donderdag, juni 13, 2024
HomeVijfde klasseMMOVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 25 maart

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 25 maart

-

Bernardus – De Rijnstreek

Bernardus had een goede start in de strijd om de derde periode, het won hierin twee wedstrijden op rij en moest afgelopen zaterdag naar concurrent Football Factory. De in vele getalen opgekomen Hazerswoudenaren zagen een flets Bernardus met minimaal verschil verliezen, mede of juist door twee benutte strafschoppen van de Leidse opponent. In de samenvatting van mediapartner Studio Alphen was de eerste wellicht gerechtvaardigd, over de tweede bestonden veel meer twijfels en als je dan ook zelf nauwelijks iets afdwingt dan ga je met nul punten huiswaarts.  Aanstaande zaterdag wacht De Rijnstreek, een ploeg die op de een na laatste plaats staat, maar de laatste wedstrijd wel van het veel hoger geplaatste Terrasvogels won. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, de ploeg van trainer Patrick Kuipers, toen nog van Ron Paling, verloor in de heenwedstrijd met 4-2.

MMO – Sporting Martinus

Na een dip rond de trainerswissel hebben de Hoogmadenaren de weg naar boven weer gevonden. De laatste vier wedstrijden werden allen in ruime winst omgezet. Groen-wit scoorde maar liefst zeventien keer, aan de productiviteit zal het dan ook zeker niet liggen en wellicht wordt deze lijn doorgetrokken als de komende tegenstander rode lantaarndrager Sporting Martinus is. De opponent uit Amstelveen speelde gezien de stand verrassend met 4-4 gelijk tegen UNO. Is de juiste focus en instelling er dan mag van de ploeg van trainer Yorick Boon worden verwacht dat deze horde met niet al veel moeite zal worden genomen. Het is wel te hopen dat Pluvius zich deze week niet al te veel meer laat zien, want met alleen natuurgras ligt een afgelasting zo maar op de loer.

UNO – Football Factory

Kijkend naar de ranglijst dan is de top twee wel enigszins uit zicht. De ploeg van Pieter van Schie staat derde en om aansluiting bij de bovenste twee te houden is een overwinning tegen Uit Nood Opgericht noodzakelijk. De Factorianen versloegen Bernardus, maar hadden hier wel twee pingels voor nodig. In Nieuw Vennep wacht een tegenstander die haar zinnen op de derde periode heeft gezet, op de ranglijst bedraagt het gat zes punten. De Leidenaren zijn gewaarschuwd want een gemakkelijke middag ligt niet in het verschiet. Mochten de drie punten mee in de tas gaan dan tankt dit vertrouwen naar de wedstrijd op 1 april als in eigen huis MMO wacht. De heenwedstrijd werd overigens met 2-1- gewonnen.

Overige wedstrijden: Sportief-Zwanenburg en Vogelenzang-Kamerik

Zie hier nog, met dank aan mediapartner Studio Alphen, beelden van het treffen tussen Football Factory en Bernardus van afgelopen zaterdag. Ook kwamen er nog twee sprekers voor de camera.

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Must Read