vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A (speeldag 10), zaterdag 2 december

Voorbeschouwing vijfde klasse A (speeldag 10), zaterdag 2 december

-

Bernardus-DVC

Een bal over de doellijn, maar niet geconstateerd door de leidsman, twee afgekeurde doelpunten waar Serge den Os zijn twijfels over had, nee, de trainer van Bernardus had bepaald zijn middag niet in Leimuiden. Het verlies tegen Kickers’69 (1-0) deed heel veel pijn. Bovendien raakte Bernardus de aansluiting met de subtop kwijt. Een fraaie zege op DVC moet een pleister op de wonde worden zaterdag. Drie punten zou tevens meer afstand tot de onderste regionen betekenen waar de oranjewitten ook niets te zoeken hebben. DVC staat achtste op vier punten van Bernardus, dus het is wel uitkijken geblazen. DVC verloor het afgelopen weekend afgetekend, 0-4, van LSVV’70, dus men zou zeggen dat de klus voor Den Os en zijn mannen te klaren valt.

SVO Buytenpark-Kickers’69

Met een glimlach stopte Kickers’69 de 1-0 zege op Bernardus in de tas. Misschien was de zege niet helemaal verdiend, maar die smaakte er niet minder om. Door het verlies van Football Factory steeg de ploeg uit Leimuiden en staat nu vierde. Een zege in Zoetermeer op Buytenpark zou een uitstekende start van de maand december betekenen en een onmogelijke klus lijkt dit op voorhand niet. De thuisploeg won slechts een keer en kreeg al 27 doelpunten om de oren. Met een beetje geluk ligt zelfs de derde stek voor Kickers’69 binnen handbereik.

Football Factory-Overschie

Mocht Football Factory het idee hebben gehad mee te kunnen draaien in de absolute top van de vijfde klasse, dan werd die illusie zaterdag in gruzelementen gespeeld door de topper met de naam SJC. Met 4-0 gingen de Leidenaren erin met boter en suiker. Geen kampioen, dan maar promoveren via de nacompetitie zal de equipe van Pieter van Schie wellicht ambiëren. Dan moet een ploeg als Overschie van het lijf gehouden worden. De bezoekers staan op drie punten en dat aantal kan zaterdag verdubbeld worden. Overschie won het vorige weekend nipt van het zwakke Delft en lijkt ook niet tot de sterkste ploegen van de afdeling gerekend te moeten worden. De degradant zal er echter absoluut geen zin in hebben opnieuw een figurant te zijn en zal er alles aan doen om de Factorianen puntloos huiswaarts te sturen.

LSVV’70-Hazerswoudse Boys

Het zou de neutrale volgers van LSVV’70 niet verbazen als de ploeg dit seizoen eindigt waar het nu staat: tweede. Of moet het sterke SJC vrezen voor de ‘hijger’? Wellicht dat Hazerswoudse Boys kan tonen dat de Leidenaars, dat tot nu toe alles makkelijk won behalve tegen de Noordwijkers, niet ongenaakbaar zijn. De Boys wonnen hun laatste vier ontmoetingen en scoorden maar liefst 26 keer. De ploeg kan dus met het nodige zelfvertrouwen het veld opgaan. Scorend vermogen genoeg zou je zeggen. LSVV’70 zal de doelpuntenmachine uit Hazerswoude wellicht relativeren door ernaar te wijzen dat zij toch echt drie keer meer het doel van de tegenstander troffen dan de formatie van Robert Swart: 36 om 33. De liefhebber van doelpunten, en wie is dat niet, zal naar de Kikkerpolder komen in de hoop om op een waar doelpuntenfestijn getrakteerd te worden.

Overig: SVV-DVV Delft

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read