donderdag, juni 13, 2024
HomeNieuws diversenLugdunum en Football Factory gaan intensief samenwerken

Lugdunum en Football Factory gaan intensief samenwerken

-

Lugdunum en Football Factory hebben de intentie uitgesproken om vanaf komend seizoen intensief samen te werken. Omdat het Universitair Sportcentrum wordt verbouwd, is Football Factory op zoek naar een tijdelijke locatie. Het is de bedoeling dat de studentenvereniging tijdelijk gebruik gaat maken van de accommodatie van Lugdunum. Dit moet voor beide clubs een win-win situatie opleveren.

Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet wat betreft onderlinge afspraken. Ook is er gesproken met de gemeente over de samenwerking. Als alle partijen eruit zijn, komen de teams van Football Factory al na de zomerstop bij Lugdunum spelen. Er vanuit gaande dat de samenwerking succesvol is, blijft Football Factory bij Lugdunum spelen zolang de verbouwing van het USC duurt.

Lugdunum en Football Factory blijven zelfstandige verenigingen, maar hebben wel de intentie om echt als partners gebruik te maken van het sportcomplex. Dat betekent meer reuring op de velden en in het clubhuis en meer beschikbare vrijwilligers. Ook wordt de natuurlijke doorstroom van studentenvereniging (Football Factory) naar burgervereniging (Lugdunum) op deze manier bevorderd.

De besturen van de twee clubs hebben de afgelopen tijd uitgebreid met elkaar gesproken en kijken uit naar een plezierige samenwerking waar beide verenigingen de vruchten van plukken. Natuurlijk zal het voor iedereen ook ‘even wennen’ zijn en wordt er goed gedacht over hoe we de samenwerking zo soepel mogelijk van start kunnen laten gaan.  Zo wordt er al gekeken naar het samenvoegen van de trainings- en wedstrijdschema’s en bij de gemeente is aangegeven dat we Veld 3 weer in gebruik moeten nemen.

Heb je vragen of wil je meedenken? Daarvoor kun je terecht bij het bestuur: bestuur@lugdunum.nl.

Must Read