donderdag, juni 13, 2024
HomeOverigKrakerrr van de WeekKrakerrr van de Week: Hazerswoudse Boys- Bernardus

Krakerrr van de Week: Hazerswoudse Boys- Bernardus

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de ontmoeting in de vijfde klasse A tussen Hazerswoudse Boys en Bernardus. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met spelers Ties Tijssen (Hazerswoudse Boys) en Roel van der Zon (Bernardus) vooruit naar de wedstrijd.

Komende zaterdag is het dan eindelijk zover. De wedstrijd waar voetbalminnend Hazerswoude al tijdenlang handenwrijvend naar heeft uitgekeken: Hazerswoudse Boys tegen Bernardus. Omdat beide clubs in het verleden op een andere speeldag uitkwamen, Bernardus stapte pas enkele seizoenen geleden over naar de zaterdag, is het tot nu slechts één keer eerder voorgekomen, dat de rivalen elkaar in competitieverband zijn tegengekomen. Op 2 november 2019 speelden de teams op het Bernardus-complex aan de Rijndijk met 3-3 gelijk, maar door de coronamaatregelen kwam het dat seizoen niet tot een terugwedstrijd aan de Sportparklaan in Hazerswoude-Dorp.

Alsof de wedstrijd op zich al niet bijzonder genoeg is, heeft de komende dorpsderby voor speler Hazerswoudse Boys-speler Ties Tijssen nóg een extra tintje. De 23-jarige Tijssen woonde tot zijn 12e jaar in Hazerswoude-Dorp, dus de keuze voor de zwart-witten was voor de kleine Ties (foto hieronder) dan ook zeer vanzelfsprekend. Tijssen verhuisde daarna naar Hazerswoude-Rijndijk, alwaar ook de thuisbasis van Bernardus is gevestigd.

,,Ja, wat dat betreft ben ik een beetje een buitenbeentje. Voor de Dorpers ben ik een Rijndijker en voor de Rijndijkers ben ik een Dorper. Ik speel dus altijd een uitwedstrijd, haha. 9 december 2023 staat sinds het begin van het seizoen rood omcirkeld in mijn agenda, maar dat zal voor de spelers van beide teams gelden, schat ik zo in.”

Afgelopen zaterdag zat je tegen LSVV’70 op de bank, had dat te maken met een blessure?

,,Nee hoor, ik ben fit, maar we kennen dit seizoen een ‘socaal wisselbeleid’. Er is voor gekozen dat de spelers bij toerbeurt op de bank zitten en vorige week was het dus mijn beurt. Ik weet dat dit wisselsysteem niet vaak bij standaardteams wordt gehanteerd, maar voor ons werkt dit goed. We hebben een spelersgroep van rond de 18 spelers, die qua niveau min of meer gelijkwaardig zijn en zo krijgt iedereen zijn speeltijd. Ik had tegen LSVV’70 graag mee willen doen, maar nu heb ik wel de zekerheid dat ik tegen Bernardus speel. Deze wedstrijd wil geen enkele speler vanaf de bank meemaken.’’

Vervolgend: ,,Ik denk dat LSVV’70 en SJC onderling gaan uitmaken, wie er kampioen gaat worden in onze klasse. Daarachter zijn er een aantal teams, waaronder Bernardus en wij, die gaan strijden om plek 3, een klassering die waarschijnlijk recht geeft op een plek in de nacompetitie. We zijn vorig seizoen gedegradeerd uit de vierde klasse en willen het liefst zo snel mogelijk weer terug. Als het niet lukt via een kampioenschap, dan moet het maar via de nacompetitie. Daarom is, naast alle sentimenten, de wedstrijd tegen Bernardus erg belangrijk. Als we winnen slaan we een gaatje van vijf punten met Bernardus en gaan we met een lekker gevoel de winterstop in.”

Hoe schat je de sterkte van Bernardus in?

,,Bernardus is een ploeg die het vooral van haar inzet moet hebben en wat minder creativiteit dan wij in huis hebben. Wij bezitten beide kwaliteiten, dus daar moeten wij ons voordeel mee gaan doen.”

Tot slot, wat gaat het worden zaterdag?

,,Als beide clubs hun normale niveau halen, dan denk ik dat wij aan het langste eind gaan trekken. Met alle respect voor Bernardus, maar ik denk dat wij met 4-0 gaan winnen en als het even kan ook nog met een doelpunt van mij. Hopelijk hebben we zaterdag mooi voetbalweer met veel publiek langs de kant. Ik verwacht en hoop dat we op ons hoofdveld kunnen spelen, want dit soort wedstrijden wil je liever niet op een bijveld spelen. Hoe het ook afloopt; na de wedstrijd drinken we gezellig een biertje met elkaar, want uiteindelijk gaat het maar om een potje voetbal”, aldus de accountmanager bij Zandbergen World’s Finest Meat tot besluit.

De 31-jarige Van der Zon (foto hieronder) is ruim tien jaar lid van de Bernardus-selectie, maar de Rijndijker kende de afgelopen seizoenen veel blessureleed. Een gecompliceerde(achterste kruisband) blessure hield hem 1,5 jaar uit de roulatie, maar sinds dit seizoen lijkt Van der Zon weer helemaal terug te zijn. Afgelopen zaterdag had Van der Zon met zijn, door medespelers luid bejubelde, doelpunt (zijn laatste treffer voor de Bernardus-hoofdmacht dateerde alweer van 9 jaar geleden) een belangrijk aandeel in de zege van team op DVC uit Delft. Hoe beleeft hij de komende ontmoeting?

,,Voor mij is het een extra beladen treffen, want de wedstrijd van vier jaar geleden tegen Hazerswoudse Boys moest ik vanwege een voetblessure missen. Nu krijg ik alsnog de kans om voor het eerst deze dorpsderby mee te maken. Wij hebben het altijd over ‘die jongens van over de bielzen’ (Hazerwoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp worden gescheiden door een spoorbaan, SN), als we het over Hazerswoudse Boys hebben. Een beetje dollen natuurlijk, maar dat hoort erbij. De clubs gaan vriendschappelijk met elkaar om, maar zaterdag telt alleen de winst.”

Vervolgend:,, Zegt Ties dat Hazerswoudse Boys met 4-0 gaat winnen? Ik waag me niet aan een voorspelling, maar we gaan het zien. Ik vind het trouwens wel leuk dat Ties dit roept, want dat geeft ons ook de kans om hem na afloop keihard uit te lachen, nietwaar? Wij zijn er natuurlijk ook op gebrand om met een resultaat van het veld te stappen. Mijn mening is dat beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn. We staan slechts twee punten achter Hazerswoudse Boys, dus bij winst passeren we ze op de ranglijst. Dat zou een mooi scenario zijn en daar gaan we vol voor, kan ik je verzekeren. Misschien hebben zij wat meer technische spelers dan wij, maar in dit soort wedstrijden komt het vooral op andere dingen aan. Uiteindelijk gaat de wedstrijd ook om het officieuze kampioenschap van Hazerswoude. Je krijgt daar geen extra competitiepunten voor, maar als we zaterdag met de overwinning terugkeren in de Bernardus-kantine, dan zal de winst aanvoelen als een dikke kerstbonus’’, aldus de werkvoorbereider bij Heembouw tot besluit.

Note redactie: wij staan open voor leuke foto’s en filmpjes van, tijdens en na de wedstrijd! Deze kunnen dan na het weekend posten!

Must Read