maandag, februari 26, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand november: Timmer & Bouwbedrijf R. Devilee

LAV-sponsor van de maand november: Timmer & Bouwbedrijf R. Devilee

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij Ronald Devilee van Timmer & Bouwbedrijf R. Devilee.

Ronald, kun je wat vertellen over jouw voetbalverleden en jouw betrokkenheid met het amateurvoetbal in de regio?

Ronald: ,,Ik ben al 40 jaar lid van DoCoS en voetbal daar nog steeds. Ik ben daar ooit begonnen als jongetje van 8 jaar en ben de club sindsdien trouw gebleven. Op mijn 15e speelde ik al in DoCoS 1 en heb uiteindelijk 12 seizoenen in het eerste elftal gespeeld. Na mijn selectietijd ben ik gaan afbouwen bij de lagere teams van DoCoS en tegenwoordig speel ik in de 45+competitie op de vrijdagavond. Zolang ik me fit voel, dan wil ik daarmee door blijven gaan. Lekker een balletje trappen aan de eind van de werkweek.”

Vervolgend: ,,Naast het voetbal ben ik trouwens ook bij het korfbal betrokken. Ik kom uit een korfbalfamilie en heb zelf ook een paar jaar gekorfbald bij Zuiderkwartier. Nadat mijn dochter bij KZ/De Danaïden ging korfballen, kwam ik weer met die sport in aanraking en sinds twee maanden ben ik daar voorzitter. Korfbal is op allerlei gebied een hele andere sport dan voetbal. Bij voetbal gaat het er vaak ‘recht voor zijn raap’ aan toe, terwijl bij korfbal er veel voorzichtiger met elkaar wordt omgegaan. Ik weet niet wat beter is, misschien kunnen beide sporten op dat vlak nog iets van elkaar leren. Er is overigens ook een overeenkomst tussen de voetbal –en korfbalclubs in Leiden. Net als in de Leidse voetbalwereld zijn er de laatste jaren veel fusies geweest in het Leidse korfbal. Tegenwoordig zijn er nog maar drie korfbalclubs in Leiden over: Pernix, Sporting Trigon en KZ/De Danaïden.”

Ronald, kun je wat vertellen over de ontstaansgeschiedenis van jouw bedrijf?

Ronald: ,,Ik heb jarenlang in loondienst gewerkt in de bouw, maar heb altijd de ambitie gehad om ooit voor mezelf te beginnen en heb uiteindelijk in 2009 die stap gezet. Je krijgt dan te maken met hele nieuwe dingen, zoals administratieve zaken, waar je als werknemer geen omkijken naar hebt. Dat is even wennen in het begin, maar na een tijdje heb je dat wel onder de knie. In de bouw heb je te maken met goede en slechte tijden. Momenteel gaat het goed in de bouw, maar ik realiseer me altijd dat er ook weer mindere tijden kunnen komen. Ik heb zelf, toen nog als beginnend ondernemer, de bouwcrisis meegemaakt en heb dus ook de andere kant van de medaille meegemaakt. Uiteindelijk kom je als daar als ondernemer én als mens sterker uit en leer je ook om te relativeren. Al met al ben ik blij dat ik deze stap toen heb gezet. Wat klanten van mij kunnen verwachten? Bij mij is het: ’afspraak is afspraak’ en staat de klant voorop. Als ‘de klus’ klaar is, neem ik altijd contact met de klant om zeker te weten of alles naar tevredenheid is gegaan.”

Hoe ben je eigenlijk bekend geraakt met LeidenAmateurVoetbal en wat heeft je doen besluiten om LAV-sponsor te worden?

Ronald: ,,Ik ging regelmatig met mijn broer Bram, die BC-lid is bij LeidenAmateurVoetbal (Bram Devilee van DCA HR Advies, SN), mee naar sponsoruitjes. Ik kan me een tripje naar de KNVB in Zeist nog goed herinneren. We kregen te zien wat er achter de schermen bij het VAR-centrum gebeurt, dat was heel interessant om te zien. Dat waren leuke avonden en ik kwam daar veel jongens tegen waar ik zelf nog mee had gevoetbald. Toen ik werd benaderd om ook aan te sluiten als BC-lid hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik wil als ondernemer uit de Leidse regio graag mijn steentje bijdragen en hoop dat LeidenAmateurVoetbal nog in lengte van dagen mag doorgaan’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

Timmer & Bouwbedrijf R. Devilee

Tel. 06-53330469

Must Read