donderdag, mei 2, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory na rust voorbij UNO (0-2)

Football Factory na rust voorbij UNO (0-2)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Football Factory ging afgelopen zaterdag op bezoek bij UNO. De Leidenaren behaalden een regelmatige 0-2 overwinning op de Hoofddorpers en hielden door deze zege lijstaanvoerders Sportief en MMO, die allebei ook hun wedstrijd wonnen, in het vizier.

Football Factory –speler Pieter Maat (foto) was kort na afloop van de wedstrijd nauwelijks bekomen van de natte voetbalmiddag in Hoofddorp. Maat: ,,Vooral in de eerste helft was het, mede door de barre weersomstandigheden, van beide kanten heel slecht. Het veld van UNO ligt op een open vlakte en door de hevige regen en harde wind  was het vandaag verschrikkelijk om daar te voetballen. Ik heb zoiets zelden als speler meegemaakt.”

,,In de tweede helft ging het van onze kant wel wat beter en na een kwartiertje spelen kwamen we na een doelpunt van mij op een 0-1 voorsprong. Ik kon de bal van dichtbij binnenglijden, nadat de UNO-keeper een vrije trap van Victor Trauer niet goed had verwerkt. Na dit doelpunt waren we duidelijk de sterkere ploeg en niet veel later kwamen we via een mooi doelpunt van Kai Mihels op 0-2. De wedstrijd was hierna wel gespeeld en we zijn verder niet in de problemen gekomen.”

,,Volgende week spelen we tegen MMO, een wedstrijd die we moeten winnen om nog kans te maken op de titel. We staan, met nog zes wedstrijden te spelen, vijf punten achter op Sportief en MMO. Zij spelen ook nog tegen elkaar, dus het zal een spannend competitieslot gaan worden is mijn verwachting. We hebben het dus niet meer helemaal in eigen hand, maar we gaan er in ieder geval alles aan doen om de laatste wedstrijden van het seizoen te winnen’, aldus de verkleumde verdediger tot besluit.

UNO – Football Factory 0-2 (0-0) 60. Maat 0-1, 65. Mihels 0-2.

Basisopstelling Football Factory:McTurk, Vande Ryse, Maat, Den Broeder, De Jongh, Mihels, Lion, Milani, Boukhedmi, Olivieri, Trauer.