donderdag, juni 13, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse B, zaterdag 11 maart

Voorbeschouwing vijfde klasse B, zaterdag 11 maart

-

MMO-Kamerik

Van de top vier in de afdeling was MMO de enige club die de volle buit behaalde, een puike dag dus voor de ploeg uit Hoogmade. Het zou allemaal nog fraaier kunnen worden als ook Kamerik opzij gezet kan worden. Deze ploeg is ietwat de weg kwijt en won maar een van de laatste vier wedstrijden. MMO lijkt zich juist te herstellen van een mindere periode. De ploeg heeft weliswaar de eerste periode in de knip, maar zou toch wel erg graag het kampioenschap pakken. Virtueel staat MMO gelijk met de huidige koploper Sportief, een wedstrijd minder gespeeld, drie punten achter. Alles zelf winnen en zien wat de ploeg uit Noorden doet, te beginnen zaterdag aanstaande. In het eerste treffen maakte Met Moeite Opgericht opvallend genoeg gehakt van de komende opponent.

Terrasvogels-Football Factory

De clash tussen Terrasvogels en Football Factory is er een tussen de nummer een en twee van de tweede periode. Reel gezien zijn enkel Zwanenburg en Sportief nog concurrenten. Het aantal duels in deze tweede periode is wel uitgebouwd door de KNVB vanwege het onderweg afvallen van Bodegraven en Utrecht United. Terrasvogels staat er dan wel okay op, maar de buit is nog lang niet binnen. De nummer vijf van de reguliere ranglijst won slechts met 0-1 van hekkensluiter Sporting Martinus. Football Factory en Sportief bleven in evenwicht met elkaar en daardoor strijdt de Leidse ploeg ook nog op alle fronten mee. Winnen van de rood-zwarten blijkt dit seizoen niet eenvoudig. De formatie van Pieter van Schie verloor pas tweemaal.

Bernardus-Sporting Martinus

‘Een ander Bernardus’ werden de Hazerswoudenaren genoemd na de zege op THB. Het werd tijd ook, want wat Bernardus soms liet zien stemde bepaald niet vrolijk. Als ook staartploeg Sporting Martinus eraan moet geloven betekent dat niet alleen de derde opeenvolgende overwinning, maar ook dat de zon echt doorbreekt voor de selectie van Patrick Kuipers. Uit werd al met 0-3 gewonnen en winst levert ook een betere aansluiting met de middenmoot op. Er is dus genoeg om voor te voetballen aan de Sweelincklaan zaterdag. Ook leuk en goed om even te benoemen: afgelopen zaterdag deed Rohan Abeysekera danig van zich spreken met drie treffers. De spits voelde zich in zijn element met Rens Schakenbos en Tim Schalken naast en Bryan Straathof achter zich.

Overige wedstrijden: UNO-THB, Sportief-De Rijnstreek.

Note redactie: na het schrijven van dit artikel heeft de KNVB de periodestanden andermaal veranderd. Onze redactie komt hier later op terug, maar gaat er vanuit dat MMO de eigenaar blijft van de winst in de eerste periodetitel.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read