had zomaar anders kunnen aflopen. Een vroeg doelpunt van Marwan Fennich bleek de beslissing te zijn waardoor Alphia het in de volgende ronde mag op gaan nemen tegen Voorschoten’97 dat als gastheer zal gaan optreden.

Beide teams speelden grotendeels met hun vaste basis. Al snel bleek dat de teams er zin in hadden en daardoor werd het nooit saai op De Roodemolen. Tot in de laatste minuut van de extra tijd bleef het spannend en trainer Rob Jonkman sloeg enkele keren de handen voor de ogen uit ongeloof dat zijn ploeg maar niet tot scoren kwam. Gezien het aantal kansen had de thuisploeg ook recht op meer.

Zoals gezegd openden de ploegen gretig en zeker bij de bezoekers ging de bal vlot en soepel rond. Al na drie minuten kapte en draaide Fennich zich vrij om vervolgens droogjes uit te halen. De inzet ging op ongelukkige wijze door de benen van doelman Tim van Beek. De doelman liet zich daardoor overigens niet van de wijs brengen, want na zijn fout herstelde de sluitpost zich knap.

Teylingen deelde daarna enkele speldenprikjes uit, maar Bryan de Bruin werkte aan de overkant een bal over waar de 0-2 zomaar had aangetekend kunnen worden. Jonkman riep zijn manschappen na ruim een kwartier bij elkaar tijdens een blessurebehandeling en de afspraken werden daarna beter nagekomen. Mike van der Zon testte doelman Boas Vet en in de rebound lukte het Wesley Ritzen en Rik Prange niet de 1-1 af te drukken.

Fennich dacht uit een vrije trap de marge te vergroten, maar Van Beek dook de bal lenig uit de hoek. Teylingen kreeg tien minuten voor rust een strafschop, maar op advies van de grensrechter ging dat Sassenheimse feestje niet door en de zienswijze leek de juiste te zijn geweest. Na een keurige assist van Cas Lubbe verzuimde Ritzen daarna in vrijheid de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Na de rust werd er veelvuldig gewisseld. In dit toernooi mag een ploeg achttien verschillende spelers inzetten en er mag mee door gewisseld worden om zodoende trainers de kans te geven desgewenst veel spelers minuten te laten maken. Het deed niets af aan de amusementswaarde waarbij Alphia zeker meer balbezit had, maar allengs wel slordiger werd. Daar had Teylingen van moeten profiteren, maar Ritzen, Pascal de Ridder, Prange en de naar het front gestuurde Dennis van den Nouland lieten na te scoren. Daar stond tegenover dat de ook al ingevallen Nick Klerkx en Sem Kameri Alphia ook eerder in veilige haven hadden kunnen brengen.

Zo bleef het bij slechts één treffer na een vermakelijke pot vriendschappelijk voetbal, waarbij de wil om te winnen geenszins ontbrak. Teylingen kon met een goed gevoel van het veld stappen ondanks de uitschakeling en moet nu proberen om de positie op de ranglijst in de competitie te verbeteren. Gezien het vertoonde spel gisteravond bepaald geen onmogelijke kwestie. Alphia plaatste zich bij de laatste acht en liet bij vlagen zien een meer dan gemiddelde tweedeklasser te zijn.

Basisopstelling Teylingen: Van Beek, Blonk, Van den Nouland, Gozeling, Heemskerk, Postma, Van der Zon, Van de Meij, Lubbe, Prange, Ritzen.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, F. Buijnink, Duurham, Egberts, D.Buijnink, Zuidervliet, Oliveira, Fennich, Kok, De Bruin.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read