zondag, mei 19, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: Voorschoten’97 (za) met speels gemak naar kwartfinale

Sportiff LAV Cup: Voorschoten’97 (za) met speels gemak naar kwartfinale

-

Zaterdag eersteklasser Voorschoten’97 en FC Rijnvogels 2 troffen elkaar dinsdagavond, in het kader van de Sportiff LAV Cup, op een mistig sportpark Adegeest. De thuisploeg kende in deze sportieve wedstrijd niet veel problemen met de jonge Katwijkers en won deze achtste finale, na een ruststand van 3-0, vrij eenvoudig met 5-0.

Voorschoten’97 kwam in deze wedstrijd, geleid door het arbitrale trio Clint Simonis, Max van Deursen en Lars van Katwijk, al snel op voorsprong. Na een mooie combinatie tussen Guy Smith en Ben Beumer werd Melle Rekvelt gevonden, die geen enkele moeite had om de bal in het Katwijkse doel te schuiven (1-0).

Rekvelt tekende tien minuten voor rust ook voor de 2-0, waarna Ben Beumer met een mooi afstandsschot de ruststand op 3-0 bepaalde. Ook in de tweede helft, waarin door beide teams naar hartenlust werd gewisseld, bleef de thuisploeg de duidelijk sterkere ploeg. Bij Voorschoten ’97 lieten de ingevallen Milan Werk en Nassim El Khiraoii een prima indruk achter, terwijl ook ’Bos’ Matoug zijn visitekaartje afgaf. Laatst genoemde scoorde, op aangeven van ‘Tougie’ Matoug, de 4-0, waarna dezelfde speler, na een knappe individuele actie van El Khiraoii, de eindstand op 5-0 bepaalde.

Voorschoten’97 treft in de kwartfinale, opnieuw in eigen huis, de winnaar van de ontmoeting tussen Teylingen en Alphia. Deze wedstrijd wordt op dinsdag 21 februari in Sassenheim gespeeld.

Voorschoten’97 (za) – FC Rijnvogels 2  5-0 (3-0)  11. Rekvelt 1-0, 35. Rekvelt 2-0, 45. Beumer 3-0, 64. ‘Bos’Matoug 4-0, 82. ‘Bos’Matoug 5-0.

Baisisopstelling Voorschoten’97 (za): Van de Niet, Simonis, Van de Voorst, Nomen, Boersma, Mo’ Tougie’Matoug, De Roode, Van de Krogt, Beumer, Smith, Rekvelt.

Basisopstelling FC Rijnvogels 2: Plug, Massaoudi, Van Rijn, De Haas, J. van Duijn, Milt, Muller, Aanhane, T. van Duijn, Noordam, Brouwer.