HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory houdt hoop op titel na doelpuntrijke wedstrijd

Football Factory houdt hoop op titel na doelpuntrijke wedstrijd

-

Vijfde Klasse A (zaterdag) – Op het regenachtige Universitair Sportcentrum heeft de thuisploeg zelfvertrouwen getankt ondanks een stroeve wedstrijd tegen Vogelenzang. Met een schuin oog kijkend naar de concurrentie, Sportief en MMO, die komend weekend een belangrijke wedstrijd zullen spelen voor het kampioenschap, ziet Football Factory een kleine kans om stiekem de titel naar zich toe te trekken. Door de vele goals, hetgeen niet vaak voorkomt dit seizoen, van de Leidse ploeg in de wedstrijd tegen Vogelenzang is er nog steeds geloof op een fraai einde.

De openingsfase van de wedstrijd was veelbelovend. Beide teams legden veel intensiteit op de mat waarbij er veel ruimtes vielen. Zo kon de openingstreffer ook niet lang uitblijven en was het na een klein kwartier spelen al raak. Met een diepe bal over de laatste linie van de verdediging van de bezoekers had Kei Mihels de tijd en ruimte om de bal over de doelman heen te stiften: 1-0.

Vogelenzang wist nog weinig te creëren, maar door een snelle omschakeling en een steekbal wist Marijn van Mulligen de bal links naast de keeper te schuiven en de score gelijk te trekken: 1-1. Vijf minuten later kon Pim de Koning op een identieke manier weer uit de omschakeling scoren: 1-2. Zo was Football Factory twee keer niet attent en twee keer leidde het tot een tegendoelpunt.  ,,Ze lieten hun spits ietwat inzakken waardoor ze de steekbal konden geven op hun buitenspelers en daar zijn we twee keer ingetrapt.” Dit vertelde de aanvoerder van Football Factory, Pieter Maat, na afloop van de wedstrijd.

De thuisploeg nam na deze twee dompers het heft weer in eigen handen en zette de bezoekers onder druk. Dit zorgde tien minuten voor het rustsignaal voor de gelijkmaker in de wedstrijd. Na een voorzet vanaf de rechterflank en een goede loopactie wist Mihels de bal in één keer achter de doelman te schuiven nadat hij alleen voor de keeper was gezet: 2-2.

Voor het einde van de eerste helft ging het alle kanten op. Beide teams wilden graag opnieuw de voorsprong pakken. Dit fanatisme leidde vlak voor rust nog tot een opstootje waaraan goed te zien was dat allebei de ploegen zich niet gewonnen gaven.

Echter kwam Football Factory beter de kleedkamer uit dan Vogelenzang en bracht de aanvoerder zijn ploeg al snel op voorsprong: 3-2. ,, Het was een prima vrije trap van Jonas Boukedmi van een metertje of veertig. Hij slingerde hem goed voor en hij kwam precies op m’n voet terecht op het moment dat ik inliep”, aldus Maat over zijn doelpunt.

Enkele minuten later werd de wedstrijd ook meteen beslist door een prachtig afstandsschot van Mihels, die daarmee zijn derde van de wedstrijd binnen legde: 4-2. Vlak hierna kreeg de man van de wedstrijd nog een publiekswissel na last te hebben van kramp.

Na deze overwinning staat Football Factory er nog altijd alleraardigst bij. ,, Wij staan er vrij positief in ondanks dat we het niet in eigen hand hebben. Wij moeten gewoon alle punten pakken en hopen dat er volgende week bij de wedstrijd MMO en Sportief iets goeds gebeurt voor ons. In dat geval hebben wij zeker nog kans op het kampioenschap. Die moed houden we er in ieder geval in”, aldus een blije Maat.

Football Factory – Vogelenzang 4-2 (2-2). 12. Mihels 1-0, 21. Van Mulligen 1-1, 26. De Koning 1-2, 36. Mihels 2-2, 47. Maat 3-2, 50. Mihels 4-2.

Basisopstelling Football Factory: Sels, Van de Ryse, Maat, Den Broeder, Milani, Lion, Velt, Oliveri, Boukhedmi, Mihels, Van den Akker.

Basisopstelling Vogelenzang: Roelen, T. Van Haaster, Verhoeve, Juffermans, Verzijden, Frumau, M. Van Haaster, Teeuwen, Van Saase, Van Mulligen, De Koning.