donderdag, juni 13, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk’92 struikelt vlak voor de finish en degradeert alsnog (plus nababbel)

Stompwijk’92 struikelt vlak voor de finish en degradeert alsnog (plus nababbel)

-

P/D- derde klasse/vierde klasse (finalewedstrijd) – Stompwijk’92 leek na negen gespeelde competitiewedstrijden, waarin het slechts drie punten bij elkaar sprokkelde, dit seizoen tot de zekere degradanten van de derde klasse A te mogen worden gerekend, maar na de slechte seizoenstart kende de formatie van Erik van Manen een opmerkelijke revival. Op de laatste speeldag van de competitie werd Sporting Leiden ingehaald, waardoor de Meerhorst-bewoners via de nacompetitie toch nog een kans kregen op een verlengd verblijf in de derde klasse.

Na winstpartijen in de nacompetitie tegen vv Maasdijk en Hermes DVS was het Haagse Laakkwartier de laatste te nemen horde, maar op het veld van gemeentegenoot RKAVV ging het toch nog mis voor de Stompwijkers. Laakkwartier, in de nacompetitie gecoacht door Sjaak Polak, trok met 0-2 aan het langste eind, waardoor Stompwijk’92 alsnog degradeerde en volgend seizoen uitkomt in de vierde klasse.

Stompwijk’92 was al vroeg in de wedstrijd dichtbij de openingstreffer, maar Joeri van der Salm zag zijn kopbal van dichtbij ternauwernood door Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers over de lat worden getikt. Aan de andere kant kreeg jongeling Kai Muusers een goede kans op de 1-0, maar ook diens poging trof geen doel.

Zo werd het voor rust een open wedstrijd met goede kansen voor zowel Stompwijk’92 (Nick Ammerlaan en Lars van Santen) als Laakkwartier (Karam Boukhari, 2x), maar de ploegen leken hun vizier nog niet op scherp te hebben staan. Vlak voor de pauze was het echter toch raak. Muusers kapte zich op de rand van de zestien fraai vrij en liet met een droog schot in de korte hoek Stompwijk’92-doelman Jesper van Leeuwen kansloos (1-0).

In de tweede helft werden de teams zichtbaar vermoeider, met name de Hagenezen moesten voortdurend behandeld worden met krampverschijnselen, en duurde het tot een kwartier voor tijd voordat het talrijke publiek weer van haar stoel kon opveren. Van Leeuwen verkeek zich op een diepe bal en beroerde de bal met de hand nét buiten de zestien, waardoor scheidsrechter Marcel Smit zich genoodzaakt zag om rood te trekken.

Stompwijk’92, in het resterende gedeelte van de wedstrijd met spits Van der Salm onder de lat, moest nu in ondertal op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een schot(je) van Kite Beuvink kwam het niet. De aanvalslust van de Stompwijkers betekende nog meer ruimte voor de elf van Laakkwartier en uiteindelijk was het Hamza Boukhari, die het eindvonnis over Stompwijk’92 velde (2-0).

Stompwijk’92-aanvoerder Nick Ammerlaan blikte kort na afloop terug op de wedstrijd: ,, Natuurlijk is het ontzettend zuur dat we het seizoen op de wijze afsluiten, maar als aanvoerder ben ik ook heel trots op mijn ploeg. Na onze slechte start van het seizoen vreesde ik even dat we het lelijke eendje van de derde klasse zouden gaan worden, maar we hebben laten zien dat we veel meer waren dan dat. Natuurlijk is het leuk om volgend seizoen weer clubs als SJZ, Meerburg en MMO tegen te komen, maar als voetballer wil je toch het liefst zo hoog mogelijk spelen en blijft het zonde dat we het uiteindelijk net niet hebben gered”, aldus de vleugelspits tot besluit.

Stompwijk’92 – Laakkwartier 0-2 (0-1) 43. Muusers 0-1, 90+8. H. Boukhari 0-2.

Opstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna (81. Westdorp), L. van Santen, De Haan (81. Van Boggelen), Ammerlaan, Korte (63. Beuvink), Van Veen, B. van Santen (57. Janson), Van der Salm, Van Bemmelen (63.Bregman), Knijff.

Beluister hier nog een interview van Arie Koeman met trainer Erik van Manen.

Note redactie: 0-1 moet natuurlijk 0-2 zijn.

Foto’s: Eric van der Wijngaard (meer foto’s volgen)

 

Must Read