vrijdag, mei 24, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 18 maart

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 18 maart

-

THB- MMO

MMO heeft de schwung er weer in zitten en staat qua verliespunten op gelijke hoogte met Sportief, dat evenwel een duel meer speelde tot nu toe. Afgelopen zaterdag had de ploeg van Yorick Boon geen kind aan Kamerik en kwamen de bezoekers met een 5-1 nederlaag er nog genadig vanaf. Uiteraard mag geen team worden onderschat, maar de groenwitten zouden op papier komende zaterdag door moeten kunnen gaan met winnen en met aansprekende cijfers ook nog. THB is de gastheer en die ploeg staat tiende en kreeg tot nu toe de meeste goals tegen. Het verloor onder meer al een keer met 13-3. Ook de laatste drie ontmoetingen van The Harlem Boys gingen verloren en daar zat een confrontatie tussen tegen een ontketend Bernardus. MMO won eerder thuis al met 5-2 en is zonder enige twijfel de favoriet voor de zege.

Football Factory- Bernardus

Football Factory kreeg j.l. zaterdag een stevige tik te verwerken. De manschappen van Pieter van Schie kregen er van langs op bezoek bij Terrasvogels (4-1). In de nababbel op onze website werd aangegeven dat de Leidenaren een offday kenden. Uiteraard zitten die er tussen, maar een eventuele titel is nu wel verder uit zicht voor de roodzwarten. De achterstand op lijstaanvoerder Sportief groeide naar acht punten, hoewel de formatie uit Noorden wel een wedstrijd meer in actie kwam. Op eigen veld zijn de Factorianen nog wel ongeslagen. Enkel Sportief haalde een punt op. Toch lijkt een nieuw positief resultaat geen zekerheid want Bernardus komt op visite. Die ploeg is zich aan het herstellen van een zeer moeizame eerste seizoenshelft. Althans, na een vlotte start kwam de klad erin. Inmiddels is een opmars ingezet en zo wil de brigade van Patrick Kuipers zich graag mengen in de strijd om de derde periodetitel. Er wordt eenvoudig gescoord de laatste tijd en dus mag een boeiende wedstrijd worden verwacht omdat Football Factory vaak juist weinig weggeeft. De heenwedstrijd leverde een 1-3 zege op voor de huidige nummer drie.

Overige wedstrijden: De Rijnstreek- Terrasvogels, Sporting Martinus- UNO, Zwanenburg- Vogelenzang.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read