donderdag, juni 13, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, aflevering 4, 25 augustus- 1 september

Lopend Vuurtje, aflevering 4, 25 augustus- 1 september

-

Een nieuw seizoen Lopend Vuurtje. Jarenlang heeft Ruud Fraij de websites van ‘onze’ clubs uitgeplozen, Twitter (sindskort X) op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Een formule die alom meer dan gewaardeerd werd en wordt. Daar gaat LeidenAmateurVoetbal mee door, niet door Ruud (hij blijft op andere fronten actief binnen LeidenAmateurVoetbal), maar door Cees Mentink, die zijn serie ‘Helden’ heeft beëindigd en popelt om Lopend Vuurtje – net als Ruud – tot zijn ‘kindje’ te maken. Missen jullie iets in Lopend Vuurtje, laat het weten. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering 4 – seizoen 2023-2024 – 25 augustus t/m 1 september

Onfortuinlijke Paul Goulmy ontvangt ruikertje

Morgen is het een week geleden dat de Huur maat Bledder Cup werd gespeeld. Het werd andermaal een succes en daarover is genoeg gezegd. Wel werd de dag voorzien van twee smetjes met blessures. Andrew van der Meulen (De Sleutels) moest afhaken met een forse heupblessure en Paul Goulmy (VNL) kreeg te maken met een zweepslag. Beide mannen zijn herstellende en LAV zou LAV niet zijn om even een bloemetje te laten bezorgen voor deze onfortuinlijke rakkers uit het verleden. Van Paul kregen we een fotootje binnen. ,,Een mooi gebaar van de organisatie. Gelukkig gaat het alweer de betere kant op. Risico van het vak zullen we maar zeggen.”

Paul Goulmy: ,,Risico van het vak, zullen we maar zeggen”

Jasper van Marwijk ‘zeer verheugd’ over komst Jan van den Berg

Blije gezichten bij DoCoS, binnen de hele jeugdafdeling van de club. Daar is ook alle reden voor. DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk kon mede namens alle leden van het hoofdbestuur laten weten, dat Jan van den Berg de functie van Jeugdvoorzitter gaat vervullen. Zeer verheugd, zei Jasper te zijn. Terecht. Jan is niet zomaar iemand, Van den Berg is ook tot het hoofdbestuur (portefeuille Sponsoring en Jeugd bovenbouw) toegetreden. Zijn mandaat: De jeugd organisatorisch verder op te lijnen en de officiële taak om de liggende uitdagingen aan te pakken. Dat is Jan wel toevertrouwd. Hij is actief als trainer/coach, floot ontelbare wedstrijden, stond achter de bar, pakte de sponsoring succesvol op en ontpopte zich als zichtbare en onzichtbare regelaar. Bestuurslid Wesley Heineman: ‘Deze bewezen topvrijwilliger, duizendpoot en aanpakker heeft een echt rood/wit-hart, die weet wat er gedaan moet worden, als jeugdvoorzitter de uitdagingen pragmatisch gaat aanpakken.’ Samen met verenigingsmanager Sandra de  Haan, coördinator ontwikkeling Jeugd Jan Reurigs, en Hoofd Jeugdopleiding Driss Rahoeani en nog meer clubgetrouwen. Samen is een werkwoord voor Jan van den Berg.

Met Jan van de Berg heeft DoCoS bij de jeugd een topper aan het roer

Commissie Evenementen Stompwijk ’92 op weg naar jubileum

Sinds 2014 kent Stompwijk ’92 de commissie Evenementen. In die relatief korte periode heeft deze commissie zich bewezen en de nodige evenementen georganiseerd. Zo zijn de organisatie van het Kerstfeest, het vrijwilligersfeest, de sponsorloop en de Grote Clubactie enkele van de successen. Maroeska van Marwijk, Aimée van den Bos, Marion Hendriks, Marije Disseldorp en Iris en Jeroen de Vrij bemensen deze voor de club waardevolle commissie. In 2024 bestaat de commissie 10 jaar. Nu al benieuwd wat ze in dit jubeljaar allemaal uit de kast halen.

Walking Football van start bij Warmunda

De maan is vol, de sterren staan gunstig, kortom het ideale moment om een nieuw initiatief ten uitvoer te brengen. Walking Football, een nieuwe sportieve tak bij Warmunda. ‘Eind september willen wij van start,’ vertellen Gerard van Tongeren en Kees Kortekaas namens de commissie die handen en voeten gaan geven aan de nieuwe spruit. Woensdag 6 september mag wat Gerard en Kees betreft het clubgebouw volstromen met 60-plussers die graag weer een balletje willen trappen. Walking Football is aan een niet te stuiten opmars bezig. Vanaf 20.00 uur wordt alle informatie verstrekt over spelregels, het meest geschikte tijdstip om te gaan voetballen en meer. Er is al een e-mailadres om je aan te melden of vragen af te vuren: walkingfootball@svwarmunda.nl.

Foreholte: Laat ballen niet meer ‘verdwalen’ en bespaar geld voor de club

Niemand staat er eigenlijk bij stil, maar weet je dat voetballen zo’n € 70-80  per stuk kosten? Dat Foreholte ieder jaar maar liefst € 15.000,00 aan ballen uitgeeft. Wat een bedrag! Daarop kan en moet bespaard worden. Dat kan. Hier zijn enkele tips. 1. Zet met een waterbestendige stift jouw team/jaartal op de bal. 2. Bal buiten het veld? Haal hem op, ook als de oefening doorgaat. Zo voorkom je dat de bal zoek raakt of door iemand mee naar huis wordt genomen. 3. Tel bij aanvang en na afloop van elke training het aantal ballen. Is er een tekort? Zoek dan met z’n allen  naar de ontbrekende ballen. 4. Is een bal onvindbaar of is die lek/kapot? Meld dit dan aan de kledingcoördinator. Neem je verantwoordelijkheid, zorg dat penningmeester Raymond Booms rustig kan slapen, deponeer de ballen in de voetbaltrolleys.

De ballen gaan na de training/wedstrijd in de voetbaltrolley. Foreholte heeft flink geïnvesteerd in trolleys

ASC-horecamanager heeft zin in nieuw avontuur

Wanneer je ‘levenslang’ ervaring heeft in de roerige wereld van de horeca en solliciteert naar de pittige functie van horecamanager, heb je natuurlijk een voorsprong op een ieder die aast op zo’n uitdaging. Wanneer je ook  nog bekend bent met de club en de wensen/verwachtingen van de leden, loop je al een halve ronde voor op de concurrentie. Wanneer je daarbij ook nog bierkampioen van Nederland bent geweest, zijn de kaarten geschud. Met een ‘hier kunnen wij niet tegenop‘, is iedere kans van anderen op een aanstelling vervlogen. Vanuit de bestuurskamer wordt unaniem met ‘deze man moeten wij hebben,’ besloten om Marcus Rooijakkers aan te stellen. Nog een laatste proeve van bekwaamheid is het zingen van het clublied. Ook dat ging Marcus – tot verbazing – uitstekend af. Voorzitter Coen Verdegaal van ASC troont manager Marcus Rooijakkers mee richting bar. Daar ontkurkt hij de champagne, schenkt 2 glazen vol, de camera’s klikken. Marcus overhandigt zijn glas naar een van  de gretig uitgestoken handen en tapt een biertje voor zichzelf, 2 vingers schuim. Hiermee maakt Rooijakkers op subtiele wijze duidelijk dat hij ‘de gele boterham’ verre prefereert boven het  bubbeltjeswater. Applaus klatert op en de reporter van LeidenAmateurVoetbal hoort en noteert: ‘Marcus drinkt alleen een biertje en niets anders. Onze angstdroom dat er ooit geen bier zal zijn, behoort tot het verleden. Definitief.’

Een groots moment, 15 augustus. ASC-voorzitter Coen Verdegaal (rechts) en de nieuwe horecamanager Marcus Rooijakkers klinken op de samenwerking. ‘Er zal nooit een tekort aan bier zijn,’ belooft Marcus.
MMO: Wat een start van een nieuwe seizoen vol voetbalplezier

Voorschoten ’97 en de organisatie rond de selectie zaterdag

De Technische Commissie en het bestuur van Voorschoten ’97 hebben na het onverwachte vertrek van trainer Jonathan Jonk een uitstekende nieuwe man kunnen aantrekken, Jeffrey Frijters. Als speler kwam hij uit voor Deltasport, Smitshoek, Kloetinge en RBC Roosendaal. Als trainer stond hij voor de troepen van CKC,  HVV Laakkwartier, waar hij 2 maal op de schouders ging na evenzoveel behaalde kampioenschappen, en SVC ‘08. Vorig jaar behaalde Frijters zijn UEFA A. Er is meer nieuws. Aan de staf van de selectie is een 2e man toegevoegd, Mohamed Taib. Het verzorgingsteam voor de zaterdag selectie telt 3 enthousiaste en kundige fysio’s. Dylan Victory (zaterdag) deed als fysiotherapeut ervaring op bij ADO Den Haag en FC Den Bosch. Met zijn compagnon Igor Susnjara werkt Dylan op de praktijk Fysioskills in Voorschoten. Yvet Buis voetbalde vanaf haar 9e, stopte op haar 20ste en sindsdien heeft ze de verzorging gedaan bij SC Spirit 30, ADO Den Haag (jeugd), RCL en nu ga ik op donderdag lekker aan het werk bij Voorschoten ’97. De dinsdag is voor Linde Wiegeraad. Zij is fysiotherapeut in de kinderrevalidatie. Daarvoor werkte Linde bij onder meer ADO Den Haag (vrouwen). Iedereen bij Voorschoten ’97 kent Linde, zij voetbalt in vrouwen 1 van de club.

Rode kaart voor peuter die veld opstormt

Een berichtje tussendoor uit Colombia. Nee, niks over de coke die botenvol deze kant op komt. Dit gaat over een rakkertje dat naar zijn grote broer Cesare komt kijken, die aan het voetballen is. Cesare wordt onderuit geschopt, kermt, schreeuwt. De peuter rent het veld in, wil zijn broer knuffelen. De scheidsrechter houdt hem staande en trekt met een brede lach de rode kaart, tilt het manneke op en geeft hem terug aan zijn moeder. Wat kan voetbal toch mooi zijn.

De grote scheidsrechter is onverbiddelijk, hij houdt de rode kaart voor en moet daar smakelijk bij lachen

11-jarig LFC-ertje oog in oog met Hakim Ziyech

Wat waren wij gelukkig met een handtekening van UVS-doelman Wijnand Sloos of een aai-over-de-bol van Jan Teeuwen (Lugdunum). De jeugd van nu lijkt meer eisen te stellen, meer te verwachten. Kijk naar deze foto. Daar staat Sami Naibee. Hij is 11 jaar en voetbalt bij het uit de Phoenix herrezen LFC. Sami loopt door Amsterdam en ziet daar een bekende, die door andere passanten niet wordt herkend. ‘Mamma, daar loopt Hakim,’ roept hij, rent op zijn idool af en vraagt vleiend: ‘Foto Hakim?’ Alsof zijn Rolls Royce even daarvoor niet in de prak is gereden, gaat Ziyech er speciaal voor staan. Moeder knipt af. Prachtfoto. Hakim vervolgt zijn weg, richting Turkije.

Een droom komt uit: Sami Naibee en Hakim Ziyech

Hennie de Klerk bakt ze bruin

Zeg nooit ‘good old’ en dan zijn naam. Hennie de Klerk is minimaal 20 jaar jonger dan wat er in zijn paspoort staat. De Klerk is uitstekend geconserveerd. Op donderdagmorgen voetbalt hij bij Walking Football Leiden, hij zwemt, wandelt en heeft onder meer zitting in de commissie die een boek voorbereidt: 100 jaar Roodenburg (2027). Voor de leden van de wandelclub van Roodenburg, een succesvol initiatief van Jan Lovink, bakte Hennie afgelopen week een meer dan smakelijke appeltaart. Tijdens de koffiepauze van de 10.4 kilometer wandeling Dwars door Zoeterwoude, klapte hij een tafeltje op, presenteerde met ‘ja ja, kwaliteitje’ zijn zelfgebakken taart en sneed royale punten. Er werd van genoten door vlnr: Hans en Theo Budding, Henk Tegelaar, Koos Arnoldus, Hennie en Henk Prins. Jan Lovink: ‘De geur, de smaak, de puntgrootte. Hier geef ik geen 10 maar een 11 ½ voor.’

Hennie de Klerk snijdt zelf de uitstekend gebakken appeltaart aan

De contributie bij LSVV ’70 wordt ‘lachwekkend’ genoemd

LSVV ’70, Leidse Studenten Voetbal Vereniging, is een bijzondere club. Ja, dat beweert iedere club. Ook dat is waar. Breng eens een bezoekje aan de LSVV ’70  website. De invulling daarvan is ‘anders’. Nee, geen uitleg over hoe anders. Laat je uitdagen door de vrolijke dame op deze LSVV ’70 foto. Wanneer je haar bij voorbeeld iets vraagt over de contributie, krijg je geen antwoord, alleen een brede smile. Dat zegt al genoeg. En Wim Mugge, ken je hem? Hij kan een boek schrijven over deze dik halve eeuw jonge club. Met hem als hoofdfiguur.

De contributie bij LSVV ’70 is om te schaterlachen

Koudekerk: Kantine zonder bier?

Een beetje rare kop boven dit stukje. Wat is er aan de hand? Koudekerk heeft dringend barmedewerkers nodig, mensen die begrijpen dat bezoekers, leden van de club en van bezoekende verenigingen voor, tijdens en na de wedstrijd een drankje willen nuttigen, iets willen eten. Daar zijn handjes bij nodig, een hartelijke bediening, alles wat een kantine moet zijn voor sfeer en gezelligheid. Voorkom een dichte kantine. Voorkom dat er niet iets gegeten en gedronken kan worden. Voorkom dat Koudekerk inkomsten moet missen. Dus, bellen met Uschi en Sanne.

De contributie bij LSVV ’70 is om te schaterlachen

Omruilactie bij Kagia

Must Read