maandag, februari 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 18), 1 tot en met 8 december

Lopend Vuurtje (aflevering 18), 1 tot en met 8 december

-

Tot en met juni volgend jaar praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De vorm van berichtgeving in deze rubriek is gevonden, die houdt LeidenAmateurVoetbal als richtsnoer aan. Dat hoeft niet in te houden, dat LeidenAmateurVoetbal niet open zou staan voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw, nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met als het kan een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering  18 – seizoen 2023-2024 – 1 tot en met 8 december

Kampioenschap op komst bij FC Oegstgeest en meer moois?

Komende zaterdag kan FC Oegstgeest Onder 19 kampioen worden. Er moet dan wel gewonnen worden van Rijnsburgse Boys Onder19. Het duel op de Middelmors vangt om 14.30 aan. De leeftijdsgenoten van Wilhelmus en DSVP hopen op een misstap bij de fusieclub. Volgens voorzitter Pepijn Hentenaar bestaat de Onder19 uit een ‘mooi clubje gasten’. De preses kondigt verder aan dat de club op 27 januari 2024 de Arag Certificering zal ontvangen. Daarover later meer, maar het mag duidelijk zijn: het gaat lekker op De Voscuyl.

RCL ziet talent uitvliegen naar hogerop

De jeugd vliegt uit. Zo hoort dat. Jong talent wordt gescout en krijgt de kans om het verder te brengen in de wereld die voetbal heet. RCL richt op zijn website de schijnwerper op een 3-tal leden, die bij de club zijn opgeleid, opgemerkt werden en vol verwachting de Leiderdorpse voetbalclub geheel of deels hebben verlaten. Daar zijn de rood/witten trots op. Terecht.

  • Fien Reijers, 15 jaar, speelt bij ADO MO-16, daar heeft ze vanaf haar 6de tot haar 14de Op haar 11de maakte ze al deel uit van JO13-1. Zij behoort nu bij de futures (de toekomst) van ADO Vrouwen, dat houdt in dat ze 1x per week mag meetrainen met de groep meiden die later zou kunnen doorstromen naar een officieel 11-tal binnen ADO. Bij RCL speelde Fien in een jongensteam, bij ADO in een team met alleen meiden. Fien heeft het erg naar haar zijn bij ADO, is zeer te spreken over de ondersteuning die ze krijgt op gebieden als voeding, ontspanning, fysiek en mentaal. Bij ADO traint zij 3x per week, en speelt in het weekend 1 of 2 wedstrijden. ‘Ondanks dat ik bij ADO speel,’ zegt ze, ‘kom ik nog regelmatig bij RCL kijken. Uiteindelijk ben ik wel opgeleid door RCL en voel ik me nog steeds verbonden met de club.’
Fien Reijers. (foto: Eric de Wit Photography)

Akid Ali aan het woord: ‘Half september 2021 ben ik vanuit Syrië, met mijn moeder en 2 zusjes naar Nederland gekomen. Mijn vader was hier al. We gingen in Leiderdorp wonen. Ik begon op de ISK, de Internationale Schakelklas in de Merenwijk. Daar heb ik Nederlands geleerd. Nu zit ik op de Prins Willem Alexanderschool groep 5. Nadat ik mijn zwemdiploma had gehaald, mocht ik voetballen bij RCL. In Syrië heb ik alleen op straat met stenen gevoetbald. Ik was blij dat ik nu bij een voetbalclub kon spelen. Sparta is langs gekomen, ze vroegen of ik bij Sparta 6x wilde komen trainen. Ik ben nu 3x geweest, vind het leuk omdat ik veel leer. Na deze trainingen gaan ze bespreken of ik zo goed ben dat ik kan blijven spelen bij Sparta. Dat zou ik wel heel erg leuk vinden.’

Zoë de Bie is 10 jaar, 5 jaar geleden is zij begonnen met voetballen bij RCL. Vorig seizoen mocht zij 4 stage-trainingen meedoen bij Ajax. Dat ging zo goed, dat Zoë mocht blijven. Ze speelt nu bij RCL JO11-2 en bij Ajax Talenten MO11. Bij RCL traint ze 2x in de week en bij Ajax om de week op woensdag. Bij Ajax traint Zoë met allemaal meiden, naast de ArenA. Dat vind ze heel erg leuk. Sommige trainsters spelen bij Ajax Vrouwen. Ze leren haar om veel te bewegen, druk te zetten en leert dat de bal een prooi is. Wat zij bij Ajax leert vindt Zoë leuk om aan haar team te vertellen. Met RCL wil ze nog wel een keer kampioen worden en bij Ajax hoopt zij nog veel te leren.

 

JM Deuren introduceert zich als hartelijke en hartige sponsor van Kickers ‘69

Ballen werden al gesponsord door J.M. Garage- en Bedrijfsdeuren, maar nu is de samenwerking verder geïntensiveerd. JM heeft zich aan Kickers ’69 verbonden als bordsponsor. Het reclamebord hangt al trots en opvallend langs het hoofdveld. Toen Kickers ’69 1 en 2 op dezelfde dag hun wedstrijd wonnen, was het JM die dat sportieve feit meende te moeten onderstrepen met het uitdelen van bitterballen, een hartige snack, die velen zich goed lieten smaken. Een hartelijk gebaar dus. JM is gevestigd aan de H. Kamerlingh Onnesweg 24 in Alphen aan de Rijn.

Kickers ’69 1 en 2 wonnen hun wedstrijd; dat werd gevierd met bitterballen. En wie trakteerde de bitterballen zo gul? Precies, JM, de nieuwe sponsor van Kickers ’69.
                         Het reclamebord van J.M. Garage- en Bedrijfsdeuren langs het hoofdveld van Kickers ’69.

vv Zwammerdam: ‘Laat de winter maar komen’

Dat vv Zwammerdam ‘meer dan een vereniging’ is, is alom bekend. Niet van vandaag of gisteren, maar vanaf de geboorte in 1948. Wie snel rekenen kan, weet dat de club een jubeljaar heeft te vieren. Driekwart eeuw wordt er al gevoetbald en niet zo’n beetje ook. Nu we de winterschuit ingaan, kan het gebeuren dat wedstrijden worden afgelast en dat de winterstop roet in het voetbaleten strooit. Niet prettig, als je de clubkleuren niet verdedigen kunt. Daar hebben ze bij vv Zwammerdam iets op gevonden:  Wintertruien in de clubkleuren, ze zien er prachtig uit. Weg kou en toch pronken met vv Zwammerdam. Hoe de trui te bestellen? Dat is nog ‘under construction’, staat er op de site te lezen. Volg de ontwikkelingen op de website.

               Wat ziet dat er geweldig uit, de clubtrui van vv Zwammerdam.
Na de succesvolle edities in 2018 en 2019 staat het Oudejaarstoernooi gelukkig weer op het programma. De 3e editie van dit toernooi staat gepland op zaterdag 30 december. De toeloop is enorm. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Wil je meedoen? Neem dan nu meteen contact op met evenementen@fcrijnvogels.nl

Welkoop Leiderdorp sponsort RCL, 2e veld krijgt naam van Welkoop

Wat een interessant en ludiek idee om een veld de naam van een sponsor te geven. Dat gebeurt bij RCL. In de Businessclub Lounge werd het sponsorcontract tussen RCL en @WelkoopLeiderdorp ondertekend. De sponsor verbindt zich voor 3 jaar met een reclamebord en een naar hem genoemde kleedkamer. Bovendien wordt veld 2 naar hem vernoemd. De Winkel voor Tuin & Dier is voor  het 10de jaar op rij verkozen tot ‘De beste winkel voor Tuin & Dier’. Je vindt er alles om lekker buiten bezig te zijn en te zorgen voor alles wat groeit en bloeit (en ons altijd weer boeit). Welkoop Leiderdorp is gevestigd op Vlasbaan 31, Woonboulevard De Baanderij, naast Karwei en tegenover Babydump.

Daimen Augustinus (links) heeft namens Welkoop Leiderdorp zijn handtekening gezet; Marc de Sitter is bestuurslid Commerciële Zaken van RCL.

Hans Arkesteijn bakt al 40 jaar patat in de kantine van Voorschoten ‘97

Na 40 jaar vindt hij het welletjes. Hans Arkesteijn stopt als patatbakker bij Voorschoten ’97. Met heel veel dank neemt de Voorschotense voetbalgemeenschap afscheid van een clubicoon. ‘Onze’ Hans Douw onderwierp de patatbakker aan een kruisverhoor, met het volgende resultaat.

‘Ik kom oorspronkelijk uit Katwijk, maar ben op 26-jarige leeftijd naar de Leidseweg in Voorschoten verhuisd. Toen mijn zoon Leon begon met voetballen, hanteerde SVLV een wachtlijst. Bij SV Voorschoten kon hij meteen lid worden. Die nieuwe club was in 1982 volop in opbouw. Zonder vrijwilligers zou de contributie omhoog gaan. Ik aarzelde geen moment en heb mij bij de kantineploeg aangemeld. Het was heel gezellig in ‘De Tent’, de kantine die onder de huidige businessruimte zat. Die beginperiode was prachtig. Wij stonden met 3 man in het clubhuis en deden de afwas nog in een teiltje. Om te voorkomen dat wij alle 3 de hele dag in de baklucht zouden staan, wierp ik mij op als patatbakker. Ik heb vanaf dat moment altijd op mijn vaste plek in de keuken gestaan. Patat kostte 1 gulden, uitgeserveerd in hele kleine puntzakjes.’ Er volgde een periode dat de kantine werd verpacht, vrijwilligers weggestuurd  werden. Dat is teruggedraaid en de kantineploeg kwam op verzoek van het bestuur weer terug. Veranderingen? ‘We smeren niet automatisch veel boter op de broodjes, veel mensen willen dat niet. De patat werd nog beter voorgebakken, wachttijden teruggebracht tot een paar minuten.’ Hans glimlacht: ‘Toen we 50 jaar getrouwd waren wilde ik niet uit eten, omdat zaterdag 1 thuis speelde. Het huwelijksfeest won het uiteindelijk.’ Verkeerd frituurvet zorgde weleens voor rotzooi. Wanneer Scheveningen op bezoek kwam wist Kerkvliet dat er meer gehaktballen moesten worden ingekocht. Om half 6 ging de keuken dicht, Hans moest stipt om 6 uur eten. De inmiddels 80-jarige ‘stille kracht’ heeft het bij Voorschoten ’97 altijd naar zijn zin gehad. Stille kracht? In het woordenboek wordt dat begrip omschreven als ‘achtergrond’, ‘belangrijk’ en ‘bescheiden’. Als op iemand deze beschrijvingen van toepassing zijn, dan is dat op Hans Arkesteijn.

 

De Jubileum Teylingenvlag, dat is een leuk Kerstcadeautje

Zo voor de Kerstdagen komen er bij Teylingen mailtjes, appjes en sms-jes binnen met steevast de vraag: ‘Is de Jubileumvlag te koop?’ De vlag leent zich bijzonder als cadeautje voor familie, op het werk of om zomaar iemand te bedanken voor een uitgevoerd klusje. Nou, goed nieuws, de vlag kan besteld worden. De vlag is full colour bedrukt en beschikbaar in 3 formaten:

  1. Formaat 225 x 150 cm en afgewerkt aan de mastzijde links met zwarte band en haken. Prijs: € 60,00 per stuk
  2. Formaat 150 x 100 cm en afgewerkt aan de mastzijde links met zwarte band en haken. Prijs: € 40,00 per stuk
  3. Formaat 225 x 150 cm en afgewerkt met de randen omzoomd (géén mastvlag). Prijs: € 60,00

Een vlag is te bestellen via jubileum@rkvvteylingen.nl. Geef daarbij uiteraard het gewenste formaat aan; bij bestelling te voldoen op rekening NL06 RABO 0357 2192 28, ten name van rkvv Teylingen, onder vermelding van jouw naam. Snel bestellen, luidt het advies, dan heb je de vlag voor de feestdagen in huis.

Een vlag om trots op te zijn en bij gelegenheden te laten wapperen naast de nationale 3-kleur. Vlnr: Paul, Mart, Rogier en Mats.

ASC: ‘Wij zijn de oudste en niet Ajax in Amsterdam’

De bekende en voor velen beruchte luid uitgesproken oneliner: ‘Wij zijn Ajax, wij zijn de beste’ hebben wij de afgelopen tijd minder gehoord. Dat het met de dapp’re strijders fier en koen niet zo goed gaat, zal zelfs de meest notoire voetbalhater niet zijn ontgaan. Het aantal grappen, waarmee Ajax Amsterdam (volgens anderen 020) de draak wordt gestoken, is niet van de lucht, want er is geen beter vermaak dan leedvermaak, nietwaar? Zeker in de voetbalwereld. Onlangs verscheen er onder de titel ‘Een treurlied past beter’, een alarmerend  bericht in de grootste krant van het land, waarin de officiële zanger van de Ajax Marsch, Volendammer Joop Leeuwendaal (67), bijna huilend aangeeft dat hij er slecht van slaapt en ook sneller geprikkeld is. Tot overmaat van ramp brengt Joop zelfs het Ajax-clublied tijdelijk (?) niet meer ten gehore. Ja, dan zijn de rapen pas echt gaar.

Wat heeft ASC naar aanleiding van de publicatie in de ‘wakkere krant’ gedaan? Een les in historische geschiedenis in de rubriek Brieven laten plaatsen. Daarin uitgelegd dat ASC (Ajax Sportman Combinatie) op 1 juni 1892 werd opgericht als Leidsche Cricket en Football Club Ajax. Toen in Amsterdam in 1900 het ‘andere’ Ajax het levenslicht zag, werd onderscheid gemaakt, Ajax Leiden, Ajax Amsterdam. Ajax A vroeg in 1900 nederig officieel toestemming om de naam Ajax voor een periode van 100 jaar te mogen dragen. De Ajax Marsch werd tussen 1892 en 1896 gecomponeerd door de bekende Leidse musicus B.H. Gebhardt, dus jaren voor de Ajax Marsch uit 1918 van de Rotterdammer Dirk Knegt en Belg Emile Painparé.  De professioneel in Leipzig gedrukte partituur van de Leidse Ajax Marsch was trouwens vanaf februari 1896 voor 50 cents te verkrijgen bij boekhandel G. Los, gevestigd aan de Hoogewoerd 65 te Leiden. Niet alleen het oudste Ajax komt dus uit de Leidse regio, ook de oudste Ajax Marsch vindt zijn oorsprong in de Sleutelstad.

In de ruim 130 jaar van haar bestaan heeft ASC hoge toppen en diepe dalen gekend. Van het hoogste niveau (de toenmalige 1ste klasse) tot en met de Leidse Voetbal Bond (LVB). En altijd waren er de schitterende klanken van de Ajax Marsch om het zoet van de overwinning te proeven of het chagrijn van de nederlaag weg te spoelen. In beide gevallen met de nodige biertjes. En altijd kwam het goed. (Bron: ASC website).

Aanvulling redactie LeidenAmateurVoetbal: Met ‘Schippie’ nu aan het roer komt alles heus wel weer goed bij Ajax A. Dat vraagt wel tijd. In 2000 verliep de licentie voor  Ajax A om de naam Ajax te mogen gebruiken. Is er actie ondernomen? Een nieuwe overeenkomst gemaakt? Is er gedreigd dat de naam in de hoofdstad niet meer gebruikt mag worden? ASC, niet reageren met: ‘Beginnen jullie eerst eens onze afkorting van punten te voorzien.’

Dit is de officiële in Leipzig gedrukte partituur van de enig-echte Ajax Marsch. Bij belangrijke festiviteiten – dat zijn er velen – galmt het clublied over de ASC-velden. Dat zijn machtig mooie momenten. Ontroerend ook.

SJZ introduceert de Boy Bokaal

Op 7 maart 2023 overleed Boy Wondergem, speler van SJZ, pas 15 jaar. Hij was  al geruime tijd ziek. Toch kwam het bericht van zijn dood hard aan, niet alleen bij zijn naasten, in het hele dorp was de verslagenheid groot. Zeker ook bij zijn eveneens nog jonge teamgenoten van JO15-1. Zij vormden een erehaag op het SJZ-sportpark bij het afscheid nemen van Boy. Heel roerend. Boy wordt niet vergeten bij de Zoeterwoudse voetbalvereniging. Zijn foto heeft een niet meer weg te denken plek in de Jeugdcommissiekamer. Er wordt nog steeds over hem gepraat. Dat zal nog heel lang gebeuren. Want SJZ heeft een initiatief genomen, dat even mooi en lief als indrukwekkend is: De introductie van de Boy Bokaal. Dit staat te lezen op de website (rubriek Ho-Even):

‘De meeste (jeugd) leden van SJZ kennen het pijnlijke verhaal van jeugdspeler Boy Wondergem. In 2022 werd bij hem een ongeneeslijke ziekte geconstateerd. Ondanks zijn strijdlust was die oneerlijke strijd niet te winnen door Boy. Hij overleed op 7 maart 2023 en was toen pas 15 jaar jong. SJZ rouwde in die periode mee met de familie. SJZ blijft Boy in ere houden. Na de winterstop strijden de jeugdteams van SJZ gedurende een aantal weken om de Boy Bokaal. De opzet is eenvoudig. De doelpunten die de jeugdteams scoren, worden bijgehouden. Het team met de meeste doelpunten wint de Wisselbeker. Plus een leuk bedrag dat het team mag besteden in het clubhuis van SJZ. Uiteraard is het spelplezier belangrijker dan de doelpunten, maar zo is er wellicht een extra stimulans om nog een stapje harder te lopen. We houden jullie op de hoogte van de stand van zaken.’ Ook Lopend Vuurtje zal de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

EMM ’21 geeft de geweldige vrijwilligers een warm onthaal

Ondanks  barre winterse omstandigheden heerste er bij EMM ’21 een warme en gezellige sfeer, die ook zo bij dit jaargetijde past. De vrijwilligers waren uitgenodigd naar het clubgebouw te komen. Ze werden onthaald als prinsen/prinsessen. Als dank voor wat ze allemaal voor de club hadden gedaan dit jaar. Weg winterse misère met de warme chocolademelk en een flinke toef slagroom, een nog knussere sfeer door de tintelende glühwein en opgewekte gezichten toen iedereen een smakelijke attentie ontving. Dat alles in samenwerking met de sponsoren. Namen? Vooruit: Martijn Obdeijn van SpringerUit Drukwerk. De drukker werkt samen met bewoners van Scorlewald, mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Martijn werd bedankt voor het toffe ontwerp en de bewoners van Scorlewald voor het verpakken van de letters. Wanneer er vrijwilligers zijn, die dit uitje-in-eigen-huis niet konden bijwonen, hun speciale EMM ’21 verpakte letter kan tot de winterstop worden opgehaald.

            Blije gezichten. De verrassende vrijwilligersochtend- en -middag van EMM 21 werd zeer gewaardeerd.

Photoshoot FC Oegstgeest geplaagd door hagel en sneeuw, onweer, wind en regen

Om de pest in te krijgen. Juist op de dag dat de fotograaf van FC Oegstgeest alle teams op de foto zou zetten, werd de shoot voortdurend onderbroken door winterse buien, hevige windvlagen, natte sneeuw. Daar wordt de mens niet vrolijk van. Maar bij korte opklaringen gingen de nodige elftallen toch op de foto. En heel goed. Op de website kom je de vele teams tegen die er fris en fruitig bij staan en zitten. Geweldig gedaan.

Voor door de slecht-weer-omstandigheden niet op de kiek gezette elftallen,  niet gezeurd en niet getreurd, er komt een herkansing.

Jeugdzomerkamp Foreholte nu al in de steigers

Elk jaar wordt het Jeugdkamp van Foreholte georganiseerd en wordt al die keren als een succes ervaren. Vele vrijwilligers zijn betrokken bij de organisatie; ze beleven er zelf ook veel plezier aan. De kampweek is er voor de jeugdleden van de club. Jaren later praten ze nog over de pret die ze hebben beleefd. Daarom wordt er alles aan gedaan om het kamp op een aantrekkelijk manier vol variatie te organiseren. Komend jaar gaan de Foreholters van 14  tot en met 20 juli naar Groepsaccommodatie Klonie in Ellertshaar. Jongens en meisjes die in een 010 t/m 015 voetballen kunnen aan het kamp deelnemen. Dat gaat uitstekend samen. Bij sommige onderdelen van het programma wordt rekening gehouden met het leeftijdsverschil. Op de website van Foreholte wordt verwezen naar het kamp van dit jaar, als volgt te bekijken: Kampfilm 2023: https://shorturl.at/gu147.  Op de website van Foreholte kun je tot in detail informatie vinden over het kamp. En hier een  foto van het kamp dit jaar.

                                     De jeugd van Foreholte vermaakt zicht kostelijk tijdens het kamp.

Oegstgeester derby een première voor Mini’s

Je debuteert bij je club en je 1ste wedstrijd speel je meteen uit. Dat overkwam de Mini’s van ASC tegen leeftijdgenootjes van FC Oegstgeest. Ze werden dus voor de leeuwen gegooid? ‘Dat gebeurde al bij de Batavieren,’ weet ASC-historicus Leo Steinmetz te vertellen. ‘Toen moesten de kleinsten al laten zien waartoe ze in staat waren, dat is eeuwen geleden.’ De kleine kids konden dus direct aan een derby ruiken, die in Oegstgeest als roemruchtig bekend staat. Even leek het erop dat de ingetreden vorst de spelbreker zou zijn. Niks daarvan gelukkig, de KNVB-consul keurde de arena’s  en verklaarde ze ‘uitstekend bespeelbaar’. Arena’s? Ja, er werd door meerdere mini-teams tegelijk gespeeld, dus op meerdere velden. Uit de verslagen die wij ontvingen, bleek dat er ‘fanatiek maar fair’ werd gevoetbald. ‘Het ging er vriendschappelijk aan toe,’ aldus Steinmetz. De uitslagen kon hij  niet doorgeven, de scoreborden waren op drift geraakt. Geen nood, met een vette knipoog werden gelijke spelen op het wedstrijdformulier gezet. Na afloop zaten de spelertjes broederlijk aan de lange tafel te genieten van warme chocolademelk. De terugwedstrijden staan rond het begin van de lente gepland. Steinmetz, onder de indruk van het vertoonde spel: ‘De strijd om de Vossencup in 2040 belooft een spannende te worden.’

De Mini’s van FC Oegstgeest en ASC trokken zich van de kou niets aan, ze legden leuke spelletjes op de harde grasmat.

NSV ’46 huldigt Roland Leliveld

Opvallend tijdens de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering van NSV ’46 is het besluit dat de contributie niet zal worden verhoogd. Opvallend, omdat de contributie meestijgt met de inflatie. Dat vond de vergadering te ver gaan. Wat betreft de bestuursverkiezingen zijn Willem Vork, Antoine de Ruiter, Sven van der Poel herkozen en dat geldt ook voor Jos Hoogervorst bij de Raad van Commissarissen (RvC). Kees Vork heeft zijn taken bij de RvC om gezondheidsredenen neergelegd en ook de functie van Archivaris. Voor hem in de plaats werd Henk van der Peet verwelkomd. Het huldigen van vrijwilligers blijft bij elke ledenvergadering een hoogtepunt, zeker bij NSV ’46. De jaarlijkse bokaal werd ditmaal uitgereikt aan Roland Leliveld. Voorzitter Wilfred Geerlof roemde Roland om het vele werk dat hij in het verleden heeft verricht en de functies die hij bekleedde. In het afgelopen seizoen heeft Leliveld de club uit de penarie gered toen trainer Robert Swart afscheid had genomen en Roland instapte als trainer.

In aanwezigheid van familie, vrienden en kennissen nam Roland Leliveld (links) de NSV ’46 bokaal in ontvangst uit handen van voorzitter Wilfred Geerlof.

Wesley Kerkvliet, de nieuwe keeperscoördinator van Voorschoten ‘97

Het jeugdbestuur en de Technische Commissie Jeugd van Voorschoten ’97 zijn verheugd de aanstelling van de nieuwe keeperscoördinator voor te stellen. Wesley Kerkvliet. Hij is 23 jaar jong, woont in Leiden en is een bekende van vele doelmannen. Zelf staat Wesley onder de lat bij Warmunda 1. Hij heeft een keepersschool, genaamd  Keepersschool Kerkvliet. Elke dinsdag en woensdag is Kerkvliet bij Voorschoten ’97 aanwezig om de keepers van de club de juiste begeleiding te bieden, zowel op als naast het veld. Wesley is jong, maar beschikt over de nodige ervaring, waarvan de  lieden onder de lat veel profijt zullen hebben.

Daar staat hij, Wesley Kerkvliet, die als coördinator de doelmannen/vrouwen van Voorschoten ’97 naar een hoger plan gaat tillen.

Dick Barnhoorn blijft gaan als de brandweer voor…  LFC

Hij is still going strong, Dick Barnhoorn, ooit een geblokte doelman die ontzag inboezemde en later de langst zittende voorzitter van Leiden en omgeving, eerst van De Sleutels en vervolgens van fusieclub GHC. Dick kent ‘de hele wereld’, is kind-aan-huis bij niet te tellen bedrijven en besturen van voetbalverenigingen. Barnhoorn moet over 70 zijn, maar het is hem niet aan te zien. Hij beschikt over de energie van een 40-er, die hij inzet voor zijn huidige ‘cluppie’, LFC. Voor deze  historierijke club verzorgt hij (‘Samen met anderen, hè, niet alleen’) de PR en commerciële aangelegenheden. Dat laatste doet Dick Barnhoorn op zo’n sympathieke, persoonlijke wijze, dat het moeilijk is nee te zeggen op zijn voorstellen om een reclamebord te plaatsen, of een reclamedoek. 4-op-een-rij ditmaal, 2 bedrijven die een reclamedoek langs het veld plaatsen en 2 die Dick wist te verleiden een reclamebord op te hangen. Het aantal doeken en borden loopt richting 100. Geweldig voor de club, die het geld goed  kan gebruiken. Er is namelijk veel werk aan de winkel bij LFC en daar is geld voor nodig.

 

 

 

 

 

Must Read