HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: EMM'21 weer langs TAVV

Sportiff LAV Cup: EMM’21 weer langs TAVV

-

Gisteravond heeft EMM’21 zich ten koste van TAVV geplaatst voor de kwartfinales van de Sportiff LAV Cup. Daarin zal de ploeg van Koen van der Vlugt het thuis gaan opnemen tegen FC Lisse O23. De beide tweedeklassers stonden toevalligerwijs afgelopen zaterdag ook tegenover elkaar. In Ter Aar won de fusieclub met 0-1. Nu wonnen de roodzwarten met 4-2 na een vermakelijke botsing.

Beide ploegen traden grotendeels aan met de eerste elftallen, maar zoals (bijna) elke ploeg dat heeft op dit moment ontbraken er ook wat kopstukken over en weer. Bij EMM’21 was juist Job Mooren weer terug in de punt van de aanval. De spits zit in competitieverband nog een schorsing uit, maar gisteravond was Mooren speelgerechtigd. De aanvaller liet zich nadrukkelijk gelden, maar kwam niet tot scoren.

Bij rust had het duel zomaar 5-5 kunnen staan gezien het aantal kansen over en weer. Beide ploegen vielen naar hartenlust aan en daardoor waren de eerste drie kwartier voor het gevoel binnen een mum van tijd om. TAVV liet maar weer eens zien dat het zeer verzorgd voetbal op de mat kan leggen, zoals dat zo vaak ook in de competitie wordt getoond. De beloning bleef echter (ook nu) uit en te ontkennen valt ook niet dat EMM’21 ook voor het nodige gevaar zorgde.

Nog binnen de minuut had Yassine El Mariami de 0-1 op zijn schoen, maar Jochem van Rijn redde keurig. Even later kreeg Mooren een uitgelezen kans, maar nu kwam Rodney Pater als winnaar uit de strijd. Met amper tien minuten op de klok viel de 0-1. De zeer ijverige Donny van der Neut ontfutselde Sven Hoogervorst de bal en snelde richting de doelman om op het juist moment af te leggen op El Mariami. Voor hem was het een koud kunstje om af te ronden.

Weer een minuut later lag de 1-1 er bijna in, maar Roel Vogel kon met een uiterste krachtsinspanning voorkomen dat Mooren scoorde. De levendige openingsfase kreeg een dito vervolg tot aan de rust. Kansen werden gecreëerd en verkwanseld of de doelmannen stonden danig in de weg. Namens TAVV kwamen Achmed Sharief ( meer en meer aan de deur kloppend bij de hoofdmacht), Mike Keizer en El Mariami nog in kansrijke positie, terwijl aan de overkant Mooren, Joey van der Geest en Zico Vermeer doeltreffend hadden kunnen zijn. De twee laatst genoemde spelers kwamen in samenwerking vijf minuten voor de pauze wel aan een doelpunt. Voor Zico Vermeer zou het de eerste van drie treffers zijn.

Na de rust was eerst El Mariami nog dichtbij de 1-2 en Kevin van Wijk dacht Van Rijn te kloppen in de korte hoek. Dat lukte niet en in de tegenaanval was het wel raak via de ingevallen Luke Bakker, die zich in Ter Aar tot matchwinnaar had gekroond.

Daarna bleven de teams aan elkaar gewaagd en kwamen er nog steeds kansen. De in het veld gebrachte Eric van der Hout werkte op knappe wijze welhaast de 2-2 binnen, maar TAVV bleef op de gemelde achterstand staan. Ruim tien minuten voor tijd tekende Vermeer voor zijn tweede doelpunt vanuit een vrije trap. Toch hing ook de 3-2 nog even in de lucht, maar na de valse hattrick van Vermeer was het over en uit voor de gasten. In de extra tijd benutte Van der Hout nog een strafschop in een overigens sportieve wedstrijd geleid door arbiter Van Ekelenburg.

Basisopstelling EMM’21: Van Rijn, B. van der Meer, Hoogervorst, S. van der Meer, Huigsloot, Wesselman, Van der Geest, D.Vermeer, Z.Vermeer, Mooren, Hoogenboom.

Basisopstelling TAVV: Pater, Van Wijk, Vogel, Broekhoven, Konings, Verwoerd, Keizer, Boddeke, Sharief, Van der Neut, El Mariami.

Note redactie: een woord van dank aan de arbitrage: Van Ekelenburg, Petrit en Van der Loef.