maandag, mei 20, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 22 april

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 22 april

-

Football Factory- Vogelenzang

In het relatief korte bestaan smaakte Football Factory nooit het zoet van een prijs. Wel degradeerden de Leidenaren uit de vierde klasse, maar in een klasse lager gaat het dit seizoen beduidend beter. Sterker nog, na de nederlaag van Sportief afgelopen zaterdag en de eigen winst op MMO eerder is er hoop dat de terugkeer naar de vierde klasse kan plaatsvinden. Wel hebben de roodzwarten een achterstand van vijf punten, maar men kwam wel eenmaal minder in actie. Daarbij komt dat Sportief en MMO elkaar nog treffen. Dat neemt niet weg dat Football Factory toch eerst zelf zal moeten blijven winnen. Dat lijkt zaterdag niet onmogelijk want laagvlieger Vogelenzang komt op bezoek. Die ploeg staat slechts tiende, maar won j.l. zaterdag wel overtuigend van staartploeg Sporting Martinus. In het eerste duel werd het na een spektakelstuk 3-3. Met dat resultaat zal de formatie van Pieter van Schie nu allesbehalve blij zijn. Er moet simpelweg gewonnen worden om de hoop levend te houden op de mooiste prijs.

Terrasvogels- Bernardus

Wat waren ze blij in Hoogmade in de voorbije speelronde. MMO won zelf nipt van De Rijnstreek, maar in de strijd om de titel hielp Bernardus de groenwitten uit het niet eens uit 2000 inwoners tellende dorp door Sportief gedecideerd terug te wijzen. Oranje en wit lijkt weer geheel boven Jan te zijn en doet prima mee in de strijd om de derde periodetitel. De ploeg scoort er lustig op los en op Sportief na is het de meest productieve ploeg. Ondanks de huidige zesde plaats is het doelsaldo plus zeventien en dat zegt ook wel wat. Meedoen om de hoofdprijs zit er al lang en breed niet meer in, maar de vierde plaats behoort zeker nog wel tot de mogelijkheden. Bij winst op Terrasvogels wordt die ploeg mogelijk gepasseerd en wellicht ook Zwanenburg. Wel moet gesteld worden dat Bernardus in eigen huis moest passen tegen de formatie uit Santpoort- Zuid (1-2). In de derde periode vergaarde de ploeg van Patrick Kuipers al twaalf punten, drie meer dan de komende opponent. Terrasvogels verloor, opvallend genoeg, ondanks de vierde plaats al eens met 9-2, 7-1 en 5-1.

Overige wedstrijden: Sportief- UNO, Sporting Martinus- Kamerik, Zwanenburg- THB, MMO vrij

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read