zondag, april 28, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 scoort er lustig op los tegen SVO Buytenpark

LSVV’70 scoort er lustig op los tegen SVO Buytenpark

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – LSVV’70 kent een enorm goede start van de competitie. Maar liefst vier wedstrijden op rij werd er gewonnen, waarvan de laatste drie zonder doelpunten tegen. Ook tegen SVO Buytenpark uit Zoetermeer wist LSVV ’70 het net meermaals te vinden. Op eigen veld werd er met 6-0 gewonnen.

LSVV’70 kwam goed uit de startblokken. Met een versterkt elftal scoorden de Leidse studenten er flink op los afgelopen wedstrijden. Ook in deze wedstrijd tegen SVO Buytenpark leek dat weer te gaan gebeuren. Al snel maakte Jiddo Doornenbal de 1-0. ,,Niet zijn mooiste doelpunt, maar vanaf dat moment was hij los”, vertelt teamgenoot Guido Leugering (foto). ,,Vanaf het begin hadden wij de overhand, maar we waren te slordig. Toch maakte de van Meerburg overgekomen Nigel Henssen koelbloedig de 2-0. ,,Vlak voor rust raakte de linksback van SVO Buytenpark zwaar geblesseerd, waardoor de wedstrijd even gestaakt werd en er een ambulance richting de Kikkerpolder moest komen. ,,Namens de hele selectie langs deze weg heel veel sterkte voor de linksback en we hopen op een spoedig herstel voor hem.” Omdat de eerste helft er bijna op zat, floot de scheidsrechter vroegtijdig voor rust.

,,De tweede helft bleef rommelig van onze kant, maar door een eigen doelpunt van de tegenstander werd de voorsprong vergroot naar 3-0. Er volgden daarna nog drie doelpunten. Doornenbal was zoals al eerder gezegd los en scoorde zijn 2e goal van de middag. De ingevallen Neal Petersen maakte middels een mooie schuiver de 5-0 en het mooiste doelpunt kwam op naam van Martijn Theunissen, die op aangegeven van Ruben Leugering de corner prachtig binnenkopte in de kruising: 6-0”, vertelt Guido Leugering.

,,Het was een makkelijke middag. Zeker niet onze beste wedstrijd, maar het is lekker dat je ook deze wint. En we houden wéér die nul.” Ook trainer én speler Freek Jansen was tevreden na de wedstrijd. ,,Het enige minpunt vond hij dat hij zelf geen goal wist te maken”, grapt Leugering.

Guido vindt het vooral leuk om weer samen met zijn broer Ruben te spelen. ,,Een paar jaar geleden speelden we bij UVS ook al samen. Zelf ben ik toen naar LSVV’70 gegaan en hij bleef bij UVS. Voor dit seizoen ging hij eindelijk overstag om ook bij ons te komen voetballen en dat bevalt ons beide erg goed.”

Volgende week een vrije zaterdag voor het gros van de clubs. Op zaterdag 28 oktober staat de uitwedstrijd tegen SJC op het programma. SJC heeft tot nu toe ook alles gewonnen en dit wordt dus de eerste echte krachtmeting voor de Leidse studenten. Zij roepen tevens alle échte Leidse studenten op (en alle andere fans) vaker te komen kijken.

LSVV’70 – SVO Buytenpark 6-0 (2-0). Doornenbal 1-0, Henssen 2-0, Doornenbal 3-0, eigen doelpunt 4-0, Petersen 5-0, Theunissen 6-0.

Basisopstelling LSVV’70: Versprille, Theunissen, Bakker, Van der Meij, G. Leugering, R. Leugering, Verdoes, Weijers, Henssen, Doornenbal, Filippo.