zondag, april 28, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 8Sportiff LAV Cup: Jong ARC en UVS in evenwicht

Sportiff LAV Cup: Jong ARC en UVS in evenwicht

-

In poule 8 speelde Jong ARC al voor de tweede keer en kwam het opnieuw niet tot winst. Eerder werd van Lugdunum verloren. In Alphen werd het nu 2-2 tegen UVS, waarbij de Leidenaren het idee hadden dat er meer in zat. Doelpuntenmakers namens de tweedeklasser waren Zakaria El Barzouhi en Isi Adima. Voor ARC was Boyd Baatje tweemaal trefzeker.

John Hage namens UVS: ,,Een goede wedstrijd van onze kant. Helaas de vele kansen niet benut om het krachtsverschil te laten zien. Belangrijkste is dat we veel kansen kregen en we bijna de hele wedstrijd op de helft van ARC hebben gespeeld. ARC had een prima team staan met wat versterkingen.”

Mark Evers met zijn bevinding. ,,Ik denk al met al een terechte uitslag, hoewel UVS over het geheel de betere ploeg was. Wel kwamen zij makkelijk aan hun doelpunten door geklungel aan onze kant. Na dertig tellen was het zelfs al 0-1, maar we scoorden snel tegen. Ook de 1-2 was niet nodig. Na de rust was UVS in het eerste deel beter en liet het kansen liggen. Dat deden wij in de slotfase.”

Jong ARC is hoogstwaarschijnlijk al uitgeschakeld. De twee beste ploegen spelen zich de tussenronde in. Op 10 oktober treffen UVS en Lugdunum elkaar nog aan de blauwe kant van de Kikkerpolder.