donderdag, juni 13, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse BoysVoorbeschouwing vijfde klasse A (speeldag 5), zaterdag 28 oktober

Voorbeschouwing vijfde klasse A (speeldag 5), zaterdag 28 oktober

-

SJC – LSVV’70

Ondanks het feit dat er pas vier speelrondes zijn afgewerkt zijn, lijkt de voorspelling dat de kampioen van de vijfde klasse A dit seizoen uit de Leidse regio gaat komen niet erg gewaagd te zijn. De zes streekclubs bezetten alle bovenste plaatsen op de ranglijst en het krachtsverschil in de ontmoetingen met de andere opponenten in deze afdeling, voornamelijk afkomstig uit het Rijnmond-gebied, is aanzienlijk gebleken. Komende zaterdag staat er in Noordwijk een onvervalste topper op het programma, want dan treffen koplopers SJC en LSVV’70 elkaar. Beide clubs behaalden uit 4 wedstrijden 12 punten en ook het doelsaldo, SJC +16 en LSVV’70 +17, van de clubs is nagenoeg gelijk. Beide clubs ontmoetten elkaar vorig seizoen nog tegen het einde van de competitie. Op 20 mei van dit jaar waren de roodhemden de sterkste en beslechtten daarmee het degradatielot van de Noordwijkers. LSVV’70 degradeerde echter later alsnog, waardoor de clubs elkaar, nu in de vijfde klasse, opnieuw treffen. Beide teams lijken dit seizoen erg aan elkaar gewaagd. De winnaar van dit duel mag zich in ieder geval, voorlopig, de enige lijstaanvoerder van haar klasse noemen.

Football Factory – SVV

Football Factory stelde in haar laatste competitiewedstrijd wat teleur. De formatie van Pieter van Schie kwam bij het nog puntloze Delft niet verder dan een 0-0 gelijkspel en verspeelde dus mogelijk kostbare punten. Om aansluiting bij de bovenste ploegen te houden, zullen de Leidenaren ook tegen de ‘kleintjes’ punten moeten pakken en ook komende tegenstander SVV mag tot die laagvliegers worden gerekend. De Schiedammers verloren drie van haar vier gespeelde wedstrijden, alleen op bezoek bij SVO Buytenpark werd een resultaat behaald (1-4).

SVO Buytenpark – Bernardus

Bernardus kwam vorige week niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij het laag geplaatste Overschie. De bezoekers kregen na rust een veelvoud aan kansen, maar ook een strafschop in de slotfase was niet aan de Rijndijkers besteed. Door dit resultaat zag de formatie van Serge van Os koplopers LSVV’70 en SJC wat verder weglopen en bezetten nu, samen met Football Factory, de derde plek op de ranglijst. Komende opponent Buytenpark verloor haar laatste competitiewedstrijd met 6-0 van LSVV’70. De Zoetermeerders bezetten met drie punten uit vier wedstrijden plek acht op de ranglijst.

Kickers’69 – Hazerswoudse Boys

Kickers’69 startte het seizoen met een knappe uitzege bij Football Factory (1-3), maar de twee volgende competitiewedstrijden kenden voor de ploeg van trainer Angelo Leverock een wat mindere uitkomst. Tegen zowel Overschie als DVC, ploegen uit het rechterrijtje, kwamen de Leimuidenaren niet verder dan een gelijkspel. Komende tegenstander Hazerswoudse Boys, vorig seizoen gedegradeerd uit de vierde klasse, is ook nog niet echt op stoom geraakt. De openingswedstrijd van het seizoen werd nog wel gewonnen (2-4 bij Buytenpark) door de formatie van Robert Swart, maar daarna volgden nederlagen tegen SJC en Football Factory. De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen was in het (corona)seizoen 2020/2021, Hazerswoudse Boys was toen met 0-4 te sterk.

Overige wedstrijd in deze klasse: DVC – Overschie

Must Read