maandag, mei 20, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryKrakerrr van de week: Football Factory- MMO

Krakerrr van de week: Football Factory- MMO

-

In de Krakerrr van de Week richten we deze week onze pijlen op de vijfde klasse, meer in het bijzonder op het treffen tussen Football Factory en MMO. Beide ploegen hopen terug te keren naar de vierde klasse. Alle andere regioclubs gaan als gewoonlijk mee in de voorbeschouwingen op deze website.

Na vijf opeenvolgende zeges gaat MMO, medekoploper in de vijfde klasse A, komende zaterdag op bezoek bij naaste achtervolger Football Factory. De thuisclub dient absoluut de drie punten te pakken om nog kans te maken op het behalen van de titel. Voor de Hoogmadenaren is een overwinning eveneens een must om zodoende concurrent Sportief bij te blijven benen. Een vooruitblik met Martijn van den Akker (FF) en MMO-middenvelder Danny Hoogenboom.

De 29-jarige Van den Akker behoort langzamerhand tot het meubilair bij de Leidenaren: ,,Ik speel nu al een jaar of acht bij de club en ik ben de oudste van de groep. Daar wordt natuurlijk wel eens een grapje over gemaakt, maar ik voetbal nog altijd met veel plezier en ik ben met mijn spelinzicht en doorzettingsvermogen zeker nog van waarde voor het team. We hebben een jong elftal en daarbij moet de boel wel eens op scherp worden gezet. Wat dat betreft ben ik ook een soort verlengstuk van Pieter van Schie, onze trainer. Dit seizoen sta ik meestal als één van de controleurs op het middenveld opgesteld, maar daarvoor was ik steeds rechtsback. Dat begon al bij Overbos, mijn eerste club, in Hoofddorp. En toen ik later voor mijn studie vanuit die plaats naar Leiden verhuisde, was dat bij Lugdunum ook het geval. Daar heb ik eigenlijk maar één seizoen gespeeld. Na een tussenjaar in het buitenland vroeg Nino Poulina, die ik al kende, me om bij Football Factory te komen spelen. Hij was er destijds trainer. En zo ben ik dus bij de club beland. Ik voetbal er nu nog steeds met veel plezier.”

,,Vorig jaar was dat natuurlijk wel even minder”, vervolgt Van den Akker. ,,De degradatie was een vervelend toetje. Maar goed, we hebben dit seizoen met nogal wat wisselingen ten opzichte van vorig jaar een nieuwe start gemaakt en na een tijdje en wat veranderingen qua opstelling toonden we ons toch redelijk stabiel. Voetballend behoren wij zeker tot de betere ploegen. We moeten het van het collectief hebben. Onze kracht is ook dat we maar weinig doelpunten tegen krijgen. We geven bijna niets weg. En scoren doen we altijd wel, maar niet al te veel. Daarom winnen we meestal met bescheiden cijfers. Als we verliezen is dat steeds bij uitwedstrijden, en dan op gewoon gras. En ook nog eens bij slecht weer. Zo kregen we kort geleden een pak slaag bij Terrasvogels: 4-1. We zullen daar toch iets op moeten vinden, wij als een soort luxe voetballers.”

In het dagelijks leven is Van den Akker werkzaam bij Kansspelautoriteit in Den Haag: ,,Wij houden ons bezig met alles wat met gokken te maken heeft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de controle op de casino’s, matchfixing, het voorkomen van witwassen, enzovoorts. Onze werkzaamheden vinden voornamelijk plaats op ons kantoor, maar soms gaan we ter controle ook op bezoek. Het is leuk werk.”

Voor wat betreft zijn inspanningen op het voetbalveld kijkt de import-Leidenaar hoopvol uit naar het restant van het seizoen: ,,In het begin was het even zien wat we konden verwachten. Maar snel werd duidelijk dat er voor ons toch wel iets te halen viel. En dat gevoel is alleen maar gegroeid. De hoop om omhoog te komen is er, maar we zijn met onze achterstand van vijf punten op de koplopers deels afhankelijk van andere teams. Als we aanspraak willen maken op de titel is het natuurlijk wel zaak dat wij de komende pot tegen MMO winnen. Uit verloren we met 2-0. We gaan dus voor eerherstel. En thuis zijn we nog ongeslagen. Ik heb er ik alle vertrouwen in.”

Net als Van den Akker is ook Hoogenboom één van de routiniers in zijn team. De eveneens 29-jarige Hoogmadenaar is echt een kind van de club: ,,Ik heb vanaf mijn jeugd altijd bij MMO gevoetbald, bijna steeds in het eerste team van de leeftijdsgroep. Dat was ook wel logisch, omdat we als kleine vereniging vaak maar één team in zo’n categorie hadden. Toen ik een jaar of zestien was belandde ik in de seniorenselectie en zo kwam ik vlot daarna in het eerste elftal. Dat was op tijd om het kampioenschap in de vierde klasse mee te maken. Het was voor de club sowieso een mooi jaar, omdat ook het tweede elftal de titel pakte. In de jaren erna maakte ik steeds deel uit van MMO 1. Ik ben dus één van de meer ervaren spelers. Ik sta centraal op het middenveld, waar ik voornamelijk als stofzuiger en controleur opereer. Ik blijf meestal redelijk achterin hangen. We hebben goede, snelle voorwaartsen en een paar aanvallend ingestelde middenvelders. Vandaar.”

Ondanks zijn voornamelijk defensieve rol tekende Hoogenboom dit seizoen al voor twee treffers: ,,Tja, dat waren twee strafschoppen. In de allereerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Zwanenburg, kregen wij er twee en die benutte ik beide. Het is niet zo dat ik ze altijd neem, hoor. We hebben – zeg maar – drie spelers die wel een penalty willen trappen. Als we er één toegekend krijgen bepalen we onderling even wie ‘m neemt. Het is een kwestie van wie het meeste vertrouwen heeft op dat moment. Als je niet lekker in de wedstrijd zit laat je het dus aan een ander. In onze vorige ontmoeting met Football Factory bijvoorbeeld nam Jelle van Tol ‘m. Met succes.”

,,Onze degradatie van het afgelopen seizoen willen we graag rechtzetten”, gaat Hoogenboom verder. ‘’We hadden toen te kampen met een hoop blessuregevallen. Het bleek steeds lastig een fit team op de been te brengen. Dat is dit jaar wel anders. Er is een groep vanuit de jeugd doorgestroomd en nu beschikken we over een brede selectie van op dit moment zo’n twintig fitte spelers. Concurrentiestrijd voldoende dus. Het is een luxe probleem voor onze trainer Yorick Boon. We startten deze competitie ook uitstekend met negen gewonnen wedstrijden op rij. Twee daarvan tellen niet meer mee, omdat die ploegen zich hebben teruggetrokken. Daarna kenden we een mindere periode, waarin we tweemaal verloren en twee keer gelijkspeelden. Gelukkig pakten we daarna de draad weer op met vijf opeenvolgende overwinningen, waardoor we nu gedeeld eerste staan. Sportief staat op basis van een beter doelsaldo wel bovenaan, maar die krijgen we nog thuis. We hebben dus alles in eigen hand.”

,,Het is natuurlijk wel zaak dat we dan ook komende zaterdag van Football Factory winnen”, vertelt de bij Hiltermann Lease in Hoofddorp op de ict-afdeling werkzame Hoogenboom. ,,Thuis boekten we een terechte zege in een nogal fysieke wedstrijd, kan ik me herinneren. En alhoewel ons spel, ondanks de ruime overwinningen, de laatste tijd iets minder is, reken ik toch op de drie punten. Daar hebben we voldoende kwaliteit voor.”

De beelden van de eerste pot tussen de beide kemphanen nog even terug zien? Dat kan! Zie hier:

YouTube player

 

 

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read