zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, aflevering 3, 18-25 augustus

Lopend Vuurtje, aflevering 3, 18-25 augustus

-

Een nieuw seizoen Lopend Vuurtje. Jarenlang heeft Ruud Fray de websites van ‘onze’ clubs uitgeplozen, Twitter (sindskort X) op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Een formule die alom meer dan gewaardeerd werd en wordt. Daar gaat LeidenAmateurVoetbal mee door, niet door Ruud (hij blijft op andere fronten actief binnen LeidenAmateurVoetbal), maar door Cees Mentink, die zijn serie ‘Helden’ heeft beëindigd en popelt om Lopend Vuurtje – net als Ruud – tot zijn ‘kindje’ te maken. Missen jullie iets in Lopend Vuurtje, laat het weten. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering 3 – seizoen 2023-2024 – 18-25 augustus

Wijnand Steggerda nieuwe voorzitter LSF

Een nieuw gezicht en toch ook niet. Wijnand Steggerda is de nieuwe voorzitter van de Leidse Sportfederatie (LSF). Hij volgt Paul Goulmy op, die een stapje terug doet, maar wel aanblijft als bestuurslid. Steggerda zat de afgelopen jaren ook al in het LSF-bestuur. De geboren en getogen Leidenaar is al meer dan 40 jaar lid van TPC Unicum en was daar onder meer voorzitter. In het dagelijkse leven helpt hij organisaties hun digitale dienstverlening te verbeteren. De LSF heeft als doel de sport in algemene zin in Leiden te bevorderen. De LSF is een adviesorgaan van het College van Burgemeester en Wethouders in Leiden en de behartiger van de algemene belangen van de Leidse sportverenigingen, sportkoepels en ongeorganiseerde sporters. Ook voetbalclubs kunnen met specifieke vragen, wensen en problemen terecht bij de LSF.

Dennis Bos is terug bij Koudekerk

Heel goed nieuws heeft voorzitter Technische Commissie Michel Vergunst van Koudekerk te melden. Dennis Bos keert het aanstaande seizoen terug bij de club. Hij wordt assistent-trainer van Jarno Verweij bij het eerste en zal samen met de andere stafleden een belangrijke rol vervullen bij het Onder-23-traject. Bos speelde jarenlang in de hoofdmacht, was daarna een aantal seizoenen trainer van het 2e elftal, waarna hij de overstap maakte naar Kickers ’69. ‘Dennis gaat komend seizoen de opleiding UEFA B volgen,’ aldus Vergunst. ‘2023-2024 zal voor hem in het teken staan van zijn verdere ontwikkeling.’ Met Bos is de technische staf met Jarno Verweij (hoofdtrainer), Daniël Wildschut (fysieke trainer en assistent-trainer), Mitchell Rosdorff (trainer 2e elftal en video-analist), en de keeperstrainers Rob Platteel en Tony van Ooi, compleet. Technisch Commissielid Ronald Rosdorff: ‘Wij zijn goed bezig bij Koudekerk. De komende anderhalf jaar werken wij knetterhard aan het verder ontwikkelen van zowel spelers als stafleden. Daarmee leggen wij een basis voor de toekomst.’

Henk Griffioen (met pet), teammanager van het 1ste van Koudekerk, schudt de hand van Dennis Bos, assistent-trainer van Jarno Verweij.

Stefan van de Weijden Scheidsrechtercoördinator DoCoS

De nieuwe man is gevonden, de taak duidelijk op papier gezet, contracten getekend, het glas kan geheven worden. Stefan van de Weijden is de nieuwe Scheidsrechtercoördinator (fijn scrabble-woord!) van DoCoS. Hij volgt Guido Scholtes op die vorig seizoen stopte. Stefan is een bekende bij de club en een ingewijde op dit belangrijke terrein. Zonder scheidsrechter kan er immers niet gevoetbald worden. Stefan vervulde deze functie al eerder. De 32-jarige Stefan is een kwart eeuw aan DoCoS verbonden. Pas 7 jaar en hij speelde al in F2, op 12-jarige leeftijd floot Van de Weijden zijn 1ste wedstrijd. Met 16 jaar leidde hij wedstrijden voor de KNVB. Van de Weijden senior is trainer en scheidsrechter geweest, moeder was bestuurslid meiden/vrouwenvoetbal, actief voor de EHBO en had zitting in de Commissie Haring en Wittebrood Toernooi. Zus Dorien speelt in Vr2, zus Yvonne heeft de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Naast coördinator blijft Stefan actief in het kader van het project Jeugd fluit Jeugd.

Scheidsrechtercoördinator Stefan v/d Weijden terug op zijn vertrouwde plek. DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk (rechts) is wat blij dat deze belangrijke functie zo’n sterke invulling krijgt.

De jaarlijkse strijd om de Vossencup barst los

‘Op zaterdag 26 augustus is het weer zover! De jaarlijkse strijd om de Vossencup tussen FC Oegstgeest en ASC. Dit jaar is het weer de beurt aan FC Oegstgeest om de wedstrijd en alles daar omheen te organiseren op Sportpark de Voscuyl. De afgelopen jaren is het altijd gelukt om de Vos te winnen. Naar verwachting ook dit jaar. Tenminste wanneer jullie er allemaal bij zijn om de Heren van onze club aan te moedigen naar de overwinning.’ Zo kan die wel weer, aldus een woordvoerder van ASC. ‘Zo’n peptalk voor eigen gelederen is een extra inspiratie en motivatie om FC Oegstgeest van de Vos af te houden.’ Op zaterdag 26 augustus zijn er vanaf 10.00 uur diverse jeugdwedstrijden tussen teams van FC Oegstgeest en ASC. De strijd om de Vossencup start om 17.00 uur.

De Vos, om dit edele (opgezette) dier gaat het ook dit jaar. Wie pakt zaterdag deze zo begeerde trofee? FC Oegstgeest of ASC?

Bij Stompwijk’92 is ook altijd wat te doen..(link op de site!)

26 augustus, Open Dag bij EMM21

Aan activiteiten geen gebrek bij EMM21. Aanstaande zaterdag worden alle registers opengetrokken om het nieuwe voetbalseizoen spetterend van start te laten gaan. Voor de jongste jeugd en het G-voetbal. Ook is er vriendinnentraining voor de meiden en hun vriendinnen, ook als ze nog geen lid zijn van EMM. Verder staat meteen de 1ste bekerwedstrijd voor de 023 op het programma en wel tegen het altijd sterke FC Lisse. Het programma van de Open Dag ziet er als volgt uit:

Mini Sports en Mini Champions League (leeftijd 3-4-5 jaar) – Vanaf 09.00 uur inloop/aanmelden, start 09.30 tot ca. 10.30 uur. Jeugdtraining/spelvormen/wedstrijd (jongens en meisjes (leeftijd 6-7-8 jaar) – Vanaf 10.30 inloop/aanmelden, start 11.00 tot ca. 12.30 uur. Vriendinnen ‘training’ voor meiden en vriendinnen (leeftijd 7 t/m 13 jaar) – Vanaf 10.30 inloop/aanmelden, start 11.00 tot ca. 13.00 uur.

G-voetbal (voetbal voor mensen met een beperking – Vanaf 10.30 inloop/aanmelden, start 11.00 tot ca. 13.00 uur. Bekervoetbal EMM ’21 JO23-1 – FC Lisse JO23-2, aanvang wedstrijd 11.30 uur. Het wordt een ‘werelddag’ aan de vooravond van een ‘wereldseizoen’.

Herinneringsbokaal Cees Ruis, al 76 jaar RCL lid

Dick van der Bijl, RCL-clubicoon, binnenkort afzwaaiend als voorzitter, bracht een verrassingsbezoek aan Cees Ruis. Samen met bestuurslid Mandy Pieterson overhandigde Dick een Herinneringsbokaal aan het oudste lid van de Leiderdorpse voetbalclub. Maar liefst 76 jaar stond Cees in het veld of langs de lijn. Eens RCL, altijd RCL. Niet veel clubs hebben mensen als Cees Ruis binnen hun geledingen, aldus Van der Bijl, die ook al een leven lang verbonden is aan de rood/witten. Ze namen de tijd voor de bijzondere visite, Cees, Dick en Mandy. Koffie, gebak en volop verhalen en anekdotes. Over de tijden aan de Hoogmadeseweg en De Bloemerd, de pieken en dalen van RCL, de feestavonden. Kortom, de geschiedenis  van RCL, die in 2026 een eeuw bestaat, werd van A tot Z doorgenomen. Hoogtepunt van het gezellige uurtje vormde de overhandiging van een speciaal voor Cees vervaardigde trofee. Van der Bijl refereerde met name aan de clubtrouw en clubliefde van Ruis. Die woorden stonden dan ook in hoofdletters op de bokaal.

Verrassingsbezoek voor de RCL-er in hart en nieren. V.l.n.r.: Cees Ruis, Dick van der Bijl, Mandy Pieterson.

Scheidsrechters beginnen nieuwe seizoen met barbecue

Met een culinair hoogstandje zijn de mannen en vrouwen van Scheidsrechters Vereniging Leiden en omstreken begonnen aan het nieuwe seizoen. Een betere start dan dit smakelijke eetfestijn is nauwelijks denkbaar. Aangemoedigd door hetgeen Gerda en Piet van der Meer op het menu hadden gezet, was de opkomst uitstekend. Strikt op tijd waren de fluitisten aanwezig in het eigen onderkomen aan de Boomgaardlaan in Leiderdorp. Gebruind, in opperbeste stemming en gretig om weer aan hun taak te beginnen. De nieuwe spelregels waren het onderwerp van gesprek. Afgelopen donderdag na de training vertelden Ernstjan v/d Perk en Joey Waleveld alles over de nieuwe regels.

 

Bloemengroothandel H. Star blijft Valken ’68 trouw

Ook de komende 3 jaar blijft Bloemengroothandel H. Star hoofdsponsor van het 1ste en 2de elftal van Valken ’68. Met de nieuwe overeenkomst begint het familiebedrijf aan het 7de seizoen als  trotse hoofdsponsor van het vlaggenschip van de Duyfrakbewoners. Het is duidelijk dat Star Valken ’68 een warm hart toedraagt. Algemeen directeur Gerben Star spreekt van  ‘partnerschap’. De broers Gerben en Wijnand die het contract ondertekenden, zijn kind aan huis bij de club. PR-voorzitter Joost Franse is ook in zijn nopjes: ‘Wij zijn blij  dat zoveel ondernemers deel willen uitmaken van het succes dat wij momenteel hebben. Onze jeugd groeit steeds verder, mede door de bijdrage van betrokken organisaties. Met de nieuwe overeenkomst van H. Star blijft er een mooie verbintenis in stand met een échte Valkenburgse onderneming. Hier bouwen we graag verder op voort.’

Een mooi moment. Bloemengroothandel H. Star blijft weer 3 jaar als hoofdsponsor verbonden aan Valken ’68. V.l.n.r.: Gerben Star (algemeen directeur H. Star), Wijnand Star (commercieel manager H. Star) en Joost Franse (voorzitter PR-commissie Valken ’68)

 

 Frits Wentholt, de nieuwe voorzitter van RCL?

De kogel is door de kerk. Althans, daar lijkt het heel sterk op. Na een zoektocht van enige maanden en gesprekken met mogelijke kandidaten, heeft Frits Wentholt de vinger opgestoken en gezegd: ‘Ja, ik wil de voorzittershamer overnemen van Dick v/d Bijl.’ Bij RCL ging een gejuich op. Frits is geen onbekende bij de Bloemerd-club. Elk zaterdag pakt hij bij RCL als scheidsrechter zijn partijtjes mee. In de aanloop naar zijn officiële benoeming loopt hij mee met het bestuur en gaat hij in gesprek met sleutelfiguren en leden van RCL. Bij een positieve uitkomst van beide kanten, draagt het bestuur Frits voor voor de functie-met-de-hamer. Dit zal naar verwachting medio november zijn, tijdens de Algemene Ledenvergadering.

 

UVS doet een oproep, woorden verder niet echt nodig..

Must Read