donderdag, juni 13, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryLSVV’70 stuurt Football Factory terug naar de schoolbanken (9-1)

LSVV’70 stuurt Football Factory terug naar de schoolbanken (9-1)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- De Leidse studenten broedertwist stond weer op het programma en het was op voorhand een must win wedstrijd voor beide clubs. Voor de thuisclub om in het spoor te blijven van SJC na de nederlaag van vorige week tegen de Noordwijkers en FF, vorig jaar als derde geëindigd, staat ook nu weer op deze positie en wil het de aansluiting met de absolute top behouden zou er gewonnen moeten worden. Nadat de thuisclub vorig jaar in de nacompetitie al de sterkste was lieten ze er nu geen twijfel over bestaan wie de lakens uitdeelde.

Wie langs de Kikkerpolder reed en een blik wierp op het door kunstlicht verlichte veld zou zich bij de Spakenburgse derby kunnen wanen voor een wedstrijd tussen ‘”de rooien” en “de blauwen”, alleen staan daar met gemak achtduizend man langs de lijn en dat was in Leiden niet het geval, al kan dat ook aan het weer gelegen hebben.

De roodhemden schoten uit de startblokken, zelfs zonder de Volendamse inbreng, gaven zij de toon aan en Ramon Weijers opende de score na vijf minuten met een strak afstandsschot. Even daarvoor had hij al proef geschoten met een totaal mislukt schot. De cultclub bleek heel effectief, al werd het bij de 2-0 behoorlijk geholpen door een verdediger van FF die de bal aan Ruben van der Zee gaf die Jiddo Doornenbal een niet te missen kans gaf al ging het door zijn getreuzel nog bijna mis.

Ondanks deze tussenstand was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd en de aansluitingstreffer van Daily Hoogkamer was dan ook terecht, de spits punterde de bal in de uiterste hoek 2-1. Na ruim een half uur kregen de bezoekers vanaf randje strafschopgebied twee vrije schietkansen en vooral de miraculeuze redding van sluitpost Dammes Waasdorp mocht er zijn.

Pieter van Schie en Freek Jansen op archieffoto, nacompetitie ’22-’23

Centrale verdediger Phaedon den Broeder: ,,We hadden er in de rust nog alle vertrouwen in en de gedachte aan de wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys kwam ook even in ons op, waar we na een 0-2 achterstand nog met 4-2 wonnen. Maar als het tien minuten na rust al weer 4-1 staat, dan weet je dat het moeilijk wordt. Daily kreeg nog een grote kans, alleen daar bleef het in de tweede helft wel bij. We gingen op een gegeven moment met drie verdedigers spelen en toen was het helemaal open huis bij ons. We moeten ons gewoon richten op de bovenste plaatsen en hopelijk halen we dan weer de nacompetitie en daar heb ik zelfs na vandaag toch nog goede hoop op.”

De gehele tweede helft was één grote speeltuin voor de roodwitten. Doornenbal bleek uiteindelijk een hattrick gescoord te hebben, waar vooral de 8-1 een beauty was met, voor de ouderen onder ons, een “Madjer” goal. Van der Zee bekroonde zijn prima wedstrijd ook nog met twee doelpunten. Centrale middenvelder Weijers liet ook drie doelpunten aantekenen ,, Heerlijk om er drie te maken waaronder twee van buiten de 16, vooral de laatste zat er heerlijk in. Het hadden er zelfs vier kunnen zijn als ik de tweede penalty ook had mogen nemen, maar het tekent de sfeer bij ons dat iedereen elkaar wat gunt, al moet onze trainer hem dan wel natuurlijk maken. Dit is mijn eerste jaar hier en het bevalt prima. Acht jaar geleden had  Freek Jansen mij al gevraagd om te komen, maar toen was ik nog heel fanatiek en wilde voor het hoogste gaan. We moet gewoon blijven winnen, want we gaan voor promotie, ook na de wat ongelukkige nederlaag van vorige week. Nu gaan we eerst genieten in de kantine en daarna gaan we met een groot koppel naar The Duke, lekker Feyenoord kijken en buiten onze groep komen we daar altijd wel leuke mensen tegen.” Uiteraard gunde Jansen zichzelf ook nog wat speeltijd, aangezien zijn vader helemaal uit Doetinchem was gekomen.

Het was toepasselijk dat de wedstrijd op het terrein van Uit Vriendschap Samen gespeeld werd, want ondanks dat de frustratie bij de bezoekers soms toesloeg bleef het een sportieve wedstrijd.

Volgende week moet LSVV’70 naar Rotterdam om het op te nemen tegen GLZ Delfshaven, nu niet bepaald het prototype van een nette studentenclub (als het duel al niet wordt geschrapt, deze week volgt er een uitspraak n.a.v. eerdere vervelende gebeurtenissen). Football Factory moet zich proberen te revancheren tegen het Hazerswoudse Bernardus.

LSVV’70-Football Factory 9-1 (2-1). 9. Weijers 1-0, 19. Doornenbal 2-0, 25. Hoogkamer 2-1, 48. Van der Zee 3-1, 56. Loos 4-1. 66. Van der Zee 5-1, 70.Weijers 6-1, 73. Doornenbal 7-1, 88. Doornenbal 8-1, 90. Weijers 9-1. Scheidsrechter: Kortekaas

Basisopstelling LSVV’70: D. Waasdorp, Theunissen, Petersen, Bakker, Casteel, Weijers, Doornenbal, R. Leugering, Van der Graaf, Loos, Van der Zee.

Basisopstelling Football Factory:  McTurk, Nagy, Den Broeder, De Jongh, Loaiza, Van den Akker,Stoop, Trauer, Hoogkamer, Velt, Hentati.

 

Must Read