HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBernardus sipt na remise in Rotterdam

Bernardus sipt na remise in Rotterdam

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – Bernardus ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Overschie. De formatie van Serge den Os keek in Rotterdam bij de rust tegen een 1-0 achterstand aan, maar een treffer van Roy van der Horst bezorgde de oranje-witten toch nog een punt (1-1).

Bernardus-speler Tim Schalken blikte terug op het treffen in de Maasstad: ,,We speelden op een lastig te bespelen natuurgrasveld, met nog eens een straffe wind dwars over het veld. Het was aan ons spel duidelijk te merken dat we even moesten wennen aan deze omstandigheden. Vooral in het eerste half uur van de wedstrijd waren we duidelijk niet in goeden doen en kwamen we, door een dekkingsfout bij ons, ook nog op achterstand. Dan weet je dat het een lastige middag gaat worden. Na de rust hebben we geprobeerd om dit recht te zetten en dat leek ook te gaan lukken. Na een goede hoekschop van Koen Schellingerhout kon Roy van der Horst voor de 1-1 zorgen.”

,,Er was toen nog ruim een half uur te spelen. We waren in die fase de betere partij en ik was ervan overtuigd dat we de drie punten gingen pakken, zeker nadat Overschie na een rode kaart met tien man kwam te staan. We kregen in de laatste twintig minuten verschrikkelijk veel kansen, maar om de een of andere manier wilde de bal er gewoon niet in. Diep in blessuretijd kregen we, na een handsbal van Overschie in het zestienmetergebied, een penalty en denk je toch nog met winst van het veld te gaan. Helaas pakte hun keeper de strafschop van Koen Schellingerhout en niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Nee, het was duidelijk onze dag niet vandaag en de 1-1 voelt een beetje aan als een nederlaag. We hadden gehoopt om na de thuisnederlaag tegen LSVV’70 de draad weer op te kunnen pakken, maar dat is niet helemaal gelukt. Balen ja, want we laten nu mogelijk dure punten liggen. Volgende week spelen we vriendschappelijk tegen ROHDA’76 en de week daarna voor de competitie tegen Buytenpark. We moeten die wedstrijd winnen om in de top van onze klasse mee te blijven doen’’, zo besloot de aanvaller.

Overschie  – Bernardus 1-1 (1-0) 30. Overschie 1-0, 60. Van der Horst 1-1.

Basisopstelling Bernardus: Kapaan, M. Vermeulen, Van der Horst, Rijnbeek, Roelandse, Van der Heijden, Oudshoorn, Schalken, Straathof, Tor, Bekooij.

Beluister hier nog een interview van mediapartner Studio Alphen met trainer Den Os: